×

Dünyadaki En Korkunç 30 Yer

Dünyadaki En Korkunç 30 Yer

Dünyadaki En Korkunç 30 Yer

Dünya üzerinde, tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile bizi şaşırtan yerleşimler olduğu kadar, korkutucu görüntüleri ile adından söz ettiren yerlerde vardır. Bunlar;

Akodessewa Pazarı, Togo, Mrytles Plantasyonu, Alcatraz, Bebek Adası- Meksika, Meksika’daki Cadı Pazarı, ABD’de bulunan Mutter Muzesi, The Winchester House (California), Doğu Eyalet Islahevi, Point Hicks Deniz Feneri, Amityville, Çernobil, Truk Lagoon (Mikronezya), Edinburgh Kalesi, Invarary Şatosu, Point Hicks Deniz Feneri, Londra Kulesi, Amsterdam İşkence Müzesi, Aokigahara Ormanı, Catacomb, Paris ve Tütsülenmiş Mumyalar’dır.

Dünyadaki En Korkunç 30 Yer

Bunlar, dünya üzerinde bulunan ve çoğu insanın gitmeye çekindiği yerlerden sadece birkaçıdır. Aralarında en ilgi çekici olanlarından biri ise; Meksika’da Bulunan Oyuncak Bebekler Adası’dır. Efsaneye göre; yıllar önce, Meksika’nın başkenti olan Meksiko’nun hemen yanındaki bir kanalda, bir kız çocucuğu boğulmuştur. Zaman geçtikçe kanalın yanındaki kıyılarda, oyuncak bebekler bulunmaya başlanmıştır. Adada bulunan, Julian Santana Barrera isimli bekçi, bu bebekleri kızın anısına, adada bulunan ağaçlara asmaya başlamıştır. Bölge halkı bebeklerin küçük kızın ruhunu taşıdığına inanmaktadır.

California’nın San Jose şehrinde bulunan devasa bir köşk, hikayesiyle insanlara, korku dolu anlar yaşatıyor. Köşkten korkulmasının sebebi, devasa büyüklüğü değil, içerisinde ki merdivenlerin hiç bir yere çıkmıyor oluşudur. Aynı zamanda köşkün içinde; gizli geçitler, boş duvara açılan bir pencerelere ve 10’dan fazla kapısıyla labirent gibidir. Korku filmindeki evlere taş çıkaran bu köşk, görenler tarafından büyük bir korkuyla anlatılmaktadır.

Filipinler’de bulunan bir yerleşim, “Asılmış Tabutlar” adıyla anılmaktadır. Filipinler’de yaşayan İgorot kabilesinin inancı bizlere göre oldukça farklıydı. Onlar, toprağın er yada geç onları çürüteceğini bildikleri içib, tabutlarının ne kadar yüksekte bulunursa, cennete de o kadar yakın olacaklarına inanıyorlardı. Bu sebeple, kendilerine güvenli yerler seçip, ölülerini dağın eteklerine asmaya başladılar. Ancak bu görüntü görenlerin oldukça korkmasına sebep olmuştur.

Bahsedilen yerleşimler, dünyada adından çokca söz ettirmişlerdir. Fakat, hemen hemen herkesin gitmekten oldukça korktuğu yerlerdir.  Pripyat, Derweze(Cehennem Kapısı), Grand Hotel Priştina, Prag Eski Yahudi Mezarlığı, Capela dos Ossos, Tashirojima ve Bulgaristan Komünist Partisi binası’da dünya üzerinde korkunç olduğu kadar fazlasıyla ilgi çeken yerlerdendir.

Yorum gönder