×

Kilomuzu Kontrol Etmek İçin Ne Yapmalıyız?

Kilomuzu Kontrol Etmek İçin Ne Yapmalıyız

Kilomuzu Kontrol Etmek İçin Ne Yapmalıyız?

Kaliteli ve sıkı bir bedene vakıf olabilmek için spor merkezine giderek çeşitli antrenmanlar ile zayıflayabilirsin. Fakat aşırı zaman alan meslek, ev ve okul üçgeninden arta kalan vakitte bitap hissettiğin için buna imkânın bulunmuyorsa yeme- içme rutinlerinizi planlayarak beraber evinizde egzersiz yaparak da kilo verme imkanına kavuşabilirsiniz. Kilomuzu Kontrol Etmek İçin Ne Yapmalıyız?

En Etkili Kilo Verme Şekilleri

Atlama Egzersizi

Her çeşit kişinin kolaylıkla uygulayabileceği bu güzel egzersiz, yalın ve kolay bir çalışmadır. Bir gün içinde ayıracağın on beş dakika, bütün kaslarının aktif olmasını gerçekleştirerek yağ yakmana kolayca yardım sağlar. Bu egzersizi yaparak beden kuvvetini arttırabilir ve güçlülüğünün yükselmesini meydana getirebilirsin. İp atlamak planlı şekilde gerçekleştirdiğinde kaygının sebep olduğu yansımaları en düşük seviyeye getirir. Kan akışının akışkan olmasına imkan tanıyan bu egzersiz sayesinde hayat seviyenizi çok yukarı taşıyabilirsiniz.

Kilomuzu Kontrol Etmek İçin Ne Yapmalıyız

Squat

Bedendeki bir sürü kas bölgesinin nerdeyse aynı anda aktif hale gelmesini gerçekleştiren bu hareket, kilo verme egzersizleri arasında en iyi yöntemlerden biridir. Bu egzersiz ayakta başlar. Ayaklar omuz seviyesinde açılmalı ve ellerin iki yana dönük olarak ileri baksın. Sırtın doğru bir biçimde usulca tabureye oturur tarzında 5 saniye eğilip ve akabinde tekrar en tepeye çıkarak hareket tamamlanır. Bu egzersiz sayesinde kaslarının kuvvetlenmesi, bedeninin şekil alması ve bünyenin çabuk bir biçimde kilo vermesini gerçekleştirebilirsin.

Mekik

Bel çevresindeki yağ bezelerinden kurtulmak için en sık kullanılan hareketlerden biri olan bu hareket ile karındaki kasların kuvvetlenmesi ve hatlarının belli olmasını gerçekleştirebilirsiniz. Yanlış olmayan bir formla mekik hareketini yapmak için yere boylu boyunca uzanmak ve dizlerin kapalı bir biçimde ayakları yere koyarak, elleri enseye koy göbeği içine çek. Kafanı, boynunu ve üst tarafını birlikte yerden yukarı doğru hareket ettir. En yukarıda bir iki saniye dur ve usulca başlangıç şekline tekrar geç.

 Superman

Bu harekete start vermeden evvel ilk olarak yüzümüz yere gelecek şekilde yatın. Ayaklar arkada, kollar ise ön tarafta bulunacak pozisyonda bedenini sıkı bir şekle sok. Karın kısmın yerden kalkmayacak durumda ciğerlere iyi bir

nefes almanın akabinde kollarını ve bacaklarını birlikte en yukarı halde kaldır. Bu pozisyonda iki üç saniye durmanın akabinde ilk şekle tekrar geri geç. bedenimizi dik tutan ve core bölgesini aktif hale sokan bu hareketi, bir antrenmanda otuz saniye- bir dakika kadar yapılabilir.

Hızlı Bir Biçimde Kilo Vermenin Yöntemleri

Rejim yeme-içme eğitim programında da gerçekleştirilen ve mühim neticeler elde edilen kanıtlanmış ipuçları ile şahsınızı dönüştürecek, tüketim sanatını vücudunuzda deneyip farklılıkları anlık olarak göreceksiniz. Planlı ve programlı şekilde uyguladığınız antrenmanın kalitesini bedende O2’li bir ortam oluşturarak fazlalaştırabilirsiniz. Bu şekilde yaktığınız kaloriden çok daha ince gözükme imkanına vakıf olursunuz. Bu arada antrenman esnasınca her 20 yirmi dakikada bir, bir bardak su tüketmek de antrenmanı daha fazla yapabilmenize yardım edecektir. Şunu asla kafanızdan çıkarmayın çok su içmek ve doğru ve derin bir nefes alışverişi sağlamak önemlidir. Çabuk yağ yakmak için ikindi vaktinin yemek yemek için en uygun zaman olduğunu da söylememek olmaz. Sıklıkla kişilerin yağ yakmak için etrafından söylenen ve yapmaya çabaladığı yöntem altı öğün kuralıdır. Fakat sağlıklı kişilerin hiçbir zaman altı sefer yemek yemeye gereksinimleri olmaz. Bunun sebebi sürekli besin tüketmek birtakım hormonları bilhassa doygunluk hissettirici hormon olan maddeyi, engeller ve bedenin insülin seviyesinde olağan dışı bir düzensizlik oluşturarak besin tüketme iştahını ortaya çıkarır. Çabuk yağ yakmak için düzenli kabul edilen yemek sayısı dört ‘tür. Sabah ilk öğün, saat on ikide ikinci öğün, ikindi ve akşam öğünü şeklinde çabuk şekilde yağ yakabilirsiniz. Eğer yemek aralıklarını da en kısa olacak şekilde üç saat, en çok altı saat biçiminde oluşturursanız sindirim sisteminiz rahatlar ve beden enerji düzenini yaparak yağ yakmayı çabuklaştırır.

Fazla Su Tüketmek Kilo Verdirir Mi?

Hep söylenen bir rejim yanlışı da size söylemek gerek. Obez biri kaliteli tüketim yapsa dahi gün içerisinde şişe şişe su tüketerek yağ yakamaz. Su tüketmemizin gayesi bedenin su düzenini bozmamak ve bedenimizin işlevini yerine getirmesi için lazım olan halin sürekliliğini oluşturmaktır. Bir günde sekiz bardak su tüketmemiz gereklidir. Fakat yağ yakmak değil, kilo kaybını çoğaltmak gayesindeyseniz en az on beş bardak tüketmeniz gerekli. Yağ yakarken beden kuvvetinizi azaltmamak için günde en çok iki bardak çay tüketin. Sindirim sisteminin sürekliliği için de en çok 5 bardak yeşil çay için.

Yorum gönder