×

Kimse Burada Uzun Süre Kalamıyor: Richard’ın Kalesi

Richard’ın kalesi

Kimse Burada Uzun Süre Kalamıyor: Richard’ın Kalesi

Kiev, tarih bakımından oldukça eski bir geçmişe sahip olup, gerek Slav, gerekse Rus tarihinde önemli bir yeri olan şehirlerden birisidir. Kent, pek çok eski yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan birisi de Richard’ın kalesidir. Bu yazımızda hayaletler kalesi olarak da anılmakta olan Richard’ın kalesini açıklayacağız.

Richard’ın kalesi

Richard’ın Kalesi

Kale, Kiev’in turistik yerlerinden birisi olan Andriyivskiy yokuşu üzerinde yer almaktadır. 20. Yüzyılda İngiliz gotik mimari şeklinde inşa edilmiş olan kalede yaşamış olan hiç kimse uzun süre ikamet edememiştir.

Kaleyi kötü ruhların ele geçirdiği söylencesi, ilk kez 1912 yılında yayılmıştır. Bunun üzerine Kiev halkı, kalenin yıkılmasını istemiştir. Kalenin yıkılacağı sırada bir profesör kalede inceleme yaparken, bacalarda bir takım yumurta kabukları bulmuş ve seslerin kaynağının da bu kabuklar olduğu anlaşılmış.

Richard’ın kalesi inşa edildikten kısa bir süre sonra bir yangın ile karşılaşmıştır. Evi dönem dönem farklı kişiler satın almış olsa da, zaman içerisinde Kiev halkı arasında bazı söylentiler de dolaşmaya başlamıştır. Richard’ın kalesi hakkında söylenenlere göre kaleyi körü ruhlar sardığı için, geceleri uyunamamaktadır. Ayrıca kalede geceleri ürkütücü derecede kederli iniltiler ve ıslık seslerinin duyulduğu da anlatılmaktadır.

Richard’ın kalesi, bulunduğu konuma da bağlı olarak zaman zaman farklı amaçlar doğrultusunda işletilmek istenmiştir. Yapılan tüm işletme girişimleri sonuçsuz kalmış, kale bugün harap olmaya terk edilmiştir.

Yorum gönder