×

Yaz Gelinlerine Ayakkabı Önerileri

yaz gelinlerine ayakkabı

Yaz Gelinlerine Ayakkabı Önerileri

Yazın gelmesi ve düğünlerin artmasıyla beraber yaz gelinlerine ayakkabı önerilerimizi sizin için derledik. Düğünlerin gözdesi olan siz yeni gelin adaylarının hem rahat edebilecekleri hem de şık olabilecekleri ayakkabı önerilerimiz için bu yazıya göz atmanız da fayda var.

Tabii ki her gelin gibi siz de hem şık hem de rahat olmak istiyorsunuz. Bu özel günde saatlerce ayakta kalmanın ne kadar yorucu olduğunu biliyoruz. Rahat edemeyeceğiniz ayakkabılar giyerek düğün gününüzde acı çekmenizi istemeyiz. Öncelikle günlük hayatta hangi topuk boyunda ayakkabılarla rahat edebiliyorsanız onu tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Kalın ya da alçak topuklu gelin ayakkabısı mı? Yoksa ince ya da uzun topuklu gelin ayakkabısı mı? Yaz düğününde tercihin topuklu ayakkabıdan yana olacaksa alman gereken birkaç önlem bulunuyor. Yaz sıcağında önü açık topuklu ayakkabılarla vakit geçirmek bir süre sonra ayakkabının ayağınızdan kaymasına sebep olabilir. Bunun için alınabilecek en güzel önlem tabii ki tabanı kaymayan ayakkabı tercih etmek olacaktır.  Fakat önü açık ayakkabı giymek istiyorsanız ayakkabının tabanına kaymayan pedlerden koymanız işinizi kolaylaştıracaktır. Önü açık ayakkabılar için alınabilecek bir diğer önlem ise bebek pudrası. Evet doğru! Bebek pudrası terlemeyi azaltarak ayakkabının ayağınızdan kaymasını engelleyecektir.

yaz gelinlerine ayakkabı

Mekâna Göre Ayakkabı Seçimi

Ayakkabınızı seçerken rahatlık ve şıklık her zaman ön planda olmalıdır. Bütün bunlarla birlikte mekâna göre ayakkabı seçimi de size yardımcı olacaktır.

Kumsal; Kumsal gibi yürümesi zor mekânların olmazsa olması sandaletlerdir. Gelinliğe uygun sandaleti seçebilir hatta bohem tarzda bir düğün yapmayı planlıyorsanız sandalet tercih etmek yerine ayaklara takılan aksesuarlardan kullanabilirsiniz. Eğer mekân girişinin dolgu topuk tarzı gelin ayakkabılarına uygun olduğunu düşünüyorsanız, düğüne bu tarz bir ayakkabıyla katılabilir daha sonra sandalete geçiş yapabilirsiniz.

Otel düğünü; Düğününü şık bir otelde gerçekleştirmek isteyenler için de harika önerilerimiz bulunuyor. Oteller gösterişli düğünlerin ve sıklıkla stiletto ya da ince topuklu ayakkabıların tercih edildiği bir mekândır. Hatta gelinliğinize uygun olduğunu düşünüyorsanız taşlı işlemeleri olan ayakkabılar da tercihiniz olabilir.

Kır düğünü; Diyelim ki, düğününüzü yeşillikler içinde bir kır düğünü olarak yapmak istiyorsunuz. Yeşil alanlarda yapılan düğünler için tercih edilebilecek en rahat ve şık ayakkabılar kısa topuklu veya dolgu topuklu gelin ayakkabılarıdır. Özellikle pisti ve yürüyüş yolu uygun olmayan mekânlarda toprağa batıp çıkarak yürümek istemiyorsanız ince topuklu ayakkabılardan uzak durmalısınız. Eğer yine de böyle bir mekânda ince topuklu ayakkabı giymek istiyorsanız plastik topuk koruyucu aparatlardan kullanabilirsiniz.

Düğün salonu; Düğün salonlarının zeminlerinde yürümek diğer mekânlara göre daha rahat olduğundan ince veya yüksek topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Zemininde yürümenin rahat olduğu bu gibi mekânlarda, tercih edeceğiniz ayakkabı modeline kendi konforunuzu ve damadın boyunu göz önünde bulundurarak karar verebilirsiniz.

Gelinlik Kesimine Göre Ayakkabı Seçimi

Gelinliğinizin ayakkabı ile uyumlu olması oldukça önemlidir. Tercih etmiş olduğunuz gelinliğinizin kumaşı, kesimi, modeli hatta işlemeleri dahi ayakkabı seçiminizde size yardımcı olacaktır. Hangi gelinlik kesimine göre ayakkabı seçimi nasıl olmalı gelin beraber bakalım.

A Kesim Gelinlikler

A kesim gelinlik modelleri, daha klasik tarzda ve otel gibi mekânlarda tercih edilir. Buna uygun gelin ayakkabısı da kapalı salonlar için ince topuklu ya da stiletto olabileceği gibi dolgu topuklu da olabilir. Gelinliğiniz işlemesiz ve sadece ise ışıltılı ve taşlı bir model tercih edebilirsiniz. Kumsal ve kır düğünü yapacak gelin adaylarına ise daha kalın topuğu olan bantlı ayakkabı modellerini tavsiye ederiz.

Balo Tipi Gelinlikler

Özellikle yalı, saray gibi tarihi mekânlar için uygun olan balo tipi gelinlik modelleri için ince topuklu ya da dolgu topuklu gelin ayakkabılarını tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizde yoğun işlemeler ve dantel bulunuyorsa ayakkabı tercihiniz daha düz ve sade olabilir. Fakat gelinlik tercihiniz kabarık ve saten ise taşlı stiletto modelleri sizin için daha uygun olacaktır. Boyunuz yeteri kadar uzunsa gelin ayakkabı tercihinizi az topuklu ayakkabılardan ya da şık babetlerden yana kullanabilirsiniz.

Vintage Gelinlik

Genellikle dantel kumaşlardan tasarlanmış ve etekleri dökümlü olan vintage gelinlikler zarif ve romantik modellerdir. Vintage tarza dönem havasını yansıtan gelinlik tercih ettiyseniz ayakkabı modelinizin de dönemin havasına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Gelinliğiniz ile uyumlu ve abartıdan uzak, aynı zarafete hâkim olan gelin ayakkabısı şıklığınızı gözler önüne serecektir. Dönemin havasını yansıtan fildişi krem tonlarında dantel işlemeli gelin ayakkabılarını tercih edebilirsiniz.

Yedek Gelin Ayakkabısı

Düğün konseptinize, gelinliğinize ve mekâna uyumlu olarak seçtiğiniz gelin ayakkabısı her ne kadar rahat da olsa gün boyu ayağınızı rahatsız edecektir. Dolgu topuklu gelin ayakkabısı, ince topuklu veya stiletto gelin ayakkabısı ya da önü kapalı gelin ayakkabısı tercih eden tüm gelin adaylarına, ilerleyen saatlerde düğüne rahat devam edebilmeleri için yedek gelin ayakkabısı bulundurmalarını tavsiye ederiz. Yine gelinliğinize uygun tercih edeceğiniz babet ya da spor ayakkabı modelleri oldukça rahatlık sağlayacaktır. Gelinlik altına spor ayakkabı giyilmeyeceğini düşünen gelinlerdenseniz emin olun şık spor ayakkabı modelleri tam da size göre.

Yorum gönder