×

Bermuda Şeytan Üçgeni İlginç Sırları

Bermuda Şeytan Üçgeni

Bermuda Şeytan Üçgeni İlginç Sırları

Bermuda Şeytan Üçgeni, Atlantik okyanusunda bulunur. Geçmişte bir çok uçağın ve geminin burada kaybolduğu biliniyor. Yıllardır gizemini koruyan Bermuda Şeytan Üçgeni’nin manyetik bir alana sahip olduğu ve bu yüzden uçakların ve gemilerin bu noktadan geçmemesi gerektiği söylenmiştir.Bu konu hakkında bir çok teori ortaya atılmıştır fakati tabi ki Bermuda Şeytan Üçgeni’nin sırrı da bilimsel bir şekilde açıklanabilmektedir.

Bermuda Şeytan üçgeninin bulunduğu bölgede, suyun üzerinde ne varsa, su yutar ve cisim ortadan kaybolur. Bu bölgede yıllarca bir çok bilim adamı tarafından araştırma yapılmasına rağmen kesin bir sonuca bir türlü ulaşılamamıştır. Bu bölgeden geçerken gökyüzünden bazı ışıklar görüldüğü söylenmiştir.

Bermuda Şeytan Üçgeni

Bu bölgede resmi olarak kayıtlara geçen ilk olay; Amerikan Deniz Kuvvetlerine ait olan bir geminin 4 Mart 1918’de kayıplara karışmış olmasıdır. İçinde 309 kişinin de bulunduğu bu gemi, bütün aramalara rağmen bulunamamıştır.

1945 yılında gerçekleştirilen bir takbikat uçulşunda toplamda 5 uçak aniden ortadan kaybolmuştur. Onları kurtarmak için gönderilen, kurtarma uçağı ise aynı şekillde kaybolup bir asla daha bulunamamıştır. Oradan dönen ve kurtulan bir insanın olmadığına inanılıyordu. Ancak yakın zamanda bu varsayım değişmiştir. Bruce Gernon isimli pilot Bermuda Şeytan Üçgeni’ndeki gizemli olaydan kurtulmayı başarmıştır. Bruce’nin kurtuluşu, 1970 yılında gerçekleşmiştir. Öncelikli olarak;  Miami Beach’e uçtuğu sırada havada yarım daire şeklinde bir bulut belirttiğini belirtmiş, havada uçmaya devam etmiştir.Sonrasında uçak bulutun içinden geçmiş ve tuhaf olayların olmasına sebep olmuştur.

Bruce Gernon’un anlatımına göre; uçak karanlığa gömülmüş ve ani yanıp sönmeler ile yavaş yavaş aydınlanmaya başlamıştır.Bruce, yaşadığı olayın etkisinden sıyrıldığı anda, karanlığın içinde bir tünel görmüş ve oraya doğru uçmaya başlamıştır. Bruce ve arkadaşları tünelin sonunda gökyüzüne kavuşmayı beklerken, kalın bir sis tabakası ile karşı karşıya gelmişlerdir. Tüm seyir cihazları arızalanmış, ağırlıksız bir şey hissetmeye başlamışlardır. Pusula iğnesi hız kesmeyen bir şekilde dönmeye başlamış, Bruce ve arkadaşları kendilerini büyük bir kaosun içerisinde bulmuşlardı. Bruce, bütün navigasyon araçlarının bozulmasına rağmen, bir şekilde yardım irtap kurmayı başarıp, yardım talebinde bulunmuştur. Bruce’nin uçağı sisten çıkana kadar hiç bir şekilde rotada görünmemiştir.

Bermuda Şeytan Üçgeni’nin bilimsel gerçeği ise; bu bölgede bulunan doğalgaz kaynağının yer yüzüne fışkırması ile oluşan, “hidrat” adında beyaz bir maddeye dönüşmesidir. Aynı zamanda bu bölgeden “ Gulf Stream” adında geçen bir sıcak su akıntısı, hidratı eritir. Bunun sonucunda  Hidrat, suyun yoğunluğundan daha az bir yoğunluğa sahip olduğu için yüzeye çıkar. Hidratın yüzeye çıkması Bermuda Şeytan Üçgeni’nde suyun yoğunluğunu azalttığı için, suyun kaldırma kuvveti ortadan kalkar ve bu bölgenin üzerinden geçen, gemiler ve uçaklar kayıplara karışır.

Yorum gönder