×

Barre Pratiği Sayesinde Yaşayacağınız 5 Büyük Değişim

Barre pratiği sayesinde yaşayacağınız 5 büyük değişim

Barre Pratiği Sayesinde Yaşayacağınız 5 Büyük Değişim

Barre, bale için gerekli olmak da olan bir dübele verilen isimdir. Bu barre ile bale egzersizleri yapılmaktadır. Barre son dönemler de çok yapılmak da ve popüler hale gelmiş olan bir egzersizdir. Birçok kişi barre pratiğini yapmaktadır. Bu teknikler çok güzel ve çok özel tekniklerdir. Bu tekniklerin temelleri yoga ve pilatese dayandıkları bilinmektedir. Barre pratikleri kişilere büyük değişimler yaşatmaktadır. Barre pratiği sayesinde yaşayacağınız 5 büyük değişim şunlardır:

1.Daha güçlenmiş ve sıkılaşmış olacaksınız: Barre pratiği vücutta bulunmak da olan kasları güçlendirmek de ve sıkılaştırmaktadır. Çok az bir süre içerisin de barre egzersizleri ile gözle görülebilecek bir şekil de sıkılaşma meydana gelmektedir. Bu durumda da kişilerin vazgeçilmezi haline gelmektedir. Barre egzersizi diğer egzersizlere göre farklı teknikleri göz önünde bulundurmaktadır. Bu egzersizler ise balerinlerin çalışmak da olduğu kas gruplarının güçlenmesine yardımcı olarak, vücudun daha güzel ve zarif olmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zaman da vücuda güç kazandırmaktadır. Aynı zaman da barre egzersizi dansçı fiziğine sahip olunmasına yardımcı olmak da olan bir egzersizdir. Bu egzersiz de temel olarak, esneklik ve dayanıklılık önemsenmektedir. Ayrıca bu egzersiz yoga ve pilatesin temelleri ile karışık bir egzersiz türüdür. Barre egzersizi kişilerin metabolizmalarının hızlanmasına da yardımcı olmaktadır. Kalori yakımına da neden olmaktadır.

  1. Dayanıklı olmak: Barre egzersizleri tekniklere dayalı olan bir egzersizdir. Bu egzersizler enerjik ve hızlı bir şekil de yapılması gereken egzersizlerdir. Egzersiz yaparken aynı bölgeler hızlı bir şekil de çalıştırılmaktadır. Bu hareketlerin uzun süre tekrar edildiği için kaslar güçlenmiş hale gelmektedir. Güçlenen kaslar ile, vücut daha fit ve güzel bir hale gelmektedir.
  2. Esnek Olmak: Esnek olmak barre egzersizlerinin en önemli parçasıdır. Egzersiz yapılırken esneme ve gerilme hareketleri yapılmaktadır. Bu esneme ve gerilme hareketleri egzersizlere görsel güzellik katmaktadır. Ayrıca birçok yoga pozu da içermek de olan bir egzersizdir. Barre egzersizin de kaslar esnemek de ve gelişmektedir. Böylelikle de uzun ve ince bir vücuda sahip olunmak mümkündür. Aynı zaman da esnek olmak kişilerin sinirsel olarak rahatlamasına da yardımcı olmaktadır.
  3. Duruş bozukluklarını düzeltmektedir: Bu egzersizleri yapmak birçok fayda sağladığı gibi duruş bozukluklarını da düzeltmektedir. Bu egzersizi yaparken hareketlerin doğru bir şekil de yapılması çok önem taşımaktadır. Bu durum barre tekniğinin en önemli özelliklerinden biri olduğu bilinmektedir. Doğru duruş ve düzgün bir fizik için hareketlerin doğruluğu son derece önem taşımaktadır. Bu yüzden yapılmak da olunan bütün hareketler dik bir şekil de yapılması gerekmektedir.
  4. Zihin ve beden bağlantısını da etkilemektedir: Barre egzersizleri adım adım yapılması gereken egzersizlerdir. Bu egzersizlerin adım adım ilerlemesi koordinasyonu sağladığı için insan beynini olumlu bir şekil de etkilemektedir. Bu yüzden egzersizleri yaparken sadece egzersizlere odaklanmak gerekmektedir. Hareketlerin doğru ve düzgün bir şekil de yapılması gerekmektedir. Aynı zaman da vücudun güzelleşmesi ve sıkılaşması kişilerin özgüvenini arttırmak da ve ruh hallerinin düzlemesine yardımcı olmaktadır. Bu yüzden genel olarak birçok kişinin tavsiyesi barre egzersizleridir.
  5. Barre pratiği sayesinde yaşayacağınız 5 büyük değişim

Barre Pratiği ile Sıkılaşmak

Barre pratiği önemli egzersizlerden biri olarak bilinmektedir. Bu egzersizlerin kişiler üzerin de birçok olumlu etkisi bulunabilmektedir. Barre pratiğinin temelleri yoga ve pilatese dayandığı bilinmektedir. Ayrıca bu egzersiz çok popüler olan ve çok tercih edilmek de olunan bir egzersizdir. Aynı zaman da bu egzersiz bale egzersizleri olarak da bilinmek de olunan bir egzersizdir. Barre pratiği ile sıkılaşmak mümkündür. Barre pratiği egzersizleri yapmak vücudun kaslarını güçlendirmektedir. Güçlenmek de olunan kaslar ise vücudun sıkılaşmasını sağlamaktadır. Vücudun sıkılaşması ise vücudun görsel olarak daha güzelleşemesini sağlamaktadır. Aynı zaman da bu egzersizleri yapmak kişilerin metabolizmasını hızlanmasını sağlamaktadır ve kalori yakımını da sağlamaktadır.

Barre Pratiği ile Esneklik

Barre pratiği egzersizin de esneklik çok önemli bir kavramdır. Bu egzersizin temeli esnekliğe dayalı olmak da olan bir egzersizdir. Bale dansı figürleri yapılmak da olunan bu egzersiz de esneklik çok önemli bir yerdedir. Ayrıca kişilere daha fazla esneklik kazandırarak daha güzel bir fizik imkânı sunmaktadır.

Barre Pratiği ile Zihin ve Beden Bağlantısı

Barre pratiğin de odaklanmak da çok önemli bir parçasıdır. Bu egzersizin temeli meditasyon egzersizlerine yani yoga ve pilatese dayandığı için zihin ve beden arasın da bağlantı bulunmaktadır. Barre pratiği ile zihin ve beden bağlantısı kurmak kişileri rahatlatmaktadır. Aynı zaman da kişilere özgüven de kazandırmaktadır.

Yorum gönder