×

Telepati Nedir?

Telepati

Telepati Nedir?

Telepati Nedir?; Yunanca “uzak” manasına gelen tele ve “duygu, hissetme” anlamına gelen pathos sözcüklerinin birleşimidir. Telepati; bir kişinin zihnindeki düşüncenin, beş duyu organı ve herhangi bir teknolojik cihaz kullanmaksızın ruhsal yollar aracılığı ile karşıdaki kişi tarafından algılanmasıdır. Başka bir deyişle telepati, beyin dalgaları ve etkilenme yoluyla iletişim kurulmasıdır. Duyular dışı algılamanın bir çeşidi olan ve parapsikolojide incelenen telepatinin farklı yöntemleri ve türleri vardır.

Telepati çeşitleri; bilinçli yapay telepati ve bilinçsiz doğal telepati olarak olarak sınıflandırılır. Bilinçli yapay telepati, kişinin aktaracağı mesajlara zihninde kurarak kontrollü bir şekilde iletişime geçmesi iken bilinçsiz doğal telepati kişinin idaresi olmadan kendiliğinden ruhsal iletişim kurmasıdır. Yeteneğin kaynağına göre telepati türleri ise doğuştan gelen ve sonradan gelen olarak ikiye ayrılır. Günümüzde bazı bilim adamları tarafından telepatinin fiziki açıdan imkânsız olduğu savunulsa da telepati hakkında araştırma yapan uzmanlar; aralarında düşünce nakli sağlanacak alıcı ve vericilerin, doğru teknikleri kullanarak telepati gerçekleştirebileceklerini iddia ediyorlar.

Telepati

Telepati Nedir? Nasıl Yapılır?

Telepati yapmanın en önemli şartı aralarında telepatik iletişim kurulacak bir alıcı ve bir vericinin bulunmasıdır. Bunun dışında telepati ile iletişim kurmada kullanılan yöntemler:

  • Konsantre olmak: Gözler kapalı şekilde zihin boşaltılarak mesaj iletilmek istenen kişinin fiziksel görünümü ayrıntılı olarak zihinde canlandırılır ve verici, alıcının karşısında olduğunu düşünür
  • Alıcı ile iletişim kurmanın verebileceği hissi zihinde canlandırmak: Verici, alıcı ile bir bağ kurduğunu hayal eder ve duygulara odaklanır.
  • Herhangi bir nesneye odaklanmak: Düşünceyi görsel bir şekilde hayal etmek telepati yoluyla iletişim kurmayı daha kolay hale getirecektir.
  • Görselleştirilen düşünceyi iletmek: Verici, zihinde canlandırdığı görseli alıcıya ulaştırdığını hayal eder.

Kurulan zihinsel bağ sonucu sonunda; alıcıyı rahatlatarak, vericinin düşüncelerinin ona ne şekilde ulaştığı test edilir.

Yorum gönder