×

Uzaydan Geldiklerine İnanılan Anunnakiler

Anunnakiler

Uzaydan Geldiklerine İnanılan Anunnakiler

Anunnakiler Sümer, Akad, Asur ve Babillerin mitolojilerindeki Tanrılardır. Mitolojik kaynaklara göre Anunnakiler, uzaydan yani yıldızlardan dünyaya gelen ve insan ırkını yaratan tanrılar ve tanrıçalardan oluşmaktadır. Arkeolojik kazılarda bulunan Sümer metinlerinde Anunnaki’nin anlamı, gökyüzünden dünyaya gelenler ve büyük tanrılar anlamalarını taşımaktadır.

Mitolojiye göre Anunnakiler dünyaya Nibiru adlı bir gezegenden 450.000 yıl önce gelmişlerdir. Gelme amaçları ise, kendi gezegenlerinin atmosferlerini korumak için gerekli olan altını dünyadan temin edebilmekti.  Nibiru gezegeni ise Sümerlilerin metinlerinde 12 gezegen olarak geçen bir gezegendir. Yine Sümerlilere göre Nibiru gezegeninde geçen bir yıl, dünyada 3600 yıla eşittir.

Anunnakiler

Sümerlerin Metinlerinde Anunnakiler

Sümerlerin metinlerinde Anunnakiler şu şekilde tasvir edilmiştir. Anunnakiler Nibiru gezegeninde yaşarlarken, gezegenin atmosferi sönmeye başlar, bu nedenle Anunnakilerin yaşamları tehlikeye girer. Hükümdar Alalu, Annu tarafından tahtından buna sebep olarak gösterilip indirilir. Bunun üzerine Alalu uzay gemisine binerek Nibiru’dan kaçar ve dünya gezegenine iner. Dünyada Nibiru’nun atmosferinin eski haline geri dönebilmesi için bol altın olduğunu keşfeder ve böylece dünyada kalır.

Yine Sümer metinlerinde anlatıldığı gibi Alalu önderliğindeki Anunnakiler kendilerine yardım için insanları dünyaya getirirler. Yine Sümer mitolojisine göre her şehrin koruyucusu olan kendi Tanrı’sı yani bir Anunnaki Tanrısı bulunurdu ve bu tanrı şehrin tapınağında yaşardı. Bu güçlü Tanrıların günü gelince dünyadan ayrıldığı da bazı metinlerde geçmektedir ama bu tanrılar ayrıldıkları gün, bir gün tekrar geri döneceklerine dair insanlara söz vermişlerdir.

Afrika Metinlerinde Anunnakiler

Afrika yerel halkının inanışlarında da, uzaydan gelen varlıkların binlerce yıldır dünyayı ziyaret ettikleri yer almaktadır. Zulu kabilelerinde anlatılan efsanelerde yıldızlardan gelen varlıkların altın ve diğer değerli kaynakları çıkardıkları ve bunları çıkarırlarken insanlardan oluşan köleleri kullandıkları anlatılmaktadır. Bazı kaynaklar bunlarında Anunnakiler olduklarını ve Nibiru’dan geldiklerini söylemektedir.

Asuriler ve Babiller Nibiru’yu Madruk olarak isimlendirmişlerdir. Nibiru gezegeninin var olup olmadığı ise hala günümüzde tartışma konusu olmakla birlikte, güneş sisteminin dışında bulunan Planet X adı verilen gezegenin, Nibiru olduğunu söyleyen birçok araştırmacıda günümüzde bulunmaktadır.

Yorum gönder