×

Tarihin En Soğuk Kanlı 7 Kadın Suikastçısı

Tarihin En Soğuk Kanlı 7 Kadın Suikastçısı

Tarihin En Soğuk Kanlı 7 Kadın Suikastçısı

Dünya üzerinde tarih boyunca yaşamış olan pek çok suikastçı ve katil bulunmaktadır. Ancak bunlar sadece erkeklerden oluşmayıp, aralarında kadınlar da vardır. İşte Tarihin En Soğuk Kanlı 7 Kadın Suikastçısı;

1- Lyudmila Pavlichencko

Pavlichencko, 1916 yılında Ukrayna’da doğmuştur. 2. Dünya Savaşına katılarak, Sovyet saflarında savaşmış olan bu kadın, bir keskin nişancı olarak oldukça ün kazanmıştır. Savaş sırasında öldürmüş olduğu Alman askeri sayısı 309 olarak açıklanmış olup, bunlar arasından 29 kişi de Alman keskin nişancısıydı. Bu başarısı nedeniyle Lyudmila, “Lady Death” lakabı ile de tanınmaktadır.

Tarihin En Soğuk Kanlı 7 Kadın Suikastçısı

2- Mary Ann Cotton

Kara dul olarak da anılmakta olan Mary Ann’in hedefleri arasında evlenmiş olduğu 4 kocası, bir sevgilisi, bir arkadaşı ve 12 çocuğu yer almıştır. Söz konusu cinayetler, yerel bir gazetenin incelemesi sonucu ortaya çıkmış, 1873 yılında asılmak suretiyle idamı sağlanmıştır.

3- Beverly Allitt

1968 yılında doğmuş olan ve Pediatri hemşiresi olan Allitt, 1991 yılında çalışmakta olduğu çocuk yurdu içerisinden 4 çocuğu öldürüp, 5 tanesini yaraladığı için tutuklandı. Çocuklara insülin ya da potasyum enjekte ederek öldürmüş olan Allitt’in bunları yapma nedeni ise halâ çözülememiştir.

4- Ilse Koch

1906 yılında doğmuş olan ve 1967’de ölen Ilse Koch, siyasi suçlu hapishanelerinde komutan olan Karl Otto Koch’un eşidir. Kampta mahkûmlara karşı sert, acımasız ve sadist tavırlarıyla tanınmış olan Ilse, dövmeye sahip olan esirlerin dövmeli derisini yüzdürerek, bunlardan çanta, eldiven, gece lambası ve daha pek çok şey yapmıştır.

5- Elizabeth Bathory

1560-1614 yılları arasında yaşamış olan Elizabeth Bathory, Bathory hanedanına mensup Macar bir asilzadedir. “Kanlı Kontes” olarak da tanınmakta olan Bathory, 600’den fazla genç kızı öldürerek, kanlarıyla banyo yapmasıyla tanınmaktadır. Bunun nedeni olarak ise, genç kızların kanlarıyla banyo yapmasının onu genç tutacağına olan inancıdır. Bathory bu suçlardan dolayı bir süre sonra hapsedilse de, bir asilzade olduğu için öldürülmemiştir. Kontes Csejte şatosunda kapısı tuğla ile örülerek terk edilmiş, hatta adının anılması dahi yasaklanmıştır.

Söylentilere göre Bathory’ye küçük yaşlarda bakıcılık yapmış olan kadın kara büyü ile uğraşmaktadır ve ayinleri esnasında çocukları da kurban etmiştir. Amcası şeytana tapmakta olan bir simyacı, halası bir cadıdır. Bathory, yaşlanmaya başlamasıyla beraber tekrar gençleşmek için büyücülük ile uğraşmaya başlamış, kurbanları arasında önceleri köylü kızlar varken; sonrasında şatosuna görgü öğrenmek için gönderilen asil kızlar da kaybolmaya başlamıştır.

Saray çevresinde dedikoduların artmaya başlamasıyla beraber Macar kralı incelemek üzere bir kişi yollamış, ardından tanıklar da dinlenerek gerçek ortaya çıkmıştır. Buna karşılık suçları beraber işlediği hizmetçileri ise ceza olarak ölüme mahkûm edilmiştir.

6-  Belle Guiness

1859-1931 yılları arasında yaşamış olan Belle’nin büyük bir para kazanma hırsı ile dolu olduğu söylenmektedir. Resmi kaynaklara göre 20’den fazla, iddialara göre ise 100’den fazla kişi öldürmüş olan Belle, evlenmek için gazete ilanı vermektedir. Ardından bir süre beklemesinin ardından kocalarını öldürür, uzuvlarını keserek gömmüştür.

7- Madame Lalaurie

1775-1842 yılları arasında yaşamış olan Lalaurie, kendi döneminde oldukça tanınmakta olan bir kadındı. Söylentilere göre ilk cinayetini, çocuk yaşta bir kölesi saçlarını tararken, canını acıttığı için bayılana kadar kırbaçlamış, ardından da öldürmüştür. Bunun üzerine kendisine her ne kadar dava açılmış olsa da, çevresinin de etkisiyle çok küçük bir ücret ödeyerek kurtulmuştur.

Ancak bu durum, bir yangına kadar sürmüştür. Yangında Lalaurie’nin evini de kontrol etmelerini söyleyen bir kölenin uyarısıyla durumu kontrol eden ekipler, ev içerisinde duvara zincirlenmiş insanlar, cesetler ve daha pek çok kötü durum ile karşılaşmıştır.

Söylentilere göre Lalaurie, Paris’e kaçarak kurtulmuş, ancak bir av esnasında kaza geçirerek ölmüştür. Onun ismini taşımakta olan bir mezar, 1924 yılında keşfedilmiştir.

Yorum gönder