×

Ufoların İt Dalaşı

Ufoların İt Dalaşı

Ufoların İt Dalaşı

Ufolar dünya tarihi boyunca, birçok ülkede görüldüğüne inanılan uzaylılara ait olduğu düşünülen tanımlanamayan nesnelerdir. Ufonun açılımı İngilizce dilinde, Unidentified Flying Object teriminin baş harflerinden oluşmaktadır, anlamı ise tanımlanamayan uçan nesne demektir. Türkçede ufonun kullanılan bir diğer ismi de uçan dairedir.

Dünyanın birçok yerinden ufo görüldüğüne dair raporlar, resimler, kayıtlar mevcuttur. Ufolarla ilgili kayıtları inceleyen kişilere ufolog, ufoları inceleyen dala ise ufoloji denmektedir. Ufo iddiaları tarihin en eski çağlarından beri insanlığın geçmişinde yer almıştır.

Ufoların İt Dalaşı

Türkiye’de gerçekleşen ufo vakalarından biride Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş tarafından, 1983 yılında bildirilmiştir. Bu ilgi çekici olayda, Korgeneral Erdoğan Karakuş Balıkesir şehrinin çevresinde sekiz kişilik bir ekiple jetlerle uçarken, ufoları gördüklerini bildirmiştir. Gördükleri bilinmeyen uçan nesnelerin, bugünkü teknoloji ile uyuşmayan bir uçuş tarzına sahip olduklarını söylemiştir. İlk kez üst düzey bir açıklama olan bu ufo olayını ve Türk jetlerinin ufolarla olan bu it dalaşını, Korgeneral Erdoğan Karakuş’un kendisi şu şekilde anlatmıştır;

‘’1983 yılının mayıs ayında dört uçak, sekiz arkadaşımla Balıkesir-Denizli-Konya ve Eskişehir uçuşu yaptıktan sonra Adana’ya atış alanına gitmek için havalandık. Gece uçuşu olduğu için dört uçağın, arka arkaya dizilmesi söz konusuydu. Saat 22 civarında Balıkesir’e geldiğimizde sola dönüşle Denizli’ye doğru yöneldik. Bu esnada en arkadaki dört numaralı arkadaşım, ‘’Bazı cisimler gördün, ne yapmam lazım’’ diye sormaya başladı. Bende, belki yardım isteyen bir uçak olabilir, ben Balıkesir kanalına geçiyorum dedim. Balıkesir kule bir uçuşumuz yok dedi. Belki sivil uçaktır diye düşündüm.

Arkadaşım ‘’Bunlar uçağa falan benzemiyor, üzerine gideyim’’ dedi. Bende her hangi bir harekette bulunmaması için uyardım. Bu arada bir arkadaşım ışıkları söndürdü. Bu kez üç numaraya yaklaştılar. Üç numarada ışıkları söndürünce iki numaraya gittiler. Ben tabii sağıma baktığımda kimse gözükmedi ancak sarı bir ışık hüzmesi gördüm. Bizi takipleri Balıkesir’den Denizli’ye kadar 15 dakika devam etti. İki numarada ışıklarını söndürünce benim yanıma geldiler. Bende ışıklarımı söndürünce, bunlar sol tarafıma geçti. Sol tarafıma geçtiklerinde hüzmeler gitti, yerine uçak ışıklarına benzer dört beş tane ışık belirdi. Daha sonra ani bir çekişle kaybolup gittiler.’’

Konya ve Ankara kulelerinin de aynı nesneleri gördüğünü ilave eden Korgeneral, durumu NASA’ya da rapor ettiklerini söylemiştir.

Yorum gönder