×

Mısır Firavunu Kleopatra Hakkındaki İlginç Gerçekler

Kleopatra

Mısır Firavunu Kleopatra Hakkındaki İlginç Gerçekler

Antik Mısır’ın sonuncu Hellenistik kraliçesi olan ve M.Ö. 69 ve M.Ö. 30 yıllarında yaşayan VII. Kleopatra; insanlık tarihindeki en hırslı, en tutkulu, en güzel kadın olmakla beraber, kendisinden öncekilerinin izlerini silmiştir. Aslen Yunan olan ve Mısır’ın eşi benzeri olmayan prensesi Kleopatra, zeki olmasının beraberinde yazar olması on iki yaşındayken dokuz dil bilmesi entelektüelliğini de ortaya koyuyordu.

Tarihte derin iz bırakan ve günümüzde bile birçok kişinin hakkında konuştuğu ünlü Mısır kraliçesi Kleopatra’nın ihtiraslı güzelliğinin yanı sıra hakkında gizemli ve şaşırtıcı efsaneler konuşulmaktadır. Kleopatra hakkındaki ilginç gerçekler:

Kleopatra

  • Kleopatra’nın Yunanca bir isme sahip olmasının nedeni aslen Yunan olmasıdır. İlk Ptolemaik hükümdar olan Kleopatra’nın ailesi Yunanistan’dan Mısır’a göç edince uzun yıllar Yunanca konuştular.
  • Kleopatra’nın babası ölmeden önce yönetimin küçük oğluna geçmesini ve krallığı Kleopatra ile yönetmelerini istiyordu. On yaşındaki kardeşi Ptoleme ile üç yıl evli kalan Kleopatra, kocası öldükten sonra yönetimi tek başına ele aldı. Aradan yedi yıl geçtikten sonra öteki kardeşi Ptolemy ile evlilik yaptı.
  • Kleopatra’nın kardeşlerini öldürmesi de hakkındaki çarpıcı gerçeklerden biridir.
  • Jül Sezar elli iki yaşındayken yirmi bir yaşında olan Kleopatra ile aşk yaşamaya başlamıştı. Kleopatra’nın hem Jül Sezar hem de Antonuis ile arasında duygusal bağ ve siyasi ilişkisi vardı. Kraliçelik unvanının yanı sıra Jül Sezar’dan ve Antonuis’tan olan çocukları Kleopatra’yı anne yapmıştır.
  • Kleopatra Jül Sezar’dan olan çocuğunu doğurduğunda ondan olmadığını düşünerek Jül Sezar çocuğu Günümüzde babası olup olmadığı hâlâ tartışılmaktadır.
  • Roma’da bulunan Venüs Tapınağı’na Jül Sezar tarafından Isis olarak temsil edilen Kleopatra’nın heykeli diktirilmiştir.
  • İçindeki kurşun miktarı fazla olan Kleopatra’nın göz makyajı, söylentilere göre göz enfeksiyonları engelliyordu.
  • Cazibesi ile bilinen Kleopatra, kraliyet gelirlerinin neredeyse yarısını güzelliğine harcıyordu.
  • Ölü Deniz’de Kleopatra’nın güzellik merkezi olarak da kullanılan parfüm fabrikasının kalıntıları ortaya çıkmıştır.

Mısır’ın ünlü kraliçesi Kleopatra’nın ölümü ile ilgili en çok konuşulan rivayetlerden biri de kendini zehirli bir yılana sokturup intihar etmiş olmasıdır. Diğer bir ilginç olay ise Kleopatra ve Antonuis’in mezarlıklarının günümüzde halen arkeologlar tarafından araştırılıyor olmasına rağmen bulunamamasıdır. Kısacası; ünlü kraliçenin ölümü hâlâ gizemini sürdürmektedir.

Yorum gönder