×

Rothschild Hanedanlığı’nın Büyük Gizemi

Rothschild Hanedanlığı'nın

Rothschild Hanedanlığı’nın Büyük Gizemi

Rothschild Hanedanlığı’nın temelleri,  Yahudi bankacı Mayer Amschel Rothschild tarafından 18.yüzyılın sonlarında atılmıştır. Günümüzde dünyanın en zengin 10 kişisi arasında yer alan aile aslında bankacı bir aile olmasına rağmen sahip olduğu gizemler ve büyük gücü ile bütün dünyanın ilgi ile takip ettiği aileler arasında yer almaktadır.

Bankacı olan Mayer Amschel Rothschild, ailenin büyük servetinin köklerini, Avrupa’da çeşitli şehirlerde açtığı bankalarla oluşturmuştur. Frankfurt merkezli birçok bankaya sahip olan Yahudi bankacı ailenin fertleri nesiller boyunca, tüm dünyanın çeşitli kentlerine yerleşmiştir. Rothschild’in kelime anlamı Almancadan gelmekte olup, kırmızı kalkan demektir.

Rothschild Hanedanlığı'nın

Rothschild Hanedanlığı’nın Doğuş Öyküsü

Almanya Frankfurt’ta doğan Mayer’in tüccar olan babası Anselm Moses, o dönemlerde Yahudilere iş verilmesi çok zor olduğu için evinin altında olan küçük bir dükkanda tefecilik ve antikacılık yapıyordu. 13 yaşında iken salgın hastalık yüzünden bütün ailesini kaybeden Mayer, küçük yaşta kendi ayaklarının üstünde durmaya başlamıştır. İlerleyen yaşında bir bankada işe girip bankacı olarak çalışmaya başlar. Kısa sürede başarılı çalışmalarından dolayı terfi edip mesleğinde çok iyi yerlere gelir.

Prens 4.Wilhelm’in yanında çalışmaya başlayan Mayer, Prensin muhasebe işlerini halletmektedir. Prens’in bir gün ülkeden kaçması gerekir, kaçarken de kendine ait olan 3.000.000 doları Mayer’e emanet eder ve bu para ile Mayer daha sonra kendine ait hanedanlığı kurmaya başlar. Ünlü ailenin güç ve servete dayalı büyük hikayesi böylece başlamış olur. Bazı kaynaklar Mayer’in parayı prense geri iade ettiğini de söylemektedir. Babasına ait olan evde eşiyle yaşayan Mayer’in beş tane oğlu olur. Ailenin biyografisine göre Mayer, daha çocukları doğmadan, yapmayı düşündüğü işlerin kollarını çocuklarına paylaştırmıştır.

Rothschild Ailesi’nin Katı Kurallar Listesi

Mayer Amschel Rothschild vasiyeti olan bir takım kurallar, asırlar boyunca ve günümüzdeki aile içinde hala geçerli olan bazı kesin şartlardan oluşmaktadır. Bu vasiyetin birinci kuralı, ailenin en büyük erkeğinin bütün aile servetinin ve ailenin lideri olmasıdır. Kuralların ikincisi ve diğerleri ise şu şekildedir. Aile servetinin dışarı çıkmasını önlemek için, aile içinde ve kuzenler arasında evlilik yapılması gerekmektedir. Kan bağı olamayan biri ile evlenmek ailede kesinlikle yasaktır.

Aile servetinin gizli tutulması gerekmektedir. Aile bu yüzden dünya medyasında ve her yerde kapalı bir gizli kutu gibidir. Haklarında haber yapılmasını engellerler, aile bireylerinin haberlere çıkması, resim çektirmeleri, sosyal yerlerde dolaşmaları yasaktır. Bu yüzden dünyanın en zenginlerini oluşturan 500 kişilik listede ailenin adı asla görülmez. Ailenin merkezi Londra’dadır ve aile içi kurulan ortaklıklarla şirketlerini idare ederler.

Rothschild Hanedanlığı Hakkındaki Komplo Teorileri

Rothschild Hanedanlığının servetinin gizli tutulmasından dolayı ne kadar olduğunu tam olarak kimse tarafından bilinmese de, tahminlere göre ailenin serveti yaklaşık olarak 3 trilyon dolar kadardır. Dünyanın neredeyse en büyük servetini elinde tutan aile hakkında birçok komple teorisi ortaya atılmıştır. Bunlardan birinci servetlerinin de gücü ile Rothschild ailesinin krallara, başkanlara, üst düzey herkese hükmedebilmesidir. Dünyada çıkan birçok büyük savaşı finanse edenin Rothschild ailesi olduğunu düşünen çevreler hayli çoktur.

Rothschild ailesinin dair söylenen en büyük teori ise Illuminati üyeleri olduklarıdır. Illuminati’de bu gizemli aile gibi ne olduğu tam olarak bilinemeyen, dünyaya kapalı olan çok gizli bir örgüttür. Aydınlanmışlar anlamına gelen illuminatinin amacı, bütün dünyaya kendi kişisel çıkarları için hükmetmektir.

Bu yüzden illuminati üyeleri, sürekli olarak yeni dünya düzenini, kendi çıkarlarına uygun olarak birçok şeyle dizayn edip bütün güçleri ellerinde tutarlar. Illumatinin arkasında olduğu ve dizayn ettiği düşünülen dünyadaki bazı büyük olaylar ise şunlardır. Waterloo Savaşı, John F.Kennedy suikasti, Hitler’in yükselişini sağlamak ve 2.Dünya savaşı bunlardan sadece bir kaçıdır.

Yorum gönder