×

Mısır Piramitlerinin Gizemi

Mısır Piramitlerinin Gizemi

Mısır Piramitlerinin Gizemi

Bu esrarengiz piramitler Mısır’da yer almaktadır. Bu bölgede 130′ a yakın piramit tespit edilmiştir. Piramitlerin içinde bilindiği gibi, genel olarak firavunlar ve onların eşleri bulunmaktadır. Piramitler yaklaşık olarak, MÖ 2500 yılında inşa edilmiştir. Piramitler oldukça göz alıcı gözükmektedir. Mısır piramitleri, görüntüsü dolayısıyla, insanlar nasıl yapıldığını oldukça merak etmektedir. Mısır piramitleri ile ilgili de bir çok tarihi eser gibi, ileriye sürülen bir çok abartı düşünce vardır. Bunlardan en ütopik olanı Mısır Piramitleri’nin uzaylılar tarafından inşa edildiğinin söylenmesidir. Mısır’a her gelen firevun bir öncekinden daha görkemli ve ihtişamlı bir piramit yaptırmıştır.

Mısır Piramitlerinin Gizemi

Mısır piramitleri kireç taşından yapılmıştır. Piramitler, Üste üste konulan taşlardan oluşur  ve ağırlığı yaklaşık olarak bir tondur. Tarihi açıdan, Frig uygarlığının yaptığı tmilüsler, firavunlar için yapılan piramitlere yapısal olarak oldukça benzemektedir. Timülüsler ve piramitlerin arasındaki fark; timülüsler önce tasarlanır ve daha sonra ince bir işçilikle mezar haline getirilir. Piramitler’ in yapımında ise önceden tasarlanmış bir mimari yoktur. Olu gömme sonrasında, taşları gelişi güzel bir şekilde, üst üste atmaları sonucunda bir piramit görüntüsü oluşmaktadır.

Firavunlar ise bu piramitleri kendilerine özel inşa ettirmektedir. Milyonlarca ton ağırlığındaki taşların, taşınması ve inşa edilmesi oldukça zordur.  En az 1 en fazla 2,5 ton agirliginda ki blokların taşınması ve inşaatın yapılması için yaklaşık 10 bin tane insan çalışır.

Bu inşaatta çalışan işçiler köleler değil, parayla çalışan işçilerdir. Bu konuyla ilgili arkeolojik buluntular konu ile ilgili insanları aydınlatmıştır. İnşaatların yaklaşık 15-20 sene sürüyor olması da bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Bu kadar blok taş inşa edildikten sonra nasıl kaldırılıyor sorusunu merak ediyorsaniz, zamanın mimarlari bu konu ile alakalı oldukça zekice bir çözüm buldular. Eğer taşları yurutemiyorsak  taşların olduğu topraklari. yukseltmeliyiz mantığıyla hareket etmişlerdir. Böylece Piramitlerin olduğu yerlere tumsekler yapılmaya başlandı. Piramitler soylenilenlerin aksine olağanüstü yollarla ortaya çıkmamış, mısırların örnek olacak, matematik, geometri ve fizik bilmesi aynı zamanda da disiplinli çalışmaları sayesinde oraya cikmis çok önemli bir, tarih öncesi mimarisidir.

Yorum gönder