×

Yeni Çiftlerin Beyaz Eşya Düğün Paketi Alırken Dikkat Etmesi Gereken Bazı Hususlar

Yeni Çiftlerin Beyaz Eşya Düğün Paketi Alırken Dikkat Etmesi Gereken Bazı Hususlar

Yeni Çiftlerin Beyaz Eşya Düğün Paketi Alırken Dikkat Etmesi Gereken Bazı Hususlar

Yeni bir cihaz aramak stresli olabilir. İyi paranızın işe yarayıp yaramayacağını, kullanımı kolay, mesafeyi koruyan ve önyüklemesi enerji açısından verimli olacak bir şeye gittiğini nasıl anlarsınız? Tüm bu yıldızları hizalamak için kusursuz bir yöntem yok, ancak yardımcı olabilecek birkaç şey var.

İhtiyaçlarınıza Uygun Bir Makine Seçin

En büyük veya en havalı cihazı tüm zil ve ıslıklarla satın almak cazip gelse de bunun çevresel veya maliyet açısından en akıllıca seçim olmayabileceği şaşırtıcı olmayacaktır. Bir cihazın aşırı boyutlandırılması, bir maliyet ve verimlilik cezası ile birlikte gelir. Bir veya iki kişilik bir ev için 500 litrelik bir buzdolabı çoğu zaman yarı boş olabilir ve büyük olasılıkla daha küçük bir buzdolabından daha fazla enerji kullanır. Aynı zamanda, daha büyük makineler üretmek için genellikle daha fazla malzeme ve enerji gerektirdiğinden ve kullanım ömrü sonunda geri dönüştürmek için daha fazla kaynağa sahip olduğundan kaynak israfıdır. Elbette, daha büyük bir boyutun yararlı olabileceği durumlar da vardır; örneğin, çamaşır makineleri söz konusu olduğunda, daha az sıklıkta daha büyük çamaşırlar yıkamak, yıkama için daha verimli bir yol olabilir ve birçok makine, daha küçük bir yıkama için su seviyelerini ayarlar- ancak baktığınız yıkama için bunun geçerli olup olmadığını kontrol edin.

Daha fazla özelliğe sahip olmak, muhtemelen cihazın maliyetini artıracak ve kullanımını zorlaştırabilir veya arızaya daha yatkın hale getirebilir. Örneğin, bulaşık makinesinde, ayarlanabilir raflara ve ayarlanabilir yuvalara ne kadar değer konulmalıdır? Bunlar, rafların veya yuvaların daha kolay kırılması anlamına gelebilir, ancak diğer yandan, farklı boyuttaki bulaşıkları düzgün bir şekilde yerleştirebileceğiniz anlamına gelir.

Yeni Çiftlerin Beyaz Eşya Düğün Paketi Alırken Dikkat Etmesi Gereken Bazı Hususlar

Enerji Verimliliği Derecelendirmelerini Karşılaştırın

Diğer kriterlerinizi karşılayan en enerji verimli üniteyi bulmanızı öneririz (tabii ki maliyeti de içerir). Bununla birlikte, ekmek kızartma makinesi ve su ısıtıcısı gibi mutfak aletleri gibi küçük cihazların genellikle enerji değerleri yoktur ve aralarındaki farklar genellikle oldukça küçüktür, ancak bazılarının önemli ölçüde bekleme gücü kullandığını unutmayın. Burada enerji verimliliği, bunun yerine onları kullanma şeklinize bağlıdır. Seçim bazen karşılaştırma tablolarında enerji kullanımını ve bekleme gücünü belgeler.

Yıldız derecelendirmesine sahip daha büyük cihazlar için (buzdolapları, çamaşır makineleri, kurutucular, bulaşık makineleri ve klimalar dahil), derecelendirmeler, cihazları karşılaştırmanın harika bir yoludur. Cihazlar, standart çalışma koşulları altında verimlilik karşılaştırması sağlamak için test edilir.

Derecelendirme etiketleri enerji kullanımını da içerir, bu nedenle, özellikle farklı boyutlu birimleri karşılaştırıyorsanız bunu kullanın.

Ayrıca listeyi sıralayabilirsiniz; örneğin, öncelikle evinizi ısıtmak için bir klimaya bakıyorsanız, listeyi yıldız derecesine veya ısıtma için enerji tüketim rakamına göre sıralayabilirsiniz.

Olası cihazların bir listesine sahip olduğunuzda, bir sonraki adım, bütçenin içinde olup olmadıklarını görmek için fiyatları kontrol etmektir. Bunu yapmanın en kolay yolu, internette model numarasını aramak ve birkaç sonucu kontrol etmektir. Üreticiler genellikle çoğu mağazada bulacağınızdan daha yüksek bir perakende fiyatı listeler- aslında, ‘büyük bilet öğeleri’ için fark yüzlerce dolar olabilir, bu nedenle üretici fiyatlarını değil, mağaza fiyatlarını kontrol edin. Bazı üreticilerin pazarlık sunan ‘ikinci’ mağazaları da vardır.

Seçtiğiniz cihaz bütçeniz dahilindeyse, diğer sahiplerin incelemeleri aracılığıyla güvenilirliği kontrol etmenin bir sonraki adımına geçebilirsiniz.

Seçtiğiniz cihaz bütçenizi aşıyorsa, iki seçeneğiniz vardır. İlki bir demo ünitesini incelemektir. İkinci yol bir sonraki düşünebileceğiniz modele göz atmaktır. Bu sıkıcı gelebilir hatta birçok kişi pes eder ve bir mağazaya gidip bütçesini karşılayan ilk birimi satın alır, ancak bu, satın alma işleminizden mutsuz olmanın kesin bir yoludur. Gereken emeği harcayın, araştırmanızı güzelce yapın ve işin sonun da huzura erin.

Aradığınız cihazın hiçbir mağazada bulunmadığını fark edebilirsiniz. Bu, üretici aradığınız modeli yakın zamanda durdurduysa bulamamanız muhtemel olabilir.

İncelemeleri Kontrol Edin

Mevcut olan bir cihaz modelini seçtikten sonra, incelemeleri kontrol etmek iyi bir fikirdir. Diğer sahiplerin bu konuda ne söyleyeceklerini görmek için model numarasını arayın. Çoğu kişi bazen uygun olmayan bir cihazı seçtiği veya yanlış kullandığı için veya sadece hatalı bir cihazı almış olabileceği için birkaç kötü değerlendirme alır. Bununla birlikte, kötü incelemeler, incelemelerin yaklaşık%10 ila%20’sinden fazlaysa, cihaz tasarımında veya üretim kalitesinde doğal bir sorun olabilir.

Ancak, cihazın mağazada uygun göründüğünü varsayarsak, en azından daha büyük, daha pahalı cihazlar için birkaç özelliği kontrol etmek ve cihaz için bir fikir edinmek isteyebilirsiniz.

Yerel mağazalar ürünü görmenize ve oynamanıza izin verir ve hatta bazı mağazalarda cihazları test edip nasıl çalıştıklarına dair fikir edinebilmeniz için takılı cihazlar bulunur. Özellikle bu tür bir cihazı daha önce kullanmadıysanız, örneğin gazdan indüksiyonla pişirmeye geçiyorsanız. Veya iş başında bir fikir edinmek için benzer bir cihaza sahip bir arkadaşınızı ziyaret edin.

Satın Almak

Mağazada yeni bir satın alma deneyimi yaşamak güzel olsa da çevrimiçi mağazalar daha geniş bir yelpazeye ve daha iyi fiyatlara sahip olabilir; sadece nakliyeyi hesaba katmayı unutmayın (yerel bir mağazanın büyük cihazlar için de teslimat maliyeti olması muhtemeldir). Yerel olarak satın almaya karar vermeden önce, mağazaya teslimat ve eski cihazın sökülmesi için ne kadar ücret aldıklarını sorun. Bazı çevrimiçi mağazalarda bazı öğeler ücretsiz olarak gönderilir ve hatta eski cihazınızı ücretsiz olarak alır, ancak geri dönüştüreceklerinden emin olun.

Çevrimiçi satın alma ile ilgili bir sorun, garantilerdir. Çevrimiçi satın alınan cihazların yerel olarak satın alınanlarla aynı garantilere sahip olmasına rağmen, çevrimiçi bir mağazadaki cihazdaki bir arıza, cihazı onlara geri göndermeniz (küçük cihazlar için) veya bir onarım düzenlemelerini beklemeniz (daha büyük cihazlar için) anlamına gelebilir. Yerel mağazalar, garanti taleplerine yanıt vermede genellikle daha hızlıdır (ancak her zaman değil!). Çünkü bunları bizzat konuşup halledebilirsiniz.

İlerisini Planlamak

Son olarak, özellikle ısıtıcılar ve sıcak su sistemleri gibi kritik cihazlar için önceden planlama yapmanızı öneririz. Bunlarda işleyiş hususunda başarısız olduğunuzda, genellikle hızlı bir şekilde değiştirilmeniz gerekir.

Yorum gönder