×

Detokslar Hangi Aralıklar ile Yapılmalıdır?

Detokslar Hangi Aralıklar ile Yapılmalıdır

Detokslar Hangi Aralıklar ile Yapılmalıdır?

Yazın gelmesiyle beraber herkes eski formuna geri dönmek ve hızlı biçimde kilo vermek için birçok formül arar. Bunların başında detoks yapmak ve vücudu toksinlerden arındırarak en azından şişkinliği azaltmak gelir. Detoks vücudunuzda su toplanması sonucu oluşan ödemlerden kurtulmak için gayet iyi bir yoldur. Ancak detoksun sık sık yapılması vücut direncinizi düşürür ve çabuk hastalanmanızı sağlar. Aynı zamanda sık tekrarlanan detoks uygulamalarına vücudunuz alıştığı için belirli bir zaman sonra kilo vermeniz yavaşlar ve sonrasında da durur. Bu yüzden detoks yapma aralıkları çok önemlidir. Buna dikkat etmeyenler genellikle detoksun kendilerinde olumlu bir etki göstermediğini söylese de bu onların detoksu sık yapmasıyla alakalıdır.

Detoks yapacak kişilerin evde olması ya da dışarıda çok zaman geçirmek zorunda olmadıkları bir anda bulunmaları tavsiye edilir. Çünkü detoks kararlılık ve özen isteyen bir durumdur. Bu yüzden kişiler çok fazla dışarıda bulunduğunda detoksu bozmaları veya detoksu uygulayamamalı muhtemel olacaktır. İşe, okula gitmeyen kişiler evde oldukları bir zaman diliminde detoks uygulamaya başlarsa onlar için daha iyi olur. Detoks uygulamaları çok sık tekrarlanırsa metabolizma yavaşlar ve zaten kilo kaybı olarak tepki vermez. Bu yüzden ödem atmak isteyenlerin bunu ayda bir kez yapması tavsiye edilir. Bu bir kez en fazla 7 gün olacak şekilde uygulanmalıdır aksi takdirde olumsuz etkilerini görebilmeniz muhtemeldir.

Bu uygulamayı çok sık yaparsanız vücudunuzda vitamin eksikliği yaşar ve kan değerlerinizin düştüğünü görürsünüz. Günümüzde özellikle birçok kadın çok fazla detoks ve şok diyet uyguladığı için vitamin ve mineral eksikliği sıkıntısı çekmektedir. Bu yüzden yapmanız gereken doğru bir zaman diliminde doğru bir uygulama kullanmaktadır. Aynı zamanda diyetisyenle çalışıyorsanız onun tavsiyesiyle detoks uygulamanız daha doğru olacaktır. Bir uzman gözetiminde yaptığınız detokslar size olumlu geri dönüşler sağlayabilir. Ancak kendi kafanıza göre sürekli detoks programları uygulamak hem vücudunuzu yorar hem de vücudunuzun dış yapısında sarkmalara neden olur. Ayrıca sık yapılan detokslar erken yaşlanmaya ve vücudun halsiz düşmesine neden olur. Saç dökülmesi, tırnak kırılması, güçsüz tırnaklar sürekli detoks yapan ve yetersiz beslenen kişilerde çok sık görülür.

Detokslar Hangi Aralıklar ile Yapılmalıdır

Detoks Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Detoks yaparken detoksun sıklığını çok iyi ayarlamak ve vücudun dengesini bozmamak önemlidir. Aksi takdirde metabolizmanız ve vücut yapınız ciddi zarar görebilir. Bunun yanında doğru besinlerle detoks yapmak ve detoks yaptığınız süreçte şeker ve un gibi gıdalardan uzak durmanızda fayda vardır. Detoks sürecinde sağlıksız yiyeceklerden ziyade vücuda faydalı olan besinleri almanızı öneririz. Detoks yaparken sadece sıvı tüketmek de doğru değildir bu yüzden temel gıdalardan yoksun kalmamaya da özen göstermelisiniz. Meyve suları, bitki çayları ve özel sularla beraber yumurta, ve maydanoz gibi sağlıklı yiyecekler tüketmeniz de gerekir. Özellikle detoks yaparken en çok kullanılan sebzeler arasında maydanoz ve salatalık bulunur. Bunlar hem düşük kalorili olması hem de sağlıklı olması nedeniyle çok sık tercih edilir.

Detoksun Yararları Nelerdir?

Detoks özellikle bayram, kutlama ve diğer özel günlerden sonra vücudun şişkinliğinin gitmesi için oldukça önemlidir. Bu tarz yeme konusunda aşırıya kaçtığınız günlerden sonra kısa bir arınma yaparak vücudunuzdaki fazla sudan kurtulabilirsiniz. Ödem hem sizi görüntü hem de yapı itibariyle çok rahatsız edeceği için çok geçmeden toksinlerinizden arınmanızı öneririz. Bu tarz uygulamalar hem uzun süreli kilo almanızı önler hem de kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Ancak uzun süreli bir uygulama vücudunuzun dengesini kaybetmesine ve sağlıksız olmanıza neden olabilir. Bu yüzden detoksu da tıpkı diyet gibi dengeli ve düzenli biçimde yürütmek şarttır. Detoks yaparken de son derece istikrarlı olmak ve kararlı bir duruş sergilemek gerekir. Aksi takdirde hem moraliniz bozulur hem kendinize olan güveniniz kaybolur. Bu yüzden tam karar vermeden önce detoks ve diyet gibi uygulamalara başlamamanızı öneririz. Tatil dönüşlerinde de sık yapılan detoks kampları hem kişinin formda kalmasına hem de aldığı birkaç kilonun yerleşmemesine destek olur.

Detoks Nasıl Yapılır?

Detoks genellikle birkaç gün düşük kalorili sağlıklı yiyeceklerle beslenmek ve şeker, un gibi gıdalardan uzak durarak yapılır. Bu süreçte spor yapmak ve vücudun daha hızlı toksin atmasını sağlamak da önemlidir. Genellikle detoks suları, meyve suları yapılarak vücuttan ödemler uzaklaştırılır ve vücut şişliği iner. Yoğun iş temposu, tatil dönüşü, bayram sonraları, kutlamalardan sonraki birkaç gün içinde yapılan detokslar hem  aldığınız birkaç kiloyu vermenizi hem de şişliğinizin inmesini sağlar. Salatalık, marul, maydanoz, ananas, çilek gibi ödem attrırıcı besinler bu süreçte sık tercih edilir.

Yorum gönder