×

Bu Olayları Bilim Adamları Bile Açıklayamıyor

Bu Olayları Bilim Adamları Bile Açıklayamıyor

Bu Olayları Bilim Adamları Bile Açıklayamıyor

Dünya üzerinde bilim adamlarının dahi açıklayamadığı bir takım ilginç olaylar yer almaktadır. Bu yazımızı bilimin cevap veremediği bazı ilginç durumlar üzerine hazırladık. Bu olayları bilim adamları bile açıklayamıyor;

Kiev Kozmonotu

Modern astronotları ve kozmonotları andıran Kiev Kozmonotu, Avrupa’da keşfedilmiş olmasına rağmen nereden geldiği ve yaşı belirlenememektedir. Eser, Avrupa’da keşfedilmiş olan en önemli eserler arasında yer almaktadır. İnsanlar her ne kadar dönem olarak yakın dönemlerde uzaya çıkmış olsa da, kozmonotlara benzeyen bu heykelciğin neden yapıldığı bilinmemektedir.

Bu Olayları Bilim Adamları Bile Açıklayamıyor

Japon Heykelcikleri

Tarih Öncesi dönemlere ait olan Japon heykelcikleri, görünüm olarak bir çeşit uzay başlığı ve uzay elbisesi giymiş vaziyettedir. Heykelciklerin yaka kısımlarında cıvatalar bulunmaktadır. Ancak bundan daha da ilginci ise bir heykelcikte göz kısmında çok büyük bir gözlük vardır ve güneş ışığından korunma amacıyla olabileceği akıllara gelmektedir. Ancak böyle bir heykelciğin neden yapıldığı ve kıyafet fikrinin nasıl geldiği bilinmemektedir.

La Madonna e san Giovannino

Filippo Lippi tarafından resmedilmiş olan tabloda, sağ üst köşede koyu renkli ve ışık saçmakta olan bir nesne de ressam tarafından çizilmiştir. Tabloda yer alan adam ve köpek bu cismi seyrettiği için bu cismin hareket ettiği görülmektedir.

Antikythera Mekanizması

1900-1901 yılları arasında Girit’te bulunmuş olan mekanizma, astronomik konumları hesaplamak adına tasarlanmış ve kullanılmış olan bir hesap makinesi olarak tanımlanmaktadır. M. Ö. I. Yüzyıla ait olan mekanizma, teknik şeması da bulunan ve mekanizma içerisinde başka dişlilerin de olduğu görülen bir yapıya sahiptir. Arkeolojik kazılarda bulunan antik mekanizma, eski toplumların bilimde düşünülenden daha ileride olduğunu göstermektedir.

Dev Fosili

1895 yılında İrlanda’da mineral araştırmaları sırasında bir fosile rastlanmıştır. Fosil, 3 metre 70 cm yüksekliğinde, 2050 kilo ağırlığındadır ve sağ ayağında altı parmak bulunmaktadır.

Baalbek Şehri

Lübnan’da bulunan Baalbek şehri, tarih olarak eski çağlara kadar uzanan köklü bir geçmişe ev sahipliği yapmaktadır. Bu kentte bulunan bazı taşlar devasa büyüklüklerde olup, insanlardan oldukça büyük yapıdadırlar. Bu yapıları kimin, hangi nedenle ve ne zaman inşa ettiği tespit edilememiştir.

Yorum gönder