×

Osmanlı’nın İlk Seri Katili: Hrisantos

Hrisantos

Osmanlı’nın İlk Seri Katili: Hrisantos

Tarihin her döneminde olduğu gibi, Osmanlı döneminde’de ortalığı kasıp kavuran bir seri katil etrafta dolaşıyordu. Bu seri katil, hayatı dizilere ve filmlere konun olsn Hrisantos’tsn başkası degildi.

Hrisantos ilk cinayetini 1918 yılında işlemiştir. Hrisantos  Sütçü Recep usta’yi, Boğazkesen caddesinde öldürmüştür. Sütçü Recep usta’yi hunharca darp eden ve paralarını alıp kaçan hrisantos böylece ilk cinayetini işlemiş olmuştur. Ancak, Hrisantos’un işlediği cinayetler, bununla sınırlı kalmamıştır. Hrisantos inanılmaz büyük bir polis katline sebebiyet vermiştir. Osmanlı’nın İlk Seri Katili: Hrisantos;

Hrisantos

Hrisantos, ilk polis cinayetini bir kadına tecavüz ederken onu yakalayan polisi öldürerek işledi. Öldürdüğü polis  18, Taksim polis merkezinde görevli memur, Mehmet efendiden başkası degildi.

Bu olaylardan sonra Hrisantos, Ruslar tarafından desteklenen bir seri katile dönüşmüştür. Hrisantos, Mehmet Efendi’yi öldürdükten sonra, polis memurunun arkadaşları, Hrisantos ve arkadaşlarını yakalamak için gerekli, bütün önlemleri almışlardır. Bu işte görev alan memurlardan bir tanesi de Fahri efendidir. Hrisantos, acımasız tavrıyla Fahri Efendi’yi de ölüme mahkum etmiştir. Hrisantos, bu olaydan kısa bir süre sonra tutuklanmıştır. Ancak, cinayetlerin ardı arkası kesilmemiştir. Bu çetenin polis cinayetleri yeni başlamıştır. Düzenlenen operasyonların sonucunda, Hrisantos’un sağ kolu, Zafiri öldürülmüştür. Bu olayın ardından, Hrisantos için zor günler başlar ve uzunca bir süre ortalıklarda görünmeme kararı alır.

Hrisantos bir çok olayla karşımıza çıkmaya devam edecektir, hatta işlediği cinayetlerin  Yunanistan’a kadar sıçradığı da verilen bilgiler arasındadır.

Yorum gönder