×

Tarih Boyunca Açıklanamayan 18 İlginç Olay!

Tarih Boyunca Açıklanamayan 18 İlginç Olay

Tarih Boyunca Açıklanamayan 18 İlginç Olay!

İnsanlığın var olduğu zamanlardan itibaren esrarengiz ve açıklanamayan pek çok olay meydana gelmiştir. Bu olayların bazısı açıklığa kavuşurken bazısı hâlâ gizemini korumaktadır. İşte tarih boyunca açıklanamayan 18 ilginç olay.

Goril Koko: İnsanlar Aptal Dünyayı Kurtarın!

Amerikan işaret dilinin öğretildiği Goril Koko, insanlara ders veren bir konuşma yaptı.  Paris İklim Zirvesine gönderdiği mesajda; ‘’ Ben Koko, ben çiçeğim, ben doğayım. İnsanları ve dünyayı seviyorum ama insanlar aptal, aptal! Çok üzülüyorum, ağlıyorum. Zaman azalıyor, dünyayı düzeltmeliyiz, ona yardım etmeliyiz, çabuk olmalıyız doğa sizi görüyor, teşekkürler.’’

En ünlü primatlardan olan Goril Koko’nun insanlara verdiği mesaj anlaşılır ve uygulanırsa dünya çok daha güzel bir yer olabilir.

Tarih Boyunca Açıklanamayan 18 İlginç Olay

Damarlarında Hâla Kan Olan 2000 Yıllık Ceset

Pek çok değerli eserle birlikte Çin Mawangdui adlı tepenin içinde bulunan bu ceset Lady Day olarak bilinir. Ölümünden tam 2000 yıl geçmesine rağmen damarlarında A tipi kan bulunan Day’in organlarının nerede ise tamamı hiç bozulma olmadan korunmuştur. Kirpikleri ve saçları da korunan Lady Day’in midesinde ise kavunun tohumlarına rastlandı. Vücuduna enjekte edilen gizemli bir sıvı sayesinde onun bu kadar iyi korunduğunu düşünen yetkililer, bu sıvının adı ise hâlâ çözemediler.

Travma Sonrası Müzik Dehası Oldu!

İnanılması güç olan bu olaya göre; Derek Amato,  dalış sırasında havuz dibine kafasını çarptı ve ciddi bir sarsıntı geçirdi. Hafızasının bir kısmı ile saçlarının %35 lik kısmını kaybeden Amato, verdiği bu kayıpların karşılığı olarak pek çok insanın hayatını adadığı, yıllarca eğitim alıp emek verdiği bir yeteneğinde sahibi oldu. Yaşadığı travma sonrası müziksel savant sendromuna yakalanan Amato, yeteneği sayesinde harika besteler oluşturmaya başladı.

Avusturya’nın Gizemli Bulutu Hector

Eylül ile Mart ayları arasında her öğle sonrası ortaya çıkan Hector, en tutarlı fırtına olarak biliniyor. Ona bu ismi İkinci Dünya Savaşı esnasında bir pilot vermiştir. Yıllardır ortaya çıkan Hector, gizemin korumaya devam ediyor.

Et Yağmuru

İnsanların gündelik işleri ile meşgul olduğu bir günde gökten bir anda irili ufaklı et parçaları yağmaya başladı ve bu yağmur bittiğinde ise yaklaşık yüz metrelik bir alan et parçaları ile örtüldü. Etlerin incelenmesinin ardından bunların, sığır ya da geyik eti olabileceği konuşulsa da bazı araştırmacılar at ya da bebek akciğer dokusunu söylediler. Araştırmaların sıklaştırılması ile birlikte ise şahinlerin kustuğu yiyecekler olduğu dahi söylendi fakat bu teoriye dair mantıklı bir açıklama yapılmadı ve hâlâ açıklanamayan bir vaka olarak kaldı.

Jesse Long Vakası

Uzaylılar tarafından kaçırıldığını iddia eden Jesse Long, henüz 5 yaşındayken havada daire şeklinde olduğunu söylediği bir cismin yaklaşarak iki kişiyi felç ettiğini söyledi. Kendisini masaya yatırarak çeşitli deneyler yapıldığını dile getiren Long, dişi uzaylı ile döllenmesi için spermlerinin çalındığını dahi söyledi. Bu döllenme sonrası 1990 senesinde, uzaylıların ona bir bebek getirdiğini ve bu bebeğin onun çocuğu olduğunu söyledi. Bu şekilde 9 tane daha insan-uzaylı melezi ile tanıştığını söyleyen Jesse Long, her ne kadar ona kimsenin inanmayacağını bilse de doğruları söylediğini yineledi.

Haritadan Kaybolan Ada Bermeja

20 yy’a kadar haritalardaki yerini koruyan Bermeja adası’nın bir diğer adı Hayalet Adası’dır. Hayalet adası denmesinin nedeni ise yapılan tüm araştırmalara rağmen adaya benzer bir şeyin tespitinin yapılamamasıdır. Ada’ya ne oldu kimse bilmiyor ve bu olay hâlâ gizemini koruyor.

Gizemi Çözülemeyen Dans Salgını

İlk etapta eğlenceli bir durum gibi gelse de 1518’de bir salgın olarak insanların karşısına çıktı. Yaklaşık 400 kişinin durmadan dinlenmeden dans etmeleri ile başlayan bu durumdan ölenler dahi oldu. Salgın, kişinin kontrol mekanizmasını devre dışı bıraktığı için insanlar istese de yerlerine oturup, dinlenemedikleri için bazıları yorgunluk, kalp krizi nedenler ile öldü, bazıları da felç kaldı.

Troffea’nın Strazburg’da dans etmeye başladı ve ona 34 kişi daha eşlik etti. Kısa süre içinde bu sayı 400’ü buldu. Bir noktadan sonra ölümlerin dahi meydana geldiği bu salgına, sıcak kan’ın, gıda zehirlenmesinin ya da psikojenik bir hastalığın neden olduğu düşünülmüş olsa da tam olarak nedeni saptanamadı.

100 Yıllık Motorsiklet

Duvara nasıl gömüldüğü anlaşılamayan bu motorsiklet ile alakalı hayranlık uyandıran bir nokta var ki, bunca yıla rağmen nasıl bu kadar sorunsuz çalışabildiğidir. Tasarımı ile de göz dolduran bu vasıtanın neden duvarın içine gizlendiği hâlâ bilinmiyor.

Sırrı Çözülemeyen El Yazması

Yazarının kim olduğu bilinmemek ile birlikte bilinmeyen bir dilde ve yazı sistemi ile yazılmış olan metnin ne anlam ifade ettiğine dair detaylar gizemini koruyor. Metin ile alakalı tahmin edilebilen tek bilgi,  Kuzey İtalya’da yazılmış olabileceğidir. Yaklaşık 272 sayfadan oluşan bu metin ciddi bir kararlılık ile yazılmış ama kimin ne anlatmak istediği sırrı çözülememiştir.

Kanada’da Ortadan Kaybolan Köy Halkı

Kürk Avcıları tarafından ziyaret edilen bu Kanada’daki bu köy’ün halkı 1930 yılında ani bir şekilde ortadan kayboldu. Sınırlar incelendiğinde köyde tek bir insanın dâhil kalmadığı ortaya çıkan bu durum oldukça ürkütücü. İnsanların yaptığına benzeyen bir mezar açıldığında ise ölmüş 7 kızak köpeği görüldü. Köy halkına dair en ufak bir iz bulunamamak ile birlikte olayın akıbeti henüz çözülmedi.

Korsan Yayın Max Headroom Olayı

22 Kasım 1987’de ABD’de sıradan bir gün sonunda televizyon tarihinin en ilginç olaylarından bir tanesi yaşanır. Zamanında popüleritesi hayli yüksek olan televizyon şovu karakteri Max Headroom2un maskesini takan bir kişi, insanlar TV izlerken bir anda yayına sızar ve anlaşılması güç hareketler yapar.

Kaçak yayının nasıl yapıldığı ve nasıl kesilemediği her ne kadar bilinmese de yaklaşık 88 saniye ekranda kaldıktan sonra yayın kendi kendine sona erer. Olayın iç yüzü hiçbir zaman aydınlatılamaz.

Ölü Rockstar Efsanesi

Grup hayli popüler olduğu bir dönemde, grubun basçısı Paul McCartney iddialara göre, trafik kazasında hayatını kaybeder ancak grup popülerliğini kaybetmesin diye tıpkı basçıya benzer başka bir kişi müzik adamının yerine geçer. Şarkıların içerisinde de basçının öldüğüne dair mesajlar geçmektedir.

Uçuş Esnasında Kaybolan Pilot

Frederick adlı bir pilot, bir adaya doğru yol aldığı esnada üzerinde gezen ve yeşil ışıklar saçan bir cismin yaklaştığını hava kontrolörüne bildirir. Kısa bir süre sonra iletişimi kopar ve pilot kaybolur. Olay hiçbir zaman açıklığa kavuşamamıştır.

Köprüden Atlayarak İntihar Eden Köpekler

İskoçyada bulunan Overtoun Köprüsü en hüzünlü yerlerden biri olarak anılıyor. Köpek intiharları ile adını duyuran bu köprü oldukça kötü bir üne sahip. İntihar sebepleri bilinmeyen bu köpekler, metrelerce yükseklikten aşağı atlıyorlar ve bunun nedeni bir türlü tespit edilemiyor. Atladıktan sonra ölmeyen köpeklerin köprüye gelerek yeniden atlamaları her ne kadar insanlarda şaşkınlık uyandırıyor olsa da sırrı hâlâ çözülemedi. 1994 senesinde bir adam oğlunun deccal olduğunu düşünerek onu bu köprüden aşağı atarak öldürmüş ve pek çok insan köpek intiharlarının bu nedenden kaynaklandığını düşünüyor.

Fatima Olayı

Fatima Olayı, oyun oynayan 3 çocuğun Meryem Ana’yı gördüğünü iddia etmesi ile başladı. Kendilerine doğru gelen Meryem Ana’nın 1. Dünya Savaşı’nın sonuna kadar bir takım kehanetlerde bulunduğunu öne sürdüler. Güneş birden yerinden oynamaya başlayarak Dünya’ya doğru geldi. Aynı yerde olduğu hâlde bazıları olaya tanık olmamışken bazıları Güneş’in yandığını söyledi. Portekizin Fatima kentinde yaşayan insanlar pek çok paranormal olaya daha şahit oldukları için LSD tedavisi gördüler.

Hebridler Canavarı

90 senesinde İskoçya kıyılarına sürüklenen hayvan leşine Hebridler Canavarı dendi.Yakın zamanda gerçekleşen vakanın fotoğrafları dahi bulunmaktadır fakat daha sonra bu canlının bir benzeri vs. görülmemiştir.

Naga Ateş Topu

Her yıl Ekim ayında gökyüzüne binlerce ateş topu yükseliyor. Bu olayın neden olduğu ise açıklanamıyor. Bu ilginç olay Güney Asya’da gerçekleşiyor.

Yorum gönder