×

Kölelerin Kanını İçen Soylu Seri Katil Madam Lalauire

Madam Lalauire

Kölelerin Kanını İçen Soylu Seri Katil Madam Lalauire

Dünya üzerinde yaşanan, tuhaf olaylar silsilesi gün geçtikçe devam etmektedir.

  1. Yüzyılda New Orleans’ta yaşayan, Madam Lalauire adında bir kadın vardı. Ayrica, Madam Lalauire’nin pek çok sayıda kölesi vardı, Madam Lalauire neredeyse dönemin en çok kölesine sahipti. Fakat, onu böylesine ünlü yapan durum bu kadar çok köle sahibi olması değil, kölerine yaptığı akıl almaz işkencelerdi.

Madam Lalaurie’nin tuhaf hayatı geçmişine bakıldığında inceleyenlere daha da ilginç gelmeye başlamıştır. Çünkü, Lalaurie soylu bir aileden gelmiş, iyi bir eğitim alan bir kadındı. Aynı zamanda da huzurlu ve mutlu bir ailede büyümüştü. Daha sonra ki hayatında ise  Don Roman ile hayatını birleştirme kararı vermişti.

Madam Lalauire

Lalaurie’nin güzel giden evliliğinin ardından, eşi Don Roman’ın tutuklanması ve kısa süre sonrasında da vefat etmesiyle hayatı oldukça değişmiştir. Lalaurie, kızı ile tekrar eski evine döner, orada gördüğü hukukçu birine aşık olmasının ardından yeniden evlenmeye karar verir.

Lalaurie’nin bu evlilikten de 4 tane daha çocuğu olur. Evlilikleri sorunsuz bir şekilde giderken, bir ölüm haberi Lalaurie’nin hayatını yeniden tepetaklak eder. Lalaurie’nin eşi esrarengiz bir biçimde hayatını kaybetmiştir.  Lalaurie eşini kaybetmesiyle, psikolojik bir bunalıma girmiştir. Bu psikolojik çöküş sonrasında, Lalaurie 3. Ve son evliliğini yaptı. Bir cerrahla evlenen kadın, verdiği kokteyller ve yemeklerle adından çokça söz ettirdi. İlk işlediği cinayeti de yaptığı sosyal aktiviteler sonucunda olmuştur.

Lalaurie, bir gün evinde verdiği parti öncesi, Lia isimli 12 yaşında ki kölesinden, saçlarını taramasını ister.  Lalaurie, kölesinin saçlarını tararken acıttığı gerekçesiyle onu, önce kırbaçla bayıltana kadar döver, sonra da öldürür. İşte Lalauire ilk cinayetini böyle işlemiştir. İlk işlediği cinayetten ufak bir para cezası ile kurtulan Lalauire, gün geçtikçe daha zalim birine dönüşmeye başlar. Kocasının ameliyatlarına girip izlemeye başlayan Lalaurie, insan anatomisi ile ilgili de dersler almaya başlar. Zamanla, ameliyat malzemelerini de kullanmayı öğrenen Lalaurie, kolelerine mide bulandırıcı eziyetler etmeye başlar. Kocası evde olmadığı zaman, öğrendiği bilgileri kölelerin üzerinde deneyen kadın, kölelerin kemiklerini kırar, onları aç ve susuz bırakmaya başlar. Bu yaptıklarını ise,  onları hayvanlara benzetmek için yaptığı, sadistce bir deney olarak açıklar.

Yorum gönder