×

Alışveriş Esnasında Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Alışveriş Esnasında Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir

Alışveriş Esnasında Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Evet bir şeyler almak, bayanlar öncelikli olarak kimilerimiz bu işi çok fazla sevmekte; kimilerimiz! veya birtakım baylar diye dipnot düşelim çünkü bundan gıcık kapan bir sürü erkek bulunuyor. Fakat alışveriş yapmadan da olmuyor hoşlansak da hoşlanmasak da… Alışveriş Esnasında Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Öyleyse hiç kafanızdan geçirdiniz mi, alışveriş ne şekilde olmalı, nelere önem vermeliyiz? Alışveriş gerçekleştirmenin önemli hususları nedir? Kesinlikle etrafımızda bir şeyler almayı bir sanat şeklime büründüren kişiler var fakat çok fazla kişi de bu hususta azıcık yardıma gereksinim hissediyor. İşte bu konuda; bir şeyler alırken size yardımcı olacak pratik ve kolay yolları birleştirerek, kolay noktaları çeşitlendirerek şahsımıza uygun alışveriş ne şekilde olur özet halinde bahsetmeye uğraşacağız.

Alışveriş Esnasında Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir

Bir Şeyler Alırken Bunları Kulağınıza Küpe Edin

İlk olarak alışverişi zorunlu haller haricinde yapmayın: Bu husus bizce en mühim ve yapılması güç olan nokta. Adım atmak sona ulaşmanın yarısı kabul edildiği gibi bir şeyler almaya sürekli çıkmakta gereksinimimiz bulunmayan bir sürü şeyi dolaplarımıza sokmanın ilk aşamasıdır. Birçoğumuzun giyim dolapları ağzına kadar dolu fakat giyilmemiş bir üst için her an mutlaka orada yer açarız. Doğal olarak da bir de tarz diye bir husus var ki tıpatıp aynı giysinin farklı renklerini dahi poşetimize atabiliyoruz. Bunun ismi tüm her şeyin son çıkanını almalıyız hissiyatı. O sene siyah tutulmuş ise her giysimizin kesinlikle siyah renklisi de bulunmalı, siyah pantolon altına güzel normal bir bot ya da havaya göre bir postal bunların süsü olan hırka, mont, saat, küpe vb. şeyleri hep buna endeksli yaparız. Önümüzdeki hafta bir tören ya da nişan var ve gardırobunuz bunun için gerekli bir ton giysiyi içinde bulunduruyor fakat istediğiniz giysiyi bir şekilde elde edemiyorsunuz veya giysiyi yakaladınız bu sefer de ona katma düşüncesinde kesinlikle bir durumlar meydana geliyor. Belki her şey çok hoş fakat geçen sene tarz olan ayakkabınız şu an için eskimiş olarak görüyorsunuz. İşte bir şeyler almak için kafanızda oluşturduğunuz havadan bir sebep daha. Bütün bu deliliğin önüne geçmek için bir şeyler almaya sürekli ama sürekli gidilmemeli ve gerek giysi alışverişi gerçekleştirelim gerekse de başka bir alışverişi; gözlerimiz yalnızca gereksinim hissettiğimiz hususlara sabitlenmelidir.

Sana Lazım Olanı Al, Lazım Olmayanı Bırak

Birtakım ürünlere alışveriş merkezinde rastlarız ve aşırı beğeniriz veya karşımıza çıkan bir malzemeyi daha sonra lazım olur düşüncesiyle sepetimize atarız fakat eve adım attığımızda o ürünü bir tarafa koyarız ve onu bir daha sadece etraflıca temizlik yaptığımız sırada buluruz. İşte bu ürünler çok aşırı fiyat düşmesi neticesinde; yuh şuna bak ne kadar ucuzlamış, bu fiyata kesinlikle bir kez daha alamayız diye aldığımız veya asla adım dahi atmayacağımız bir koşu bandı, sinema veya herhangi bir etkinlik veya ders için sepete koyduğumuz aletlerdir. Hiçbir şeye faydaları olmaz ve bir tarafta yalnızca onları hatırlamamızı beklerler. Sadece kullanırım fikri bizi hiç ihtiyacımız dahi olmayan bir ürünü almamıza sebep olmuştur. Mesela giysi ve giyim eşyalarının denemeden alınmaması, üstümüzdeki duruşu, vücut tipimize ve hatlarımıza en iyi olacak giysinin tercih edilmesi elzemdir. Özellikle internet ortamından yaptığımız alışverişlerde bu hususa çok fazla önem gösterilmeli, eşyanın özellikleri dikkatlice araştırılmalı, lazım olduğunda geri gönderme ya da değiştirme imkânı sunan giysi siteleri kullanılmalıdır. Ayakkabılar da giyilmeli; yalnızca numarasına göz atarak eşya alımı yapılmamalı, her ayakkabıya göre şekiller türlü türlü olabileceği için farklı şekilde postallar, aynı boyuta sahip olsa dahi; aynı büyüklüğü sağlayamıyor.

 Hazır Gıda Alışverişini Azaltın

Mutfağınızda yemek yapmak bunun için en etkili aşamalardan biri olacaktır. Paketlenmiş olarak aldığınız gıdaların mutfağınızda ne kadar basit şekilde yapılabileceğini fark edince becerilerinizi arttırmanız ve daha başka bir seviyeye çıkmanız zor olmayacaktır. Dondurulmuş besinleri dolapta saklamayı seviyorsanız, mevsimlik taze gıdaları iyice suda temizleyerek saklama kaplarında ya da poşetlerinde şahsınızda da derin dondurucunuzda muhafaza edebilirsiniz. Evinizde gerçekleştireceğiniz her yemek için telefonlarınız size uçsuz bucaksız bir deryayı önünüze sunuyor. Hanenizin yeme içme edinimlerini ve kararlarına göre az fiyatlı fakat sağlıklı olan gıdaların adlarını bir kâğıda yazınız. Ambalajlanmış ve rafine edilmiş, ısıl işlem görmüş besinlerden arkanıza bakmadan kaçının ve mümkün olduğunda uzak kalın. Tarladan yeni toplanmış gibi buram buram kokan sebze ve meyveler her an daha güzel bir tar sunar ve genele baktığımız vakit aile bütçenizi çok daha az zorlayıcı olur.

Yorum gönder