×

Dünyanın En Değerli Madenleri

Dünyanın En Değerli Madenleri

Dünyanın En Değerli Madenleri

Zümrüt

Dünyanın mineral ve Kristalize olmuş elementler bakımından en değerli olan elementlerinin başını Zümrüt çeker. Zümrüt Brezilya’da bulunmuş bir madendir. En fazla Brezilya’da çıkarılan ve rezervi olan bu maden taşların kraliçesi olarak adlandırılır. Damarlar, izler ve çizgiler barındıran bir yapıya sahip olduğu için işlenirken oldukça özenle davranılması gereken bir madendir. Zümrüt yeşili rengi ile her döneme ve herkese uyan bir yapıya sahiptir. Oldukça hassas olan bu taş tasarımcılar için oldukça öneme sahiptir.

Elmas

Kadınlara en çok yakışan takımlardan biri olarak elmas madeni hangi kadının vazgeçilmez süs eşyalarından biridir. Saf karbondan oluşan ve mücevherat konusunda oldukça öneme sahip olan dünya çapında bir üne sahip olan bu maden en sert maddelerden biridir. Dünya üzerinde daha sert bir madde yoktur. Çizik ya da eğilme bükülme gibi durumlarla karşılaşmadığı için oldukça kullanışlı bir madde olarak da karşımıza çıkar. Göz alıcı durması ve parlak olması dolayısıyla kadınların göz bebeği bir taştır. Işığı kırma kat sayısı fazla olduğu için her daim parlak bir görüntü elde eder.

Elmasın kesilip parlatılması sonucunda elde edilen pırlanta taşı aynı özellikleri içinde barındıran bir özelliğe sahiptir. Beyaz fakat daha çok renksiz olarak görünen bu mineraller farklı renklere sahip olabilir. En temiz ve en berrak duran görüntüye sahip olduğu için kadınların vazgeçilmez madenlerindendir. Pembe ve sarı renkte pırlantalar mevcuttur.

Yakut

Geçmişten günümüze kadar aşk denilince ilk akla gelen Yakut taşıdır. En değerli taşlar olarak karşımıza çıkan yakut taşı yapısı ve rengi sayesinde en çok rağbet gören taşlardan biridir. Çünkü elmastan sonra en sert maden olarak karşımıza çıkar.

Safir Taşı

Safir taşı mavinin özellikle lacivert en yakıştığı nesnelerden biridir. Klasik tek taşlar yerine bu maden en çok rağbet görülen maddelerden biridir. Dünyada farklı renkleri farklı boyutlarda çıkan safir taşları bulunmaktadır. Buna örnek olarak da ışığı fazlasıyla kıran bir yapıda olduğu için yıldız görüntüsü elde etmeyi sağlar. Bu yüzden her ışıkta her rengi bölünebilir. Özellikle mavi safir taşı kırmızı tonlarında bürünmesi yaygın olarak mevcuttur. Bununla beraber dünyanın en önemli madenlerinden biri olarak Safir taşı ayrıca erkek Safir taşı olarak da bilinir.

Topaz

Topaz oldukça sert bir yapıya sahiptir. Saydam yarı saydam gibi bir görüntüsü vardır. Topaz taşı camsı bir görünüme sahiptir. Genellikle altın sarısı olarak işlenmiş bir şekilde göz alıcı renklerde bulunur. Eski dönemlerden bu yana güzelliği simgesi olarak bilinen madenlerden biridir. Zor bulunan maden olarak topaz madeni oldukça pahalıdır.

İskender Taşı

İskender taşın sadece 1 gram ile zengin edecek bir taştır. Çünkü içerdin yapısı sayesinde zor bulunduğu için dünyada en önemli madenlerden birisi sayılır. Oldukça değişik renklere bürünen İskender taşı kırmızı, zümrüt yeşili, lacivert ve bunun gibi birçok renge görülmesi açısından önemlidir. Brezilya, Siri Lanka, Doğu Afrika gibi ülkelerde çıkartılan bu taş oldukça az rezervi bulunan bir taştır.

Yorum gönder