×

2017 yılındaki Gizemli Tarsus Kazısı

2017 yılındaki Gizemli Tarsus Kazısı

2017 yılındaki Gizemli Tarsus Kazısı

Mersin’in Tarsus ilçesinde 83 Evler Mahallesi’nde ki esrarengiz kazı 13 Kasım 2016 tarihinde başlayıp, 3 Kasım 2017 tarihinde sona ermiştir. Gizemini hala koruyan, hakkında çeşitli iddialar atılan bu kazı, günümüzde de neden kazıldığı, kazıda ne arandığı hususlarındaki belirsizlikleri korumaktadır. Dört gecekondulu bir sokakta gerçekleştirilen bu garip kazının yapıldığı gizemli ev, kazının devam ettiği süre boyunca Ankara’dan gelen mit ve özel harekât polislerden oluşan 20 kişilik bir ekiple korunmuştur. Evi ziyaret etmek isteyen milletvekillerin bile eve girişi engellenmiş, eve sokulmamış ve hiç bir açıklama yapılmamıştır.

2017 yılındaki Gizemli Tarsus Kazısı

Yetkiler bu konuyla ilgili olarak arkeolojik kazı yapıldığını, evin altında Kral Dakyanus’un hazinesi ve St. Paul’ün İncilinin bulunduğunu ve bunları aradıklarını belirtmişlerdir. Bu arkeolojik kazıda özel ekiplerin korumasının neden olduğu sorusuna ise bir açıklama getirilmemiştir. Bir sene süren kazının sonunda ise sadece 1 adet bronz sikke ve bir sütun parçası bulunmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü’ne, kazıyı yapan uzmanların sunduğu raporda şu ifadeler yer almıştır.

‘’82 Evler Mahallesi’nde 3’üncü derece arkeolojik SİT alanında gerçekleştirilen kazı çalışmalarına ilişkin 2 Kasım 2017 tarihli uzman raporunda, kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır-taşınmaz kültür varlığına rastlanmamıştır’’

2017 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde gerçekleştirilen bu kazı hala daha gizemini korumaya devam etmektedir.

Yorum gönder