×

Şulayavka Metro İstasyonu

Şulayavka metro istasyonu

Şulayavka Metro İstasyonu

Ukrayna’nın başkenti olan Kiev, içerisinde pek çok yerel efsaneyi bulundurmaktadır. Bu efsanelerden bazıları Bulgalov Evi, Babiy yar, Televizyon Kulesi, Zamkova Hora, Ana Postane, Yeşil Tiyatro, Boru, Richard’ın Kalesi, Lysa Hora, Moskovskiy köprüsü ve Şulayavka Metro istasyonudur.

Efsaneye konu olan bu yapılardan Şulayavka metro istasyonu ile Yeşil Tiyatro efsane bakımından bir benzerlik göstermektedir. Yeşil Tiyatro, intihar eden kişilerin ve vaftiz edilemeden ölen bebeklerin mezarlığı üzerine yapılmışken; Şulayavka metro istasyonu da bir başka mezarlık üzerine inşa edilmiştir. Bu yazımızda Kiev’de bulunan pek çok esrarlı konum arasından, Şulayavka Metro İstasyonunu ele alacağız.

Şulayavka metro istasyonu

Şulayavka Metro İstasyonu

Yeraltında olmakla beraber bazı su izolasyon problemleri nedeniyle yerin oldukça derinliklerinde yer almaktadır.

1963 yılında kullanıma açılmış olan istasyon, tarihi bir bölge üzerine inşa edilmiş bir yapıdır. Bu bölgede 1147 yılında Kiev halkı, knez İgor’a karşı bir isyan çıkarmış, knez de bu isyan sırasında öldürülmüştür. Ancak bu durum haricinde günümüzde bölgede pek çok kundaklama, kavga ve gizem taşıyan cinayetler söz konusu olmuştur. Şulayavka Metro İstasyonunun inşa edildiği konuma bakıldığında ise eskiden burasının bir hayvan mezarlığı üzerinde olduğu, ancak sonradan üzerine metro yapılmaya karar verildiği görülmektedir.

Eğer Kiev’e gidecekseniz, tarihi yapısı ve gizemleriyle Şulayavka Metro istasyonunu görmeden geri dönememeniz tavsiye edilmektedir.

Yorum gönder