×

En İyi Göğüs Hareketleri İle Göğüs Kası Geliştir

En iyi göğüs hareketleri

En İyi Göğüs Hareketleri İle Göğüs Kası Geliştir

En iyi göğüs hareketleri nelerdir diye sorulduğunda ilk öncelikle bilinmesi gereken göğüs kaslarının diğer kaslara oranla daha narin ve daha zor şekil almasıdır. Göğüs kaslarını geliştirmek isteyen bireylerin bilmesi gerek olan şey kişinin göğüs kaslarının şeklini belirlemek için en büyük etken kişinin sahip olduğu gendir. Omuz arkada göğüs ön kısımda olacak şekilde; Kol, omuz, göğüs ve sırt kaslarını bir arada çalıştırma yöntemlerini içeren egzersizi yaparken yerden yüksek olan nesnenin üzerine uzanıp dumbell desteğiyle kollar iki yana açılır ve daha sonrasında dirsekler bükülür ve bu egzersiz evde de göğüs kaslarınızı geliştirmeye yardımcı olacaktır.

Bir diğer egzersiz ise düz bir zemine uzanılır daha sonra iki ayağınız havada olacak şekilde birleştirilir ve sabit tutulur. Bir önceki egzersizde olduğu gibi dumbell yardımıyla işleme devam edilir şu şekilde; dumbeller elde olacak şekilde iki eller açılıp kapanı bu sayede hem kol kası gelişmiş olur hem de asıl amaç olan göğüs kasları güzel bir şekilde çalışmış olur. Göğüs kası yapmak için egzersizler kişinin vücut yapısına göre genelde haftada 2 veya 3 defa yapılır. Yapılacak bir diğer hareket ise şınav pozisyonu alınır iki dirsek üzerinde durulur ve ayağın teki havaya kaldırıp indirilir daha sonra diğer ayakta aynı şekilde ve miktarda havaya kaldırılıp indirilir.

En iyi göğüs hareketleri

Göğüs Kasları Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Göğüs kası hakkında doğru bilinen yanlışların neler olduğu akla geldiğinde ilk olarak verilecek cevap şudur ki; göğüs kasları arasındaki boşluğun yapılan hareketlerle kapanacağı savunulmuştur fakat bu doğru bir bilgi değildir. Çünkü dediğimiz gibi göğüs kası genle alakalı bir durumdur ve göğüs kaslarının arasındaki boşluk yapılacak hareketlerle egzersizlerle kapanmaz. Yapılan hareketler sonucunda her bireyin göğüs kasları aynı olmaz. Bazı bireylerin üst göğüs kası gelişirken bazı bireyler tamamen göğüs kası gelişmektedir. Göğüs kaslarının çabucak gelişmesini isteyen birey yaptığı egzersizlerin ağırlığını arttırır ve sürekli olarak sık sık bunu tekrarlar fakat bu doğru bir yol değildir. Yapılan bu yanlıştan dolayı hareket formlarında bozulma görülebilir ki haliyle bu durum sakatlığa belki de geri dönülemez sorunlara yol açabilir.

Göğüs Kasının Doğru Yapılması İçin Öneriler

Göğüs kasının doğru yapılması için öneriler nedir diye sorulduğunda verilecek olan en iyi cevap tabi ki; bir kişinin yaptığı egzersizler sonucunda göğüs kasları aynı oranda geliştiğini varsaymasıdır. Yine başka bir bireyin ise yaptığı egzersizler sonucunda sadece üst kası geliştiğini ve bu kişinin yaptığı egzersizlerden verim alamadığını düşünüp egzersizlerini daha ağır ve sıkı yapması yanlış bir davranış olur. Bunun nedeni ise her bireyin kas yapısının farklı olması ve ne kadar egzersiz yaparsa yapsın vücudunun şeklinin genetik yapısına göre şekilleneceğini unutmaması gerekir.

Göğüs Kası Geliştirme Yöntemleri

Göğüs kası geliştirme yöntemleri hakkında merak edilenler; göğüs kası geliştirmek isteyen bir birey öncelikle ne yapacağına, hangi egzersizlerin vücut yapısına uygun olduğuna ve en önemlisi hangi ağırlık üzerinde çalışacağına karar vermesi göğüs kasını geliştirmek için en önemli etkendir. Kişi vücudunun her oranda gelişmesini istiyorsa göğüs kası yapısına uygun bir şekilde oranla egzersiz hareketi yapmalıdır. Kişi göğüs kaslarına odaklanmalı ve yağlarının yandığını hissetmelidir. Göğüs kasını geliştirmek isteyen birey sırt kaslarını ihmal etmemesi gerekir sırt kaslarını ihmal eden birey göğüs kaslarını geliştirirken istediği verimi bulamaya bilir.

Göğüs Kası Hareketleri Yapılırken İhmal Edilen Yanlışlar

Göğüs kası geliştirmekte bilinen yanlışlar nedir diye merak edenlere yönelik bahsedilecek en iyi örnek; hareket esnasında yapılan yanlışlardır. Bunlardan en önemlisi dirsekleri omuz hizasında ve yere paralel bir şekilde tutmaktır. Bu durum sonucunda kişi dengesini kaybettiğinde kol kırılması, omuz çıkması veya daha ciddi sorunlar örnek olarak doku zedelenmesi yaşayabilir. Egzersiz sırasında yapılan bir diğer ihmal edilen konu ise kişi hareketleri yaparken yaslandığı zemini doğru seçememesi ve bu durumda yapılan egzersizde dik durmadan kaldırdığı ağırlık dolayısıyla bel kasları ve kol kaslarına ciddi hasarlar bırakabileceği kaçınılmazdır.

Yapılan egzersizlerde vücudundan orantısız bir şekilde kaldırılan ağırlıklar da ihmal edilen yanlışların bir diğeridir çünkü kaldırılan ağırlık sonucunda kollarda geri dönülemez hasarlar kalabilir ve bu durum sonucunda kişi bir dana egzersiz yapamaya bilir. Kişiler göğüs kaslarını makine kullanarak daha fazla çalıştırıyorlar evet makine yardımıyla yapılan egzersizde göğüs kasları fazla olarak çalışıyor fakat yapılan bu durum kas dengesizliğine neden olur bunun sonucunda istenmeyen kas sorunları ortaya çıkabilir.

Yorum gönder