×

Dünyadan İzole Olarak Yaşayan Sentinel Kabilesi

Dünyadan İzole Olarak Yaşayan Sentinel Kabilesi

Dünyadan İzole Olarak Yaşayan Sentinel Kabilesi

Hint Okyanusu’nun küçük bir adasında modern insandan izole bir şekilde yaşayan insanlar bulunmaktadır. Sentinel Kabilesi üzerinde bir çok, Hint ve İngiliz antropolog çalışmıştır ancak, yeterli bir sonuç alamamışlardır. Hindistan’da yaşamını sürdüren , kabileler halinde bulunan bir çok insan vardır. Turtistler 4×4 araçlara binerek, bu insanların hayatlarını izlemektedir. Fakat bu izinsiz seyrediş, bu bölgede yaşayan insanların hiç hoşuna gitmemektedir. Bu izlenimi Hindistan’ın her kabilesinde yapabilirsiniz fakat bir kabilede böyle bir seyire, asla izin yoktur. Bu kabile Sentinel Kabilesidir. Bu bölgenin halkı, tarihin başlangıcından beri dış dünya ile iletişimini reddetmiştir.

Dünyadan İzole Olarak Yaşayan Sentinel Kabilesi

Sentinel Kabilesi ile, dışarıdan bir bağlantı kurulmak istenildiği zaman, kabiledekiler bu bağlantıyı reddedip, insanlara oklarla saldırarak, tepkilerini gösteriyorlar.

1960 yıllarında ise, Hindistan Hükümeti, bölge halkı ile yeniden iletişime geçmeye çalıştı. Fakat bu iletişim yalnızca kabileye hediyeler vermekle sınırlı kaldı.

Halk dışardan yapılan hiçbir davranışa asla tepki vermemektedir. Antropologlar ve Hint Hükümetinin bütün çabasına rağmen Sentinel Kabilesi’nde yaşayan insanların kendilerini neden böylesine izole etmeyi tercih ettikleri, hala bilinememektedir. Konu ile alakalı yapılan başka araştırmacılarda, yalnızca bölge halkına hediyeler verebilmekle yetinmiş yada yediği oklar neticesinde geri dönmek zorunda kalmışlardır. Bazı araştırmacılar ise, bu kabilenin ilk insanlar olarak bilinen Homo erectusun yaşam tarzını benimsediklerini düşünmektedir. Kimi araştırmacı ise, dış dünyada karşılaşılan kötülüklere karşı, kendilerini ve ailelerini bu şekilde koruduklarını düşünmektedir.

Yorum gönder