×

Macar Seri Katil Kanlı Kontes Elizabeth Bathory

Kontes Elizabeth Bathory

Macar Seri Katil Kanlı Kontes Elizabeth Bathory

Kontes Elizabeth Bathory, tarihe geçen kadın seri katillerden biridir. Hayatı filmlere, kitaplara konu olan Elizabeth Bathory, Kanlı Kontes olarak da anılmaktadır. Macaristan’ın en zengin ve soylu ailelerinden birine mensup olan Kontes’in diğer ilginç bir özelliği ise dünyadaki ilk seri katil olmasıdır. Macaristan’da 07 Ağustos 1560 senesinde doğan Kanlı Kontes, 21 ağustos 1614 yılında ölmüştür. 54 yıllık yaşamına sayısız vahşi olay sığdırmıştır.

Kontes Elizabeth Bathory

Kanlı Kontes Elizabeth Bathory Hayat Hikâyesi

Elizabeth doğumdan sonra, henüz ufak yaşlarda iken sara nöbetleri yaşamaya başlamıştır. Kontesin altı yaşında gördüğü bir olay sonrasında akli dengesinin bozulduğu tarihi kaynaklarca belirtilmektedir. Soylu ve zengin ailesinin eğlence olarak niteliği bir olayda bir Çingene, ailesi tarafından ölümle cezalandırıldıktan sonra, karnı yarılan bir atın içine canlı olarak konulmuş, sonra atın karnı dikilip, Çingene diri diri ölüme terk edilmiştir. Küçük kızın yaşadığı bu olayın, o yaşlarda şizofreniye yakalanmasına sebep olduğu da söylenmektedir.

Çocukluk yıllarında 12 yaşında bir köylüden hamile kalan Kontes, kızını doğurmuş ama bir daha asla görememiştir, çocuğun akıbetinin ne olduğu bilinmemektedir. 15 yaşına gelince Kara Şövalye adı ile bilinen Kont Ferencz ile evlenerek, vahşi cinayetlerini işlediği mekân olan Csetjhe Kalesine taşınmıştır. Bazı kaynaklar erken yaşta ölen kocasının ölümünün Kontesten kaynaklandığını, kocasının katili olduğunu söylemektedir.

Kanlı Kontes Elizabeth Bathory’in Cinayetleri

20’li yaşlarında sapıklıklarına başlayan Kontes, kölelerine ve hayvanlarına çok kötü işkenceler uygulamıştır. Yaşlanmaya başlayınca gençliğini kaybetmekten gittikçe korkar gelmiştir. Bir gün hizmetçisine tokat attıktan sonra, hizmetçinin yüzünden eline bulaşan kanla hizmetçinin gençliğine sahip olduğunu düşünüp, kızın bütün kanını atardamarını keserek boşaltmış ve kanlarını bir küvete doldurup banyo yaparak vahşi eylemlerine böylelikle başlamıştır. Gençliğini ve güzelliğini korumanın tek yolunun bu olduğunu sanan hasta ruhlu kadın, yaklaşık olarak 600 hizmetçiyi bu şekilde katledip, kanları ile banyo yapmıştır.

Bunun yanı sıra vahşi işkencelerini de hizmetçileri üzerinde deneyen Kontes, büyücülük olaylarına da merak salıp, Dorotha Szentes isimli bir büyücünün de yardımı ile işkence çeşitlerini çoğaltmıştır. Bazı genç kızları ateşe verip yanmalarını zevkle izlemiş, bazılarının ise ağızlarını dikmiş, şatosunu adeta bir işkence merkezine çevirmiştir.

600 civarında bakire kızı katleden Kanlı Kontes’e hizmetçiler yetmeyince, soylu ailelerden olan kızları da öldürmeye başlamış, bunun üzerine bütün dikkatleri üzerine çekmiştir. Çünkü kaleye giden soylu kızlar geri dönmeyince aileleri durumu, o zamanın Macaristan İmparatoruna iletmişlerdir. Bunun üzerine İmparator, Kontesin kuzeni olan Kont Cuyorgy Thurzo’yu durumu araştırması için kaleye göndermiştir. Kalede askerlerle birlikte araştırma yapan Kont, kalenin altında gömülü olan 50 kızın cesedine böylelikle ulaşıp, olayı açığa çıkarmıştır.

Bunun üzerine kaledeki bütün hizmetçiler ve kontesin yardımcıları, önce parmakları kesilip sonra bir kazığa bağlanarak hepsi yakılmıştır ama işin ilginç yanı Kontes soylu olduğu için ölüm cezasına çarptırılmayıp, bir odaya ölene kadar tek başına kalacak şekilde hapsedilmiştir. Sadece ekmek ve su verilen ufak bir deliği olan odada ölene kadar üç yıl boyunca kalmıştır. Acımasız seri katil kadın 1614 yılında, bu kapalı hücresinde ölü olarak bulunmuştur. Kanlı Kontes Elizabeth Bathory’in kanlı ve vahşi cinayetlerini gerçekleştirdiği Csetjhe Kalesi, günümüzde de halen Macaristan’ın Slovakya şehrinde bulunmaktadır.

Yorum gönder