×

Beyaz Amber Taşı

Beyaz Amber taşı

Beyaz Amber Taşı

Beyaz Amber taşı aynı zamanda Kehribar ismi ile de bilinir. Fosilleşmiş ve kaskatı hale gelmiş dönüşmüş bir halde bulunur kolay kırılabilen ve yumuşak hafif olan bir malzemedir. Ufak cisimleri kendine çekme özelliği olan bir fosil taştır. Elektriksel ve manyetik olarak ısı yayar. Kırmızı, sarı başta olmak üzere kahverengi, turuncu, konyak rengi, bal rengi, altın rengi, mavi ve, kemik rengi gibi renklerde kehribarlar bulunur. 256 farklı renge sahiptir. İçerdiği böcek görüntü sayesinde hava kabarcıkları ve ipliksi maddelerin oluşturduğu kaskatı bir yapıya sahiptir.

Beyaz Amber Taşı Özellikleri

150 C ile ısıtılırsa Kehribar reçine kokusu yayar ve yumuşamış Kehribar yünlü kumaşlara değdiği zaman kıvılcım çıkarabilme özelliğine sahiptir. Toprağa gömüldüğünde saç teli, saman gibi diğer nesneleri kendine çekme özelliğine sahiptir.

Beyaz Amber Taşı Bulunduğu Yerler

İki buçuk gram sertliğe sahiptir. Yarı saydam, opak ya da tamamen saydam olarak fiziksel görüntüsü vardır. Reçine parlaklığına sahiptir. Sicilya, Meksika, Lübnan, Baltık Denizi, Lübnan, Roman, Dominik Cumhuriyeti, Polonya, Atlantik Okyanusunun kenarlarında oldukça fazla rezervleri bulunur. İnsanlar için önemli bir özelliğe sahip olan Amber taşı çakraları açtığı bilinir.

Beyaz Amber Taşı Faydaları

Berrak ışık yani pozitif Işık yayar. Depresyon ruhunu azaltır. Güven verdiği gibi sıcaklık da verir. Başlanan bir işin devam edilmesini sağlar. Nefes almada zorluk çeken insanların kullanması gereken bir taş olarak karşımıza çıkar. Astım bronşit gibi solunum yolları olumsuz hastalıklara neden olur.

Şifa yüklü enerjiye sahip olduğu inanılır. Dalak, mesane, böbrek gibi iç organların çalışmasını sağlar ve düzenler. Nazara karşı koruma özelliğine sahip olduğu düşünülür. Bedeni olumsuz durumlardan kurtararak insan ruhunu temizlediği inanır. Tiroid bezi enfeksiyonuna karşı koruma sağlar. Vücuttaki kötü elektriğin ve kötü enerjinin topraklamasında yardımcı olur. Böylece depresyonu tamamen ortadan kaldırır. Genelde boyun çevresinde takıldığı için soğuk algınlığı gibi problemleri de ortadan kaldırmaya yarar. Milyonlarca yıl fosilleşmiş ürünlerin bir araya gelmesiyle oluşan kehribar taşı şifalı taş olarak en meşhur madenlerden biridir. Beyaz Amber taşı diğer ismi ile beyaz kehribar taşı hidrojen, oksijen, karbon gibi mineralleri içerir. Oldukça dikkat çekici bir günlük hayatta gereksinim duyulan bir maden olarak karşımıza çıkar. Bu maden sadece Türkiye’de değil aynı zamanda dünyada da süs eşyası olarak kullanılır.

Yorum gönder