×

Sık Sık Kazalar Yaşanan Zafer Caddesi

Zafer Caddesi

Sık Sık Kazalar Yaşanan Zafer Caddesi

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Zafer Caddesi, ülkede en çok kazaların yaşandığı caddedir. Burada yaşayanlar bu kazaların nedenini, bu caddenin bulunduğu bölgede negatif enerjilerin çok olmasına bağlanmaktadırlar. Zafer Caddesinin beş adet güçlü jeopatik bölgeye sahip olduğu birçok insan tarafından düşünülmektedir. Jeopatik bölge, zararlı mekân enerjileri anlamına gelir. Çevreden yayılan olumsuz enerjilerin insan vücuda etkileri günümüzde ilgili bilim insanları tarafından da birçok hastalığın temeli olarak kabul edilir.

Zafer Caddesi

Jeopatik bölgelerin, o alanlarda yaşayan insanların sağlığına ve hayatına karşı negatif bir tehdit olabileceği aslında ilk çağlardan beri düşünülen bir olgudur. Bu yüzden antik çağlarda dahi insanların ev yapacak yerleri seçerlerken, çok dikkatli davrandığı tarihi bulgularda da görülmüştür.

Eski insanlar olumsuz enerjilere ve güçlere inandıkları için evlerini uğurlu yerlere inşa etmeye gayret göstermişlerdir.  Bunun için de genelde nehirlerin ve su kaynaklarının yanlarına ve civarlarına evlerini inşa etmişlerdir. Kiliselerin, kutsal yapıların ve mezarlıkların yüksek yerlere yapılması da bu inanış dahilindedir. Şamanların ve din adamlarının bu evlerin yerlerini seçmek için insanlara yol gösterdiği ve seçilen bu alanlarda kötü ruhları ve olumsuzlukları kovmak için özel törenler, ayinler yaptıkları yine tarihi kaynaklarda görülmektedir.

Yorum gönder