×

Uyku Kaçıran Paranormal Olaylar

Paranormal olaylar

Uyku Kaçıran Paranormal Olaylar

Paranormal kelimesi, normal dışı anlamını taşımaktadır. Paranormal olaylar, genellikle bir ses duyduğunu veya bir şey gördüğünü düşünmesidir ve açıklanamayan, gizemli olaylar olarak kabul edilmektedir. Paranormal olay hikâyeleri, bugün en çok merak edilmekte olan konular arasında yer almaktadır. Bu yazımızda, okuduğunuzda uyumanızı zorlaştıracak bazı Paranormal olaylara yer verdik.

James Dean

James Dean, hız tutkunu olan bir kişidir. Bu nedenle Little Bastard isimli bir aracı almak ister. Ancak ilginç olan nokta, aracın daha önce pek çok kez kaza yapmış olmasıdır. Aracın sahibi otomobilin uğursuz olduğunu, arabayı alırsa öleceğini söyleyerek James Dean’i ikna etmeye çalışır. Ancak bu konu üzerinde hiç durmayan James Dean, arabayı satın alır. Ancak kısa bir süre sonra korkunç bir olay gerçekleşir. Aracın eski sahibinin söylediği gibi, 1 hafta sonra araç yine kaza yapmış, içerisinde bulunan 24 yaşındaki James Dean de ölmüştür.

Ancak olaylar bununla sınırlı kalmamıştır. James’in ölümü ardından Little Bastard’ın parçaları, farklı araçlara takılır. Bu araçlar da ölümle sonuçlanan kazalara konu olur. Aracın bırakıldığı park yerinde de bir yangın çıkar. Parçaları çalmaya niyetlenen bazı hırsızlar da kötü olaylar ile karşılaşır.

Bu olaylar ardından aracın neden Paranormal olaylara söz konusu olduğu ise bir merak konusu olarak kalmaktadır.

Paranormal olaylar

Fatima Olayı

Fatima Olayının, 1900’lü yıllarda yaşandığı söylenilen bir durumdur. Olayda Lucia, Francisco ve Jacinta isimli çocuklar oyun oynamaktadır. Ancak tam bu sırada Meryem Ana’nın ruhunu gördüklerini söylemeye başlarlar ve Meryem Ana’nın kendilerine yaklaştığını ve ardından bazı kehanetler söylediğini açıklarlar. Olayın gerçekleştiği gün, bunu duyan insanlar da Meryem Ana’nın ruhunu görebilmek için toplanmıştır. Ancak bunun yerine bazı Paranormal olaylar ile karşılaşmışlardır. Bunlardan bir tanesi de insanların güneşin yerinden oynayıp hareket ettiğini, güneşin yandığını gördüklerini söylemesidir.

Olay ardından 1 yıl sonra, Meryem Ana’nın ruhunu gördüğünü iddia eden çocuklardan iki tanesi ölür. Olay, halâ bir sır olarak kendisini korumaktadır.

Yusuf Ziya Paşa Köşkü

Yusuf Ziya Paşa, Osmanlı döneminde yaşamakta olan bir kişidir. Evli olup, eşi de çok güzel olan Yusuf Ziya Paşa, eşini kimsenin görmesini istemediği için 1910 yılında bir köşk yaptırmaya karar verir. Buna karşılık 1914 yılında 1. Dünya Savaşının çıkmasıyla inşaat hali yarım kalır. Bu sıralarda eşinin kendini aldatmış olduğunu öğrenen Yusuf Ziya Paşa, köşkü inşa ettirmekten de vazgeçer.

Bu olaydan sonra da Paranormal olaylar başlamaktadır. Bu köşkün yakınlarında oturanlar, gece olduğunda uzun saçlı bir kadın gördüklerini söylemektedir. Yusuf Ziya Paşa Köşkü müzeye çevrilirken, çalışan işçiler de benzer olarak uzun saçlı bir kadın silueti gördüklerini söylemişlerdir. Bugün artık bir müze olan yapı, “perili köşk” olarak da tanınmaktadır.

Issız Cuma Mezarlığı

Çanakkale ilinde, Seyran ve Çakıroba köyleri arasında bulunan 680 yıllık bir mezarlıkta geçen Paranormal olaydır.

Seyvan köyünde, bir kadın doğumda kız bebek dünyaya getirir. Ancak doğum ardından da hayatını kaybeder. Bebeği de 20 gün sonra yaşamını yitirir. Bebek, gömü yeri olarak annesinin hemen yanı başına, ayrı bir mezar halinde gömülmüştür. Ancak defin ardından mezarı ziyarete gelenler, anne ve bebeğinin mezarlarının birleşmiş olduğunu görürler. Bundan sonra mezarlar düzenlenerek, birbirinden ayrılır. Ancak durum bununla da sınırlı kalmaz. Aynı olay 1-2 kere daha yaşandıktan sonra anne ve bebeğinin mezarları, birbirinden ayrılmaktan vazgeçilmiştir.

Işık Saçan Türbe

Işık saçan türbe olayı, Kastamonu civarında bir türbede geçmiştir. Bu olay ilk önce 1981 yılında, bir takım köylünün artık eskimiş olan türbeyi yıkmaya karar verirler. Bunun için buldozer getirseler de, aracın motorları sürekli bozulur ve yıkım yapamazlar. Ardından köylüler insan gücü, yani kazma kürek kullanarak yıkma yoluna gitseler de bu sefer kazmalar kuma sapladıklarında kumda kalmış, çıkarırken saplar kırılmıştır. Bundan sonra köylüler yıkım işinden vazgeçmiş, türbeden çıktıktan sonra da köylüler türbe etrafında ışıklar görmüştür.

Bundan sonra türbeyi ziyarete gelen kişiler de çektikleri fotoğrafta, fotoğraf çekilen kişinin etrafında beyaz bir ışık olduğu görünmüştür. Bu Paranormal olayın gizemi, halâ çözülememiştir.

Yorum gönder