×

Issız Cuma Mezarlığı Esrarengiz Hikayesi

Issız cuma mezarlığı

Issız Cuma Mezarlığı Esrarengiz Hikayesi

Issız cuma mezarlığı Çanakkale’nin Yenice ilçesinde, Seyvan ve Cakıroba köylerinin arasında yer almaktadır. Bu mezarlıkta, korkunç ve sırrı hala çözülemeyen olaylar yaşanıyor. Köyün içinde, Gazi Osman Paşa tarafından yapıldığı düşünülen bir Cami vardır. Köyün etrafında başka bir yapı olmadığı için halk, Camiye “Issız” adını vermiştir. Eskiden sadece cuma günleri gidilen caminin adı zaman geçtikçe “Issız Cuma” olmuştur.

Korkunç olaylar, Seyvan köyünde, Hatice Erkek isimli bir kadının,  bir kiz bebek dünyaya getirerek, kısa sürede hayatını kaybetmesiyle başladı.  “Ayşe” adı verilen bu bebek doğumdan 20 gün sonra hayatını kaybetti. Annesi ile yan yana gömülen bebeğin mezarı ziyaret edildiğinde, annesinin ve kendisinin mezarlarının birleşmesi görenleri şaşkına çevirdi. Bu tuhaf olayı gören aile bireyleri bebeğin ve annenin mezarını ayırdılar. Ancak mezarı ziyarete gittiklerinde, anne ve bebeğin mezarının tekrar birleştiğini gördüler. Aynı olay defalarca tekrarlandığı için aile bireyleri bir süre sonra söz konusu mezarları birbirinden ayırmaktan vazgeçtiler. Annesi öldükten sonra bebeğe süt anneliği yapan, Emine Ungurlu;  “Ne kadar ayrirmaya calışsakta onlar tekrar birleşecek” yorumunu yaptı.  Issız cuma mezarlığı, yaşanan bu olaydan dolayı köyün yerlilerinin ve buraya ziyarete gelen herkesin oldukça korkmasına sebebiyet vermiştir.

Issız cuma mezarlığı

Bu mezarlıkta daha sonraları, bir çok filme konu edilmiştir.Issız Cuma Mezalığı zamanla bir çok kişinin araştırdığı gizemli bir yer haline gelmiştir. İzlenme rekorları kıran Siccin 2 filmi de Issız Cuma Mezarı’nın hikayesini anlatmaktadır.

Yorum gönder