×

Nikah Şekeri mi Arıyorsun? “İyi” Bir Fikrimiz Var

Nikah şekeri

Nikah Şekeri mi Arıyorsun? “İyi” Bir Fikrimiz Var

Hayatınızın en özel anlarından bir tanesi olacak nikah gününüz için her şeyin kusursuz bir şekilde olmasını istersiniz. Nikah şekeri de bugünün olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Bir köşede unutulup gidecek olan nikah şekeri seçimi yerine, daha verimli bir nikah şekeri yaptırmak istemez misiniz? Şöyle etrafa faydası olan bir nikah şekeri mesela. Daha bilinçli ve daha sağlıklı bir toplum için çalışan vakıflara bağış sağlamanız, yaşamakta olduğumuz topluma yeni bir aile kazandırmak gibi fikirler daha cazip gelmiyor mu kulağa? Nikah şekeri için iyi fikirler edinmek isteyen herkes, yazımızın devamını okuyarak bu konu hakkında verimli bilgilere sahip olabilirler.

Nikah şekeri

Fikir Olacak Nikah Şekeri Önerileri

  • Yardım bekleyen bir sürü çocuk için Lösev’e bağış yaparak, umut ışığı olabilirsiniz. Nikah şekeri için ayıracağınız bütçe ile vakıf, okul, hastane veya atölyelerin gereksinimlerine bağış sağlayarak toplumsal bir fayda sağlamış olabilirsiniz.
  • Eğitime hakkı olan çocuklara yardım sağlamak amaçlı olarak, nikah davetiye ya da şekerinizi Tegv’in özel olarak hazırlamış olduğu ürünlerden temin edebilirsiniz.
  • Evlilik hayatında çoğu insan kadar şanslı olmadığından, Mor Çatı’ya sığınmış olan kadınlara destekte bulunabilirsiniz. Nikah şekeri için ayırmış olduğunuz bütçenizi bağışlayarak ya da bu toplulukta var olan eksikleri gidererek de destek sağlamış olacaksınız.
  • Biliyorsunuz ki gençler ülkelerinin değerli bireyleridir. Bir toplumun gelişmesi için de gençler büyük rol oynar. Tam da bu noktada bir gencin hayatını değiştirebilmesi adına bir destek sağlayabilirsiniz. Bir gencin kendisini keşfedebilmesi, hayallerine uzanması ve farklılıklar ile tanışmasına vesile olan Toplum Gönüllüleri Vakfına, nikah şekeriniz için ayırdığınız bütçe ile destek olabilirsiniz.
  • Sahipsiz sokak hayvanları başta olmak üzere, tüm hayvanlara sahip çıkabilmek adına hayvan haklarına destekte bulunabilirsiniz. Hayvan sevgisi bilincini toplumunuza katmak adına, hayvan haklarını önemseyen kuruluşlar için yine nikah şekeri bütçenizden feragat edebilirsiniz.
  • Tema vakfı ile iş birliği içerisine girerek, misafirlerinizin adına fidan bağışı yapabilmeniz de yine hayırlı bir fikir olacaktır. Bu durumla beraber kentsel dönüşüm projeleri ve küresel ısınma problemlerini ortadan kaldırmak için destekle bulunmuş olabilirsiniz.

Nikah Şekeriniz İçin Çevreci Çözümler

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi, davetlilerinize verdiğiniz nikah şekeri süsleri bir köşede tozlanıp bir işe yaramadan bir süre sonra çöpe atılacak hale gelecektir. Bunun önünde geçebilmek adına nikah şekeriniz için çevreci çözümler üretmenizde fayda var diyebiliriz. Tüketim alışkanlıklarınızdan kurtularak, doğaya fayda sağlayan bir birey olmak istemez misiniz? Her bireyin hayatında aşağı yukarı duyarlılık gösterdiği konular vardır ve bu konulara saygı gösterilmediği taktirde kendini ne yazık ki kötü hissedebilir. Düğün arifesinde olan siz değerli okurlar için nikah şekerlerinizi çevresel bir duyarlılığa çevirebilmeniz için tavsiyelerde bulunmak isteriz.

Nikah Şekeri Yerine Korunuz Olsun

Bir süre sonra işe yaramadığının farkına varılarak onca masraf yaptığınız nikah şekeriniz çöpü boylayacak! Bu nedenle nikah şekeri yerine, bu en önemli gününüz için 7 Ağaç ormanına bir koru oluşturarak, çevreye bir katkı sağlamış olacaksınız. En güzel gününüzün mutluluğunu paylaştığınız dostlarınıza teşekkür amaçlı, davetiye kartlarınızın bir kısmında nikah şekeri yerine misafirleriniz adına fidan diktiğinizi belirtecek bir not yazabilirsiniz. Misafirlerinizin de en az sizin kadar sevineceğine eminiz! Son derece özel ve özgü bir karar vererek gerçekleştireceğiniz bu kararınız, size iç huzur sağlayacak. Bütçenize uygun seçeneklerden faydalanarak, fidan dikme işlemini bir an önce hayata geçirebilirsiniz.

Geri Dönüşümle Ağaç Kıyımını Önleyin

Yıllardan beri görmekten sıkıldığımız nikah şekerleri yerine, çevresel alternatifler ile daha mantıklı hediyeler oluşturabilirsiniz. ÇEKÜL sayesinde doğadan yana alternatiflerden faydalanabilirsiniz. ÇEKÜL yeni evlenecek olan çiftlere kart ya da kitap ayraçları sunmaktadır. Bu kart ya da kitap ayraçlarının üzerine kendi resminizi bastırarak, süsleyebilir gereksiz bir nikah şekeri yerine misafirlerinizi daha verimli bir hediye ile taçlandırabilirsiniz. Geri dönüşümden kazandığı kağıtlar ile kart ve kitap ayraçları üreten ÇEKÜL, ağaçların kesilmesine de karşı çıkmaktadır. Sağlıklı nikah şekeri seçenekleri sayesinde topluma faydalı bir harekette bulunmuş olacaksınız.

Dayanıklı Tohumlar Hediye Edin

Doğaya kendini adamış ve çevreci çiftler için bir başka önerimiz daha bulunmaktadır! Misafirlerinize gereksiz nikah şekeri yerine fidan ya da tohum hediye etmeniz, çevreci bir hareket olacaktır. Temin ettiğiniz fidanları, dekoratif saksıları ile beraber kurdele eşliğinde misafirlerinize sunabilirsiniz. Meşe ya da çınar gibi dayanıklı ağar tohumları da yine süslenmiş bir vaziyette misafirlere hediye edilebilir.

Doğal Hayatı Korumaya Katkı Koyun

WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)’na nikah şekeri bütçenizi bağışlayarak, hayvanlara ve ağaçlara yaşam şansı verebilirsiniz. Düğününüz esnasında, sahneye çıkarak yapmış olduğunuz bu çevreci hareketi anlatarak, farkındalık yaratabilirsiniz. Belki sizden bu olayı duyan gençler, düğünlerinde aynı hareketi göstererek duruma yaygınlık kazandırabilirler.

Benzersiz Bir Alternatif

Ülkemizde pek çok yerel kalkınma projeleri bulunmaktadır. Bu projeleri araştırarak, kafanıza en yatanını seçip onun üzerinden ilerleyebilirsiniz. Mesela kadın istihdamını desteklemek amaçlı olarak, evlerinde minik süslemeler yapan kadınlara destek olarak onların kendi elleri ile hazırladığı minik çantalar, cüzdanlar ya da başka süslemelerden misafirlerinize hediye edebilirsiniz.

Yazmış olduğumuz bu yazımızda toplumumuza katkı sağlayabilmeniz için pek çok alternatife yer verdik. Tozlanıp bir süre sonra çöpe atılacak olan nikah şekeriniz yerine daha verimli şeylerden faydalanabilirsiniz. Unutmayın ki bugün bizim yaşadığımız bu topraklarda, yarın yeni nesil insanlar yaşayacaktır. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak adına gereksiz harcamalardan, toplumumuza, çevremize zarar veren şeylerden uzak durmalıyız. Bunun aksine çevreye, ülkemize fayda sağlayacak şeylere yakınlaşarak, hayatımızın her alanında bunlara odaklanmalıyız.

Yorum gönder