×

Çin’de Bulunan Gizemli 12.000 Yıllık Dropa Taşları

Dropa taşları

Çin’de Bulunan Gizemli 12.000 Yıllık Dropa Taşları

Dropa taşları bir arkeolojik keşif esnasında bulunmuştur. Dropa taşları, Chi Phu Tei tarafından 1938 yılında keşfedilmiştir.

İskeletlerin kafatasları, gelişmiş vücutlarına göre oldukça büyük bir şekilde bulunmuştur. Bu iskeletlerin geçmişte, maymunlara ait olduğu düşünülmektedir. Taşların gömülü olması ise ekibe oldukça ilginç gelmiştir. Bu diskleri getirenler, kim olduklarını, nereden geldiklerini insanlara anlatmak için geldiği söylenmektedir. Bu mezarda bulunan iskeletler, çok farklılardı ve oldukça incelerdir. Bilim adamları, mağara duvarlarında oldukça ilginç resimler keşfetmişlerdir. Bulunan diskin yaşının, 10 ile 12 bin yıl arasında olduğu belirlendi.

Dropa taşları

Bu bölgede bulunan diskler, dünyada ortaya çıkmış en ilginç tarihi eserlerden bir tanesidir. Bu yerleşimde , tam716 tan taş disk bulunmuştur. Bu disklerin üzerinde garip oyulmuş, sürekli bir şekilde devam eden garip çizgiler ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkan bu tuhaf nesnenin, uzaylı yazıları olduğu düşünülmektedir. Uzun süre bir çok insan uzaylılar tarafından yazıldığı düşünülen yazıları, tercüme etmeye çalışmıştır. Yazıların tercüme edilmesine şuana kadar hiç kimse başarılı olamamıştır.

1962’de Çinli bir bilim adamı, sonunda gizli nesnelerin mesajını çözebildi. Sonuç o kadar tuhaftı ki Pekin Ünversitesi, Tarih Öncesi Akademisi Departmanı, Dr. Tsum Um Nui’nin bulunduğu sonuçları yayınlamayı, kesin bir tavırla reddetmiştir. Bu olay sonrasında bulunan bu taşlarla ilgili, konuşmak bile yasaklanmıştır.

Yorum gönder