×

Söz Nişan ve Makası

Söz Nişan ve Makası

Söz Nişan ve Makası

Söz ve Nişan Tepsisi

Mutluluğa giden ilk adımlar, söz ve nişan günleridir. Geleceğin gelin ve damatlarının yüzük takma törenlerinde kullanılan zarif söz ve nişan tepsileri geniş ürün yelpazemizde sizleri bekliyor.

Söz ve nişan tepsileri daha çok yüzük platformlu ve makaslı setler halinde satılmaktadır ki yüzük takma törenlerinde kullanılmaktadır. Gelin ve damadın takacağı söz veya nişan yüzükleri bu tepside hazırlanır. Halka platformuna bir kurdeleye bağlanan iki halka yerleştirilir. Bir yaşlı aile ferdi bu tepsiden yüzükleri alıp gelinin ve damadın parmaklarına takar.

Söz Nişan ve Makası

Söz veya Nişan Tepsiniz

Söz ve nişan tepsi modelleri çok geniş bir yelpazede çiftlere sunulmaktadır. Ahşap nişan tepsileri, aynalı nişan tepsileri, cam nişan tepsileri ve metal nişan tepsileri en çok tercih edilen seçenekler arasındadır.

Ancak daha şık ve gösterişli bir ortama sahipseniz mücevher ve altın detaylı cam ve ayna tepsileri ile gidebilirsiniz.

Nişan tepsisi fiyatları, tepsi malzemesi, dekorasyon malzemeleri, model ve tasarıma göre değişiklik gösterebilir.

Bütçe dostu, erişilebilir fiyatlı bir söz & nişan tepsisi arıyorsanız, hemen erkenden modellere bakmaya başlayabilirsiniz. Nişan tepsisi fiyatları tepsi malzemesi, dekorasyon malzemeleri, model ve tasarıma göre değişiklik gösterebilir.

Düğün hazırlıklarının ilk adımı olan nişan töreni ile evliliğe giden yol daha resmileşir. Ailelere ve geleneklere göre farklı şekillerde düzenlenen nişan törenleri, basit ya da oldukça gösterişli şekillerde gerçekleştirilebilir. Daha kaliteli, daha şık ve eksiksiz bir nişan töreni isteyen çiftler, bir etkinlik planlayıcı ile çalışmak ile kesinlikle fayda sağlar. Nişanınızı organize etmeden önce dikkat etmeniz gereken tüm detayları okuyabilir, bilinçli adımlar atarak etkinliğinizi sonuçlandırabilirsiniz.

Nişan Hazırlıkları

Kızı ailesinden isteme töreni sorunsuz geçtikten sonra nişan hazırlıklarına hız verilir. Katılım için dikkate alınması gereken birkaç ayrıntı vardır. Bunlar arasında; nişan tepsisi, nişan yüzükleri, iç ve dış mekân töreni, nişan elbisesi, davet listesi, dağıtılacak hediyeler, davetiyeler, kuaför, fotoğrafçı, nişan ayakkabısı ve nişan kartı. Tüm bu hazırlıklar üzerinde kendiniz çalışabilirsiniz, ancak bir etkinlik firmasının yardımıyla hazırlık döneminin de tadını çıkarabilirsiniz.

Nişan Yüzükleri

Özellikle erkeklerin beğenebileceği bir yüzük modeli seçilmelidir. Aksi takdirde yüzük modelini beğenmeyen veya yüzük takmayı sevmeyen erkeklerin uzun süre takmayabileceğini bilmelisiniz. Sadelikten hoşlanıyorsanız abartılı modellerden uzak durmayı tercih edebilirsiniz. Ancak gelin adayları genellikle daha şık ve göz alıcı modelleri tercih ettikleri için erkeklerin genellikle bu duruma uyum sağlaması gerekir. Çiftlerin karşılıklı vereceği karar ile size özel yapım ürünleri veya hayallerinizin tasarımını da araştırabilirsiniz.

Nişan Tepsisi

Genellikle gelin adaylarının sorumluluğunda olan nişan tepsisi, dikkat ve özen gösterilmesi gereken bir başka hazırlıktır. Yüzlerce çeşit nişan tepsisi arasından zevklerinizi yansıtan modelleri tercih edebilirsiniz. Çiçek, tül, parlak taş, boncuk veya diğer aksesuarlarla süslenmiş nişan tepsilerinde yüzükleri sunacak yüzükler için kutular tasarlayabilecek veya satın alabileceksiniz. Ayrıca kırmızı bağı kesmek için bir çift şık makas eklemeyi de unutmamalısınız.

Nişan Hediyeleri

Törene katılanlara her zaman mutlu günlerinizi hatırlatacak hediyeler dağıtmayı unutmamalısınız. Zevklere ve bütçelere göre sunulacak birçok nişan hediyesi vardır. Bunların başında; bir mücevher sandığı, bir ayna, sabun, bir kavanoz kahve çekirdeği, renkli taş keseler, çiçek aromaları ve kolonyalar. Maddi durumunuzu göz önünde bulundurarak ortalama misafir sayınız kadar hediyelik eşya sipariş edebilir veya malzeme satın alarak orijinal ürünler yaratmayı tercih edebilirsiniz. Siz ve nişanlınızın isimlerinin yazıldığı hediyelerin üzerine minik etiketler eklemeyi unutmamalısınız.

Evde kutlama yapmayı düşünüyorsanız, menüyü ayarlamak tamamen size kalmış. Ancak bunu otel, kafe veya restoran gibi bir evinizden farklı mekanlarda düzenlemeyi planlıyorsanız, mekânın size sunacağı menüler arasından kendi seçiminizi yapmanız gerekiyor. Nişan töreninizi bir mekânda düzenlemeyi seçerseniz mutlaka sorumlu kişilere, yemeğin nasıl ve nerede hazırlandığını, tazeliğini sormanız ve hatta önceden bir tadım yapmanız gerekir. Evde düzenleyeceğiniz nişan töreninde yemekleri açık büfe olarak yerleştirebilir ve böylelikle kendinizi hizmet zahmetinden kurtarabilirsiniz. Böylece misafirlerinizin ne yiyeceği konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Genellikle menünüze hafif ve atıştırmalık yiyecekler eklemelisiniz. Olası olaylardan kaçınmak için güveç benzeri veya çok yağlı yemekler pişirmemelisiniz. Dilerseniz menünüze hafif yemekler gibi; mezeler, rulolar, soğuk etler, hamur işleri, tatlılar veya kanepeler olabilir.

Nişan Makası

Bu törenlere ilgiyi daha da artırmanın ve daha büyük bir sıçrama yaratmanın bir yolunu ararken, olaylar için dikkat çekmek adına büyük yenilik makaslarını bir araya getirme fikrine geçildi. Fikri test etmek için bir çift sahte makas yarattı, sonra bunların biraz hit olduğunu kanıtladıktan sonra, babasından pazarı daha da test etmenin bir yolu olarak kendisi için gerçek bir çift yaratmasını istedi. Bunlar daha da başarılı oldu ve sadece nişan makasları için değil, aynı zamanda yeni işletmeler için büyük açılış etkinlikleri düzenleme fırsatı olduğunu gösterdi.

Oldukça sık olarak, bu törenler, nişanlar, ister gerçekten etkileyici bir şey yapan tek bir birey için, ister kendilerine sunulan yeni bir hizmet sayesinde hayatı biraz daha kolay bulacak bir topluluk için olsun, insanların hayatlarında dönüm noktalarını temsil eder. Bazı zamanlar da makas altın renginde olmalıdır.

Bu kültürde makasın altın rengi, Budistlerin zihinlerinin altın kadar saf ve parlak olan gerçek doğasını temsil ederken, keskinlik zihnin hem güçlü hem de keskin olan işlevini temsil ettiği uzmanlar tarafından açıklandı. Kırmızı kurdeleler kullanılmasının sebebi bu rengin, içinde yaşayanları sınırlayan nefret, cehalet ve diğer olumsuz duygularla dolu bir dünyayı simgeliyor olmasıdır. Çiftlerin kurdelelerinin kesilmesi fikri, Budistlerin saf, parlak zihinlerinden gelen bilgeliğin, sonunda dünyadaki tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracağıdır.

Bu törenlerde ve makas bıçaklarının kurdelelerin dokusunu kesmesinde ki bu olaylarda bazen ne kadar komik veya sıra dışı görüntüler olsa da değerli bir şeyler vardır.

İster uzun bir yolun sonunda ister yeni bir başlangıcın en başında, bir kurdelenin kesilmesi, toplumun pek çok özelliği üzerinde düşünmesi gereken en iyi araçlardan biri olabilir.

Yorum gönder