×

Esrarengiz Bir Deneyim Olan Astral Seyahat Nedir?

Astral seyahat

Esrarengiz Bir Deneyim Olan Astral Seyahat Nedir?

Astral seyahat, ruhun bedenden geçici olarak ayrılıp, farklı boyutlarda olan evrenlerde yaptığı gezilere verilen bir addır. Parapsikolojik bir kavram olan astral seyahat, astral beden olarak adlandırılan ruhun, geri dönmek üzere insan vücudu terk edip, dolaşması olarak da ifade edilmektedir. Astral seyahat boyunca insanın bilinci yerindedir. Ruh bedenden ayrıldığında, kişi ayrıldığı kendi bedenini görebilir. Farklı boyutlarda ve evrenlerde gezdiği yerleri hatırlayabilir. Bu beden dışı deneyimlerin yaşanabilmesi için, bir takım bilgilere ve konu ile ilgili ruhsal bir eğitime de elbette ihtiyaç vardır.

Astral seyahat

Astral Seyahat Nasıl Gerçekleştirilir?

Yapabilmek için, öncelikle teozofi, okültizm ve spiritüalizm gibi bilim dallarında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Bilincin açık olduğu bir uyku durumunda ruhun bedenden ayrılması ile başlar. Bu oluşum başladığında, ruh bedenden ayrılsa da, ruh ile beden arasında, geri dönüşü sağlayacak olan gümüş bir kordon bulunur. Bu kordon sayesinde ruh, astral seyahat başladığında göbek deliğinden çıkarak, bedeni terk eder.

Astral seyahat için gerekli olan ilk şartlarından biri de karanlık, gürültüden uzak, sessiz bir ortam içinde bulunmaktadır. Uykudan önceki an, seyahate başlamak için en uygun olan zamandır. Seyahatin sağlıklı olabilmesi için, zihindeki kötü ve negatif düşüncelerden uzaklaşmak gerekmektedir. Yolculuk öncesi uykuya geçiş anında düzenli nefes alış teknikleri ile nefesin kontrolü çok iyi sağlanmalıdır. Burada ruh terbiyesi denilen tekniklerinde çok iyi öğrenilmesi şarttır.

Konu ilgili olan kaynakların belirttiği üzere, astral seyahate çıkmadan önce nereye gidileceğine dair karar verilebilmektedir ama bu konunun uzmanları ilk deneyim anında sadece odanın içinde dolaşılmasını tavsiye edip, deneyim kazandıkça daha uzaklara gidilmesinin daha doğru olacağını söylemektedirler. Astral seyahat sonrası ise bedene dönüş çok kolay olup, sadece seyahat eden insanın geri dönüşü kendine telkin etmesi yeterli olmaktadır.

Yorum gönder