×

Korkulan Bataklığın Üzerinde: “Boru”

Korkulan Bataklığın Üzerinde

Korkulan Bataklığın Üzerinde: “Boru”

Doğal anlamda pek çok güzel mekâna sahip olan Ukrayna, aynı zamanda pek çok gizemli hikâye de bulundurmaktadır. Slav halklarından biri olan Ukraynalılar, Slav halk inançlarını bu hikâyeler ile devam ettirmektedir. Bu anlatımlardan bazıları Zamkova Hora, Boru Geçidi, Yeşil Tiyatro, Ana Postane gibi konulardır. Ukrayna’da Zamkova Hora ve Yeşil Tiyatro gibi konumlar, neopagan ve satanist toplulukları tarafından da kullanılmış olan ve bölgede açıklanamayan bir takım olayların yaşandığı söylenen bölgelerdir.

Bu yazımızda, Ukrayna’da bir bataklığın üzerinde inşa edilmiş olan Boru adındaki bir alt geçidi ele alacağız. Boru alt geçidi, yapıldığı yer bakımından halk arasında efsanelerin anlatıldığı bir yere inşa edilmiştir. Bu bakımdan bir mezarlığın üzerine yapılmış olan Yeşil Tiyatro ile oldukça benzerlik göstermektedir.

Korkulan Bataklığın Üzerinde

Boru Geçidi

Ukrayna’nın Kiev Kentinde, Bağımsızlık meydanında bulunan Boru, bu meydanın altından uzanan alt geçittir. Ancak bu durum her zaman bu şekilde değildir. Bağımsızlık meydanı planlanmadan önce, bu bölgede bir keçi bataklığı bulunuyordu. Bölgenin planlanması yapılması ardından ilk önce bu bataklık kurutuldu ve yerleşime açabilmek için üstü taşlar ile örüldü.

Ancak bataklık hakkında halkın inandığı bir takım inançlar da vardır. Bölgedeki Slav inanışlarına göre bölgedeki bataklık, şeytanlara ev sahipliği yapmaktaydı. Doğal olarak bağımsızlık meydanı ve alt geçit, bir bakıma şeytanların yaşadığı bir yerin üzerine yapılmıştır.

Yorum gönder