×

Henüz Sırrı Çözülememiş 12 Esrarengiz Olay

Henüz Sırrı Çözülememiş 12 Esrarengiz Olay

Henüz Sırrı Çözülememiş 12 Esrarengiz Olay

Dünyanın hemen her yerinde gizemli olaylar olmaya devam etmekte fakat sırları bir türlü çözülmemektedir. Şimdi sizlere gizemini korumaya devam eden ya da sırrı çözülmüş olayların bir kaçından bahsedeceğiz. Henüz Sırrı Çözülememiş 12 Esrarengiz Olay;

Uçuş Sırasında Kaybolan Pilot Frederick Valentich

Tarihler 21 Ekim 1978’i gösterdiğinde Avustralya’da, Frederick Valentich adında bir pilot, güneye doğru yol almaktadır. Uçuş halindeyken bir anda yeşil ışıklar saçan, oldukça seri hareket eden, uçan fakat uçağa hiç benzemeyen bir cismin kendisine yaklaştığını hava kontrol merkezine bildirir ve kısa aman sonra iletişim kanalları kapanır. Daha önce de o bölgede yeşil ışıklar saçan, aynı zamanda hep havada görünen cisimlerin olduğu iddia edilse de bugüne kadar ne bu iddialar ispatlanabilmiştir ne de kayıp pilottan bir daha haber alınabilmiştir.

Henüz Sırrı Çözülememiş 12 Esrarengiz Olay

Pollock İkizleri

Takvimler ocak 1957’yi gösterdiğinde Joanna ve Jacqueline isimlerindeki ikiz kız kardeşler bir trafik kazasında ölürler. Olaydan bir yıl sonra anneleri, kazada ölen kızlarından Joanna ile aynı izi taşıyan ikiz kız çocuk dünyaya getirir. İkizler iki yaşına gelip de konuşmaya başlayınca ölen ablalarının oyuncakları isterler üstelik bu oyuncakları ablalarının koydukları isimlerle ve onları daha önce görmedikleri halde. Bu duruma oldukça şaşıran aile, bir süre sonra ölen ikizleriyle yaşadıkları evlerine tekrar taşınırlar ve ikizler bu bölgeyi daha önce görmedikleri halde bölgeye oldukça hakim davranırlar ve her yerin ismini ezbere söylerler. Pollock ikizleri reenkarnasyon tarihinin en popüler konuları arasındadır ve bu durum hala gizemini korumaktadır.

Dyatlov Geçiti Vakası

Araştırma yapmak için dağ yollarında bulunan  Rus araştırmacılar yollarını kaybederler bulunduklarında kaskatı kesilmiş bedenlerinde sadece iç çamaşırları ve çorapları olan araştırmacıların hiç bir darp izleri olmamasına rağmen neredeyse tüm kaburgalarının kırık, dillerinin kopuk nasıl öldükleri ise bilinmemekte bu olayı daha da esrarengiz hale getiren detay ise araştırmacıların çadırlarının içeriden yırtılmış olması.

51.Bölge

51.Bölge her zaman gerçekle kurgu arasında gidilip gelinen bir yerdi ta ki Obama ‘’51.Bölge’’ sözünü kullanıp bu bölgeyi resmileştirene kadar. 51.Bölge Las Vegas’ın  kuzeyinde, Groom Gölü yakınında olup Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri Sahası ile çevrelenmiş bir yerdir. Bu bölgeye yetkisi olamayan hiç kimse giremediğinden askeri görevlilerin buraya girmeye çalışanları öldürme yetkisi bulunmaktadır. 51.Bölge’yi esrarengiz yapan teori burada uzaylıların saklanıldığı düşüncesidir. Bu bölgenin sır gibi saklanmaya çalışılması, bölge hakkında detaylara hiçbir yerde yer verilmemesi, başkanların bile özel izinlerle girebilmesi burada neler oluyor ve ne gizleniyor sorusunu beraberinde getirmektedir.

Okiku Bebeği

Günümüzde Japonya’da bir tapınakta sergilenen Okiku Bebeği, 1918’de bir erkek çocuğu tarafından hasta olan kız kardeşine hediye etmek için satın alındı. Küçük kız kardeş bebeğe sahip olduktan bir süre sonra hayata veda etti. Kız çocuğunun ölmesinden bir zaman sonra Okiku bebeğinin normalde omuzlarında olan saçları uzamaya başladı. Aradan yaklaşık 100 yıl geçmiş olmasına rağmen bebeğin saçları şu an dizlerine kadar uzamış durumda. Uzayan bu saçlar zaman zaman tapınaktaki görevliler tarafından kesilmektedir.

Dev Parmak

1988 yılında Alman Bild gazetesinde çalışan fotoğrafçı son derece inanılmaz bir gizeme şahit oldu. Kahire’nin 100 kilometre kuzeyinde yer alan bir köyde, mezar soyguncularıyla bir araya gelen fotoğrafçı, gördükleri karşısında adeta şoka uğradı. Mumyalanmış dev bir parmak yaklaşık kırk santimetre uzunluğundaki parmak oldukça iyi korunaklı kalmıştı.

Bacchus Tapınağı

Lübnan da bulunan Baalbek antik kentinde bulunan Bacchus tapınağı, 1000 ton ağırlığındaki taşlardan oluşturulmuş bir yapıdır. Roma döneminde bu kadar ağır taşların nasıl taşındığı ise hala gizemini koruyor.

Kaybolan Köy Halkı

Kanada’da bulunan Inuit adlı köy kürk avcıları tarafından bilinen eski bir yerleşim yeriydi. 1930 yılında bir kürk avcısı köye giriş yapınca hiç kimseye rastlayamadı araştırdı fakat tek bir insan bile yoktu sadece açılmış bir mezarlıkta ölmüş 7 kızak köpeği vardı. Ortadan kaybolan insanlar için gerekli tüm aramalar yapıldı fakat insanlara ait hiçbir bilgiye ulaşılamadı.

Mürettebatı Kaybolan Gemi

Joyita adlı tüccar gemisi Güney Pasifik’te gizemli bir şekilde ortadan yok oldu. Geminin batma aşamasının neredeyse sıfıra yakın olması ve bulunduğunda hala geminin büyük bir kısmının suyun üzerinde durması da bu durumu destekliyor. Gemi yola çıkarken gemide bulunan 25 kişiden hiçbiri tüm aramalara rağmen bulunamadı. Mürettebatın neden gemide beklemediği ve cesetlerinin bulunmaması konusunda soru işaretleri hala devam ediyor.

Et Yağmuru

1876 yılında akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bayan Crouch balkonunda sabun yaparken gökten et olduğuna yemin ettiği bir şey yağdığını fark etti. İlk başlarda Tanrı’dan bir mesaj olarak algılanan bu tuhaf olay, hızlıca birçok bilim insanının dikkatini çekti. Etin tadına bakma cesaretini gösterebilenler bunun kuzu ya da bir geyiğe ait olabileceğini söyledi. Ancak bilim insanları bunun bir bebek akciğer dokusu olabileceği konusunda görüş bildirdiler. Bir farklı görüş ise bu etin şahinlerin kusmuğu olabileceği düşünceydi. Olay netliğe kavuşturulamadı.

Ortadan Kaybolan Avusturalya Başkanı

Harold Edward Holt, 1966 yılında Avustralya’nın Başbakanı olarak göreve başladı. Bir gün arkadaşlarıyla yüzmeye giden Holt, denizde gözlerden kayboldu. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre birden bir yaprak misali ortadan kaybolan Başbakana bir daha rastlanılmadı. Bu kaybın en ilginç yanı Holt’un cesedine 1967 yılından bu yana hiç kimsenin ulaşamamış olması.

Hindistan Delphi Olayı

Tarih 1930’ları gösterdiğinde Hindistan’ın Delphi şehrinde yaşayan 4 yaşındaki kız çocuğu anne ve babasına geçmişte yaşadıklarıyla ilgili bilgiler vermeye başladı. Önceki hayatında evli ve üç çocuk annesi olduğunu söyleyen ve Hindistan’ın Mathura şehrinde yaşadığını belirten çocuğun ailesi bu bilgiler ışığında olayı araştırıp bu konuda ki meraklarını gidermeye karar verdiler.  Kızın ailesi, verilen bilgilerle gerçekten böyle bir kadının yaşadığını tıpkı küçük çocuğun söylediği gibi çocuklarının olduğu bilgisine ulaştılar. Eski yaşamıyla ilgili bir çok kanıt veren ve bu çocuğun bu bilgilere nasıl ve ne zaman ulaştığı hala bilinmiyor.

Yorum gönder