×

Cinsel Yaşamınızın Sağlığı Adına Öneriler

Cinsel Yaşamınızın Sağlığı Adına Öneriler

Cinsel Yaşamınızın Sağlığı Adına Öneriler

Yakın veya çekirdek aile olarak belirttiğiniz aile üyelerinizin etrafında sınırlar koyun. Her bir eşin köken ailesiyle rutininize ve önceden tanımlanmış bağlantı hatlarınıza bireysel, çift ve aile zamanlarını da dahil edin. Bu durum, ebeveynleriniz, geniş aileniz ve eşinizin de ebeveynleri veya geniş ailesi ile ne kadar zaman geçireceğiniz konusunda net sınırlarınız olduğu anlamına gelir. İlişkiniz ve aileniz birinci öncelik olmalıdır. Cinsel yaşamınızın sağlığı adına öneriler;

Birbirinize sık sık dokunun. Cinsel olmayan fiziksel dokunma, el tutma, birlikte uzanma ve yan yana kanepede oturma gibi konularda iyi bir bağ kurun. Her gün merhaba ve hoşça kal derken öpmek için bir rutin oluşturun.

Sizi birbirinize sevdiğimi söyleyin. Bunu duymak, partnerinizin ilişkiniz hakkında hissettikleri konusunda güven verici bir his uyandırır. Bağlantınızı canlı tutabilecek küçük bir jest. Sabah şansınızı kaçırırsanız bunu söylemek için gün içinde birbirinizi arayın.

Düzenli fiziksel yakınlık tarihleri ​​yapın. Evliliğinizde devam eden bir cinsel ilişkiye sahip olmak önemlidir. 30’lu yaşlarındaki çiftler tipik olarak haftada iki kez, 40’lı ve 50’li yaşlarındaki çiftler ise haftada bir kez cinsel ilişki yaşarlar.

Ayda ikiden az cinsel ilişki kurmamaya çalışın çünkü fiziksel olarak bağlanmaya öncelik vermeyen bir rutine girebilirsiniz. Fiziksel bağınızı sürdürmek, evliliğinize kalıcı güç verir ve onu yaşamın stresinden korur. Düzenli seks ve samimiyetle devam etmek için kendiliğinden veya planlı olarak zaman yaratın. Cinsel ilişkiniz gerginlik yaratan değil, gerilimi azaltıcı olmalıdır.

Partnerinizi diğer insanların önünde övün. Bu sadece yapılacak güzel bir şey değil, aynı zamanda partnerinizin size derin bir bağlılık duygusu hissetmesine ve özgüvenini geliştirmesine yardımcı olur.

Sık sık farklı bir cinsel senaryo kullanarak seks yapın.  Senaryoyu karıştırarak, evliliğinizde zevk ve erotizme sahip çıkarsınız. Hiçbir şey, arzulanmaktan ve cinsel ilişkiden sorumlu bir partnere sahip olmaktan daha ateşli değildir.

Düzenli olarak birbirinize sevgi ve özenle ilgili küçük hediyeler veya jestler verin. Eşinize sevgi dolu bir not yazın, bakkal alışverişine çıktığınızda veya bir iş gezisinden döndüğünüzde ona özel bir muamele yapın.

Cinsel Yaşamınızın Sağlığı Adına Öneriler

Sağlıklı Bir Cinsel Yaşamın Sinyalleri

Partnerinizle iyi bir cinsel yaşam inşa etmek ve sürdürmek, ikinizin de zaman ve çaba harcamasını gerektirir. Yakın ilişkinizi tatmin edici tutmanıza yardımcı olabilecek bileşenler şunlardır:

Randevu, eğlence ve oyun geceleri

Fiziksel çekicilik

Üretken ve anlamlı iletişim

Birbirimize zaman ayırmaya istekli olma k.

Bunlar olduğunda uzun yıllar aktif ve sağlıklı bir cinsel hayata sahip olamamanız için hiçbir neden yok.

İletişim Kurmak

İletişim, evlilik ilişkisinde sağlıklı ve aktif bir cinsel yaşamın gerçek bir anahtarıdır. Bu yüzden birbirinizle daha fazla konuşmanız daha iyi olacaktır. Yüzeysel şeyler hakkında muhabbet etmek elbette eğlenceli olabilir, ancak gerçekten samimiyeti oluşturmak adına daha derine inmeyi unutmayın.

Araştırmacılar, iyi iletişimin evlilik tatmini oluşturmada ve sürdürmede anahtar bir rol oynadığını bulmuşlardır.

Doğru Zamanlamalar

Partnerinizi eleştirmek için bu zamanı kullanmak istemezsiniz; sadece yatak odasında ne istediğini ve seni neyin iyi hissettirdiğini öne sürmelisiniz.

Sevişmeyle ilgili beklentileriniz hakkında kendi aranızda bir çift olarak birbirinizle konuşun. Aksi takdirde yanlış veya karşılanmamış beklentiler evliliğinizi tehlikeye sürükleyebilir. Beklentileriniz partneriniz tarafından karşılanmıyorsa, bunu nazikçe ve hassas bir dille partnerinize bir şekilde iletin. Uzun süreli bir ilişkideyken cinsel ilişkide derinleşebilir ve daha zengin bir tecrübe haline gelebilir.

 Erkekler Eşlerinden Ne İstiyor?

Seks randevunuz için heyecan yaratmak için gün boyunca notlar, e-postalar, metinler, telefon görüşmeleri, sarılmalar veya diğer çapkın hareketler gibi sinyaller gönderin.

Elbette, dikkatli planlama ve gerçek bir çaba sarf etseniz bile, eşinizle cinsel ilişkinin beklentilerinizi karşılamadığı durumlarla karşılaşabilirsiniz.

 Evliliğinizi Güçlendirecek Aktiviteler

Cinselliği Daha Sık Başlatın

İşte sekse daha sık başlamanıza yardımcı olacak birkaç fikir.  Kadınların özellikle seks arzusuna sahip olmak için sevildiklerini ve bağlı olduklarını hissetmeleri gerekir.

Samimi eylemler için zaman ayırın. Uzun bir kucaklaşma, öpücük, el veya ayak masajı kadar basit bir şey, bağlanmanıza ve samimiyet kurmanıza yardımcı olabilir ve partnerinize ruh halinizde olduğunuzu işaret edebilir.

Kendine iyi bak

Kendini mutlu ve sağlıklı hisseden ve olumlu bir vücut imajına sahip olan kişilerin pozitif ruh halinde olma olasılığı daha yüksektir.

Düzenli egzersiz yapar ve besleyici bir diyet yerseniz, herhangi bir aktivite için daha fazla enerjiniz olur. Bir spor programına ayak uydurmak, esnekliğinizi ve özgüveninizi de artıracaktır.

Partnerinizin Neleri Sevdiğini Öğrenin

Partnerinizin beklentilerini, arzularını, sevdiklerini ve hoşlanmadıklarını anlamak, sadece cinsel tarzları ve rahatlık seviyeleri açısından değil, aynı zamanda sevildiklerini ve takdir edilmelerini, nihayetinde ilişkinizde daha mutlu hissetmeleri için neye ihtiyaç duydukları açısından da önemlidir.

Hepimiz sevgiyi farklı bir şekilde ifade eder ve hissederiz- veya farklı bir ” sevgi diline ” sahibiz ve bu farklılıkları anlamak, evliliğinizde yakınlığı sürdürmede büyük bir rol oynayabilir.

Karşılaştırmadan Kaçının

Cinsel yaşamınızı bir başkasınınki veya evlilik içi seks istatistiklerinin başkaları hakkında söyledikleriyle karşılaştırmak yararlı veya alakalı değildir. Doğru ya da yanlış miktarda seks söz konusu olduğunda hiçbir kural yoktur.

En önemlisi, evliliğinizdeki seks sıklığının siz ve eşiniz için doğru olup olmadığı ve değilse, bunu nasıl ilettiğiniz ve bunu ayarlamak için birlikte nasıl çalışacağınızdır.

Gerektiğinde Yardım Arayın

Siz ve eşiniz tatmin edici bir cinsel yaşam inşa etmekte ve sürdürmekte sorun yaşıyorsanız, sorunu çözmek için adımlar atmanıza yardımcı olabilecek eğitimli bir uzmandan yardım almanız gerekebilir.

Danışmanlık isteyin. Evlilik danışmanlığı (çift terapisi olarak da adlandırılır), sizinle eşiniz arasındaki iletişim hatlarını açmak ve cinsiyeti ve yakınlığı geliştirmek için stratejiler bulmak için çok etkili olabilir.

Bir seks terapistine ulaşın. Cinsel terapi, bireylerin ve çiftlerin cinsel sorunları ele almalarına yardımcı olmak için kullanılan, uygulamalı terapi değil, bir tür konuşma terapisidir.

Bir seks terapistiyle tek başına veya birlikte çalışmak, cinsel yaşamınızı etkileyebilecek duygusal veya ilişki sorunlarını keşfetmenize yardımcı olabilir.

Unutma, evlilik sırasında seks söz konusu olduğunda doğal olarak bir iniş ve çıkış yaşanacaktır. Çocuklar, stres ve hastalık gibi faktörlerin tümü cinsel sıklığı etkileyebilir. İyi haber şu ki, eğer seks hayatınız bir engelle karşılaştıysa, yolunuza devam etmenin ve işleri renklendirmenin birçok yolu var.

Yorum gönder