×

Nişan Makyajı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

nişan makyajı

Nişan Makyajı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Düğünden önce en önemli merasimlerden birisi de nişan merasimleri olurken en güzel nişan makyajı modelleri kadınların en çok dikkat etikleri konulardan bir tanesidir. Nişanda yapılacak olan makyaj, en az nişanlık seçimi kadar önemli olan bir durumdur. Bu noktada nişanlık seçimin yapılması ardından bu kez de sıra nişan makyajının yapılışına gelmektedir. Nişanın nerede yapılacağı, nişanlık modeli, yüz şekli ve ten rengi gibi önemli detaylara dikkat edilerek nişan makyajının en uygun şekilde yapılması gerekir. Böylelikle de gelin adayları bu özel günlerinde makyajlarını en güzel şekilde tamamlayarak güzelliklerine güzellik katabilmektedirler.

nişan makyajı

Nişanlık Modeline Göre Nişan Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?

Nişan merasimlerinde gelinlere nişanlık modeline göre nişan makyajı yapılması en önemli detaylardan bir tanesidir. Özellikle de makyajın renkleri seçilirken kesinlikle nişanlık modeline uyumlu renklerin seçilmesi gerekir. Mavi renkli bir nişan elbisesine pembe far gibi makyaj malzemelerinin tercih edilmesi büyük ölçüde yanlış olacaktır. Eğer nişanlık modelleri parlak ya da simli kumaşlar ile yapılmış ise makyajın da bu şekilde desteklenmesi gerekir. Işıltılı farlar, aydınlatıcılar ya da sedefli makyaj malzemeleri ile gelinlerin makyajlarının en güzel şekilde tamamlanması gerekir.

Eğer nişan merasimi için tercih edilen nişanlık modelleri sade ise makyajın biraz daha belirgin olması gerekir. Aksi halde nişan merasimi esnasında gelin adayları oldukça sönük kalabilmektedir. Özellikle de sade nişan kıyafetlerine abartılı ya da biraz daha belirgin nişan makyajları yapıldığı zaman gelin adaylarının yüz güzellikleri ön plana çıkabilmektedir. Böylelikle de gelin adayları bu özel günlerinde oldukça şık görünebilirler. Yine nişanlık modellerinin abartılı seçilmesi durumunda makyaj biraz daha sade yapılabilir. Bu sayede de gelin adaylarının doğal yüz güzellikleri ön plana çıkabilir.

Nişan Mekanına Göre Makyaj

Nişanlık seçimi kadar nişanın yapılacağı mekan da gerek nişanlık seçimi gerekse de nişan makyajı seçimi konusunda oldukça önemli detaylardan bir tanesidir. Gösterişli bir mekanda nişan merasimleri gerçekleştirilecekse eğer makyajın ve nişanlığın kesinlikle sönük kalmaması gerekir. Yapılacak olan makyajda yüz hatlarının kesinlikle ortaya çıkarılması ve özellikle de bakışların oldukça asil görünmesi gerekir. Bu nedenle de özellikle gösterişli bir mekanda nişan merasimlerini gerçekleştirecek olan kişilerin makyaj seçi yaparken detaylara dikkat etmeleri gerekir.

Ten Rengine Göre Nişan Makyajı Nasıl Olmalıdır?

Ten rengine göre makyaj yapmak kesinlikle oldukça önemli bir durumdur. Söz konusu bir de düğün ve nişan gibi önemli günler olduğu zaman kadınların kesinlikle ten renkleri ile uyumlu bir şekilde makyajlarını tamamlamaları gerekir. Esmer tenli gelin adaylarının özellikle de fondöten kullanırken açık tonlara çok fazla kaçmamaları gerekir. Nişan makyajında en çok yapılan hatalardan bir tanesi de budur. Eğer esmer gelin adayları yüz renklerini oldukça açık yaparlarsa kolları ve vücutları ile yüzleri sırıtacaktır. Bu nedenle de fondöten seçiminin ten rengi ile uyumlu olmasına dikkat etmek gerekir. Aynı durum beyaz tenli olan gelin adayları için de geçerlidir. Eğer yüzleri vücutlarına göre daha koyu kalırsa bu durumda son derecede komik görünebilirler.

Yüz Şekline Göre Nişan Makyajı

Nişan makyajı yapmak konusunda en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de yüz şeklinde göre makyajı yapmaktır. Kesinlikle makyaj yapılacakken yüz şeklini ve hatlarını ön plana çıkarmak gerekir. Özellikle de yuvarlak yüzlü ve kemiksiz bir yüze sahip olan gelin adaylarının kesinlikle belirli püf noktaları ile makyajlarını tamamlamaları gerekir. Makyaj yaparken özellikle de kontür gibi uygulamaların yapılması halinde gelin adaylarının yüz güzellikleri daha da ön plana çıkabilmektedir. Bu durum da gelinlerin nişan merasimleri gibi özel günlerinde adeta bir kuğu gibi görünmelerine nenden olmaktadır.

Düğünden bir önceki adım olan nişan merasimleri genç kızlar için oldukça önemli bir gündür. Bu özel günlerde genç kızlar kendilerini en güzel hissetmek isterler. Bunun için de gerekli hazırlıklarını en iyi şekilde tamamlamaya gayret gösterirler. Hazırlıklar esnasında en önemli durumlardan bir tanesi de nişan makyajıdır. Bu noktada nasıl bir makyaj yapacaklarına karar veremeyen gelin adayları en güzel nişan makyajı modelleri ile makyajlarını tamamlayabilirler. Böylelikle de nişan merasimleri gibi özel günlerinde kendilerini bu alanda en güzel hissedebilirler. Makyaj yaparken belirli hususlara ve püf noktalarına önem vermek gerekir. Bu hususlara ve püf noktalara önem veren kişiler nişan merasimleri esnasında göz alıcı bir şekilde yer alabilirler. Böylelikle de gelen konuklara güzelliklerini en güzel şekilde gösterme imkanını da kesinlikle elde etmeyi başarırlar.

Yorum gönder