×

Nevşehir Yeraltı Şehirlerinin Gizemi

Nevşehir Yeraltı Şehirlerinin Gizemi

Nevşehir Yeraltı Şehirlerinin Gizemi

Nevşehir, Türkiye’nin İç Andolu Bölgesi’nde yer almaktadır. İçersinde, Peri bacaları gibi bir sürü tarihi yer barındıran Nevşehir zamanla, tarihçilerin ve arkeologların göz bebeği haline gelmeye başlamıştır.

Nevşehir’de bulunan Kaymaklı Yeraltı Şehri, tamı tamına sekiz kattan oluşmaktadır.Kaymaklı Yeraltı Şehri, her yıl bir çok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Gelenlerin güzelliği ve nasıl oluştuğu konusun da şaşkına uğradığı bu yer,bu kadar derin olmasına karşın, inanılmaz bir havalandırma sistemi içerir. Yalnızca bu sistem bile görenleri hayrete düşürmeye yetmiştir. Kaymaklı Yer Altı Şehri’nin; “Altı bin yıl önceden inşasına başlayıp yaşayan sayısı bölgede arttıkça genişletilmiş savaş dönemlerinde 5 bin kişinin sığınıp 6 aya kadar yaşayabildiği bölgenin en bilinen yer altı şehirlerinden” biri olduğu söylenmektedir. Bölgede ise, henüz yapılan bilimsel bir araştırma görülmemektedir.

Nevşehir Yeraltı Şehirlerinin Gizemi

Kaymaklı Yer Altı şehrine arkeoloji öğrencileri, tarih ve ilgili alanda uzman kişiler, ücretsiz bir şekilde giriş yapabilmektedir. Ayrıca, bu bölge artık müze haline dönüştürüldüğü için, müze kartı olan misafirler de bu esrarengiz şehri rahatlıkla gezebilmektedir. Bu bölgede temizlik ve onarım çalışmaları hala, hız kesmeden sürmektedir. Nevşehir’in merkezinde bulunan bu yer, okullar tarafından da her yıl ziyaretçi akımına uğramaktadır. Arkeologların gözbebeği haline gelen Yeraltı Şehri’nin gizemi hala bu bölgede çalışan araştırmacılar tarafından, incelenmektedir. Nevşehir bölgesinde Kaymaklı haricinde, gezilecek bir çok yeraltı şehri ve tarihi yerler de bulunmaktadır.

Yorum gönder