×

Keops Miramidi Gizemi

Keops Piramidi

Keops Miramidi Gizemi

Keops , Piramitler ülkesi olarak bilinen Mısır’da yer alır. Piramitlerin içerisinde ise, firevun mezarları yer alıyor. Bu piramitlerin en ünlülerinden biri de Keops’dur. Keops Piramidi Dünyanın Yedi Harikası listesinde de yer almaktadır.

Keops Piramidi, “Gize Mezarlar Kenti” nde yer alan 3 büyük piramidin arasında, en büyüğüdür. Bütün piramitler arasında en eski olma özellğini taşıyan Keops’un, Mısır firavunu “Khufu” adına inşa edildiği biliniyor. Bu piramidin yapımının, yaklaşık olarak 20 yıl sürdüğü söylenmektedir. Piramidin içinde 3 tane oda bulunmuştur. Keops piramidinin tepesi, diğer piramitlerde olduğu gibi düzgün ve piramit şeklinde bir yapı değildir. Doğu, batı, kuzey, güney yönlerine bakıldığı zaman son derece kusursuz olduğunu görebilirsiniz. Bütün piramitler aynı orantıda tasarlamışken, Keops piramidi onlardan farklıdır.

Keops Piramidi

Glen Dash, isimli mühendis Keops Piramidi’nin gizemi hakkında, ortaya yeni bir teori atmıştır. Dash’a göre; Keops piramidinin hemen yanında bulunan, Kızıl Piramit ve Kefren Piramidi’nin saat yönünün tersine doğru döndürüldüğünü yazıyor. Dash, bu konuda tezinin doğruluğunu ölçmek için, 2016 yılında 22 Eylül ekinoksunda ahşap bir platform kullanmıştır.

Bu çalışmaya göre;  ekinoks gününde ahşabın uu düz bir şekilde, doğu-batı yönünde düzgün bir şekilde ilerliyor. Yakın zamanda ise Keops Piramidi’nin içerisinde, yolu herahngi bir uçağın sığabileceği bir büyüklüğe sahip, boş bir alan ortaya çıkarılmıştır. Keops Piramidi ve Mısır’da bulunan bir çok piramit hala gizemini korumaktadır. Uzaylılar tarafından inşa edildiğini ve hatta bu piramitleri, develerin yaptığına inananlar, çıkan çalışmalar sonucu fikirlerini değiştirmişlerdir.

Yorum gönder