×

Ukrayna’da Kayıtlara Geçen İlk Tekinsiz Olayın Yaşandığı Mekân: Ana Postane

Ana Postane

Ukrayna’da Kayıtlara Geçen İlk Tekinsiz Olayın Yaşandığı Mekân: Ana Postane

Ukrayna’nın başkenti ve en büyük şehri olan Kiev’de bulanan Ana Postane binası, Ukrayna’da yaşanan ilk paranormal olay olarak, bir ruh vakasının yaşandığı tarihi ve eski bir binadır. Ukrayna’da kayıtlara geçen ilk tekinsiz olayın yaşandığı mekân olan Ana Postane ismini taşıyan bina, Kiev’in Bağımsızlık Meydanı’nda bulunmaktadır.

Bu tarihi binada 19.yüzyılda Bayan Dyakonova isimli bir kadın kalıyordu. Bayan Dyakonova bu evde yaşarken bir gün kaynağını bulamadığı, çok garip ve korkutucu bir sesle uykusundan uyanır. O günden sonra bu sesler devam ettiği gibi, evdeki eşyalarda sürekli kendi kendine hareket etmeye başlar. Çok korkan ve neden olduğunu anlayamayan, kimin yaptığını bulamayan Bayan Dyakonova, en sonunda polise haber verir.

Ana Postane

Çarlık polisi eve gelir, araştırmalar yapar ama onlarda bu garip seslerin ve evdeki tuhaf olayların kaynağını keşfedemez. Olayı çözemeyen polis, evi mühürlemekten başka çare bulamaz, evi mühürler ve Bayan Dyakonova’da böylelikle başka bir eve taşınmak zorunda kalır. Resmi kayıtlara giren bu olay Ukrayna’da yaşanan ilk poltergeist yani bedensiz varlık musallatı vakası olmasının yanı sıra, Avrupa’da da poltergeist bir varlığın ilk kanıtlanan yeri olarak,  Ana Postane binası kabul edilmektedir.

Ana Postane binasının uğursuzluğu bu olayla bitmemiştir. Yine aynı binada 02 Ağustos 1989 yılında, binanın cephesinde meydana gelen bir çökme sonucunda 13 kişi hayatını kaybetmiştir.

Yorum gönder