×

Göbek Yağları Ve Göbek Eritme Hareketleri

göbek eritme hareketleri

Göbek Yağları Ve Göbek Eritme Hareketleri

Göbek ve çevresinde meydana gelen yağlar hem fiziksel olarak hem de sağlık açısından rahatsız edici bir durumdur. Göbek ve çevresindeki yağlanmalardan göbek eritme hareketleri uygulayarak ve beraberinde beslenme şekli değiştirilerek kurtulmak mümkündür. Kilo problemi olan insanların diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığı daha yüksektir. Tüm bu sorunlarla karşı karşıya kalmamak için evinizde ya da profesyonel destek alarak düzenli bir şekilde göbek hareketleri uygulayabilirsiniz.

Göbek Yağlarından Kurtulmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Göbek çevresindeki yağlardan kurtulmak hem sağlık açısından hem de görünüş açısından bireyleri daha iyi hissettirecektir. İstenmeyen göbek bölgesi yağlardan kurtulmak için ise karın egzersizleri yapılmalı ve beraberinde beslenme şekline dikkat edilmesi gerekmektedir. Egzersiz yaparken devamlı aynı hareketleri yapmak yerine değişik göbek bölgesi yağları eritme hareketleri yapmalı ve beraberinde biraz da ağırlık kaldırmanız gerekmektedir. Tabi sadece bu egzersizler yeterli olmayacaktır. Göbek eritmek için beslenme de çok önemlidir. Asitli ve şekerli içeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Fazla tuz tüketmekten kaçınılmalıdır. Alkol kullanımını azaltmalı ve magnezyum zengin beslenilmesi gerekmektedir. Magnezyum vücudun şekle girmesine yardımcı olmaktadır. Magnezyum içeren besinler arasında fındık, ceviz ve yeşil yapraklı sebzeleri besinler sayılabilir. Aynı zamanda uyku düzenine de dikkat edilmesi ve yeterli uyku düzeni sağlanmalıdır. Uykusuzluk açlık krizlerine neden olarak daha fazla besin tüketmenize sebep olmaktadır.

göbek eritme hareketleri

Göbek Eritme Hareketleri

Göbek ve çevresindeki yağlardan kurtulmak için en etkili göbek eritme hareketleri sayılacak olursa birçok çeşitleri bulunmaktadır. Öncelikle yarım mekik hareketi olarak bilinen crunches hareketinden bahsedilebilir. Bu hareket uygulanırken dizler hafifçe bükülür ve sırt üstü uzanılır. Ayak tabanları yere bastırılır. Kollar göğüs bölgesine konulur. Yatarken nefes alınır ve kalkarken ağızdan nefes verilir. Bir süre kalkmış durumda beklenir ve sonra tekrar yatılır. Dizlerimizi 90 derece açı ile büktüğümüz bisiklet hareketi de karın bölgesi için oldukça etkili ve kısa sürede sonuçlar almanıza yardımcı olmaktadır.

Göbek eritme hareketlerinde üçüncü hareket olarak kalça kaldırma hareketinden bahsedilebilir. Yere uzanılır ve avuç içleri yere bakacak şekilde yerleştirilir. Sonrasında bacaklar bükülmeden 90 derece havaya kaldırılır. Bacak hareketleri göbek çevresi yağlardan kurtulmak için en etkili hareketlerdendir. Bunlar arasında bacak ile çember çizmeyi de sayabiliriz. Bu hareket ise yine sırt üstü yatılarak, eller yüzeye yerleştirilerek ve sırasıyla bacaklar 90 derece havaya kaldırılarak yapılır. Plank egzersizleri de en etkili göbek eritme hareketleri olarak değerlendirilir. Eller dik bir şekilde dirsek üzerine yüz üstü uzanılır. Ayaklar ise parmak ucunda durulur. 30 saniye kadar bu şekilde beklemek uygundur. Bir de mountain climber adı verilen ve flutter kicks olarak adlandırdığımız egzersizlerde bulunmaktadır. Mountain climber hareketinde yüz üstü eller yerde ve dizler sırasıyla karın bölgesine çekilerek uygulanır. Flutter kicks ise sırt üstü pozisyonda eller baş aşağı bir şekilde sırasıyla dizler bükülmeden yukarı kaldırılır.

Göbek Eritme Hareketleri Vücuda Etkileri

Göbek eritme hareketlerinin vücuda etkileri olarak öncelikle sağlık açısından oluşturduğu etkilerinden bahsedebiliriz. En başta birey kendini daha zinde hisseder. Sağlık açısından vücuttaki yağlanmaların sebep olduğu diyabet, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığın oluşma riskini düşer. Göbek ve çevresi yağlardan kurtulmak fiziksel olarak da büyük oranda görünüşü etkilemektedir. Bireyin karın kasları gelişir ve daha düzgün bir fiziksel görünüme sahip olur. Buna bağlı olarak bireyin kendisine olan özgüveni artar.

Göbek Eritme Hareketlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göbek çevresi yağları eritme uygulamalarında en çok dikkat edilmesi gereken nokta bu hareketleri bilinçsizce yapmamaktadır. Öncelikle bu alanda bilgisi olan uzman kişilerden, spor eğitmenlerinden ya da sosyal medyalarda eğitim veren bu alanda bilgili bireylerden yardım alınmalıdır. Başta araştırılmalı ve vücuttaki biriken yağın tam olarak hangi bölgede yoğun olduğunu ayırt etmek gerekmektedir. Buna bağlı olarak en çok yapılması gereken hareketler öğrenilmelidir.  Kilo ve vücut kitle indeksiniz hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda göbek yağlarından kurtulmak için egzersizleri düzenli bir şekilde uygulamaya dikkat edilmesi gerekmektedir.

Göbek Eritme Hareketlerinde Yapılan Yanlışlar

Göbek eritme hareketlerindeki yanlışlar istenmeyen bu yağlardan kurtulmak yerine zamanınızı boşa harcamanıza ve belirli bir noktadan sonra sonuç alamamanıza sebep olabilir. Buna örnek verecek olursa en çok bilinen ve uygulanan yanlış mekik çekmenin başlı başına göbek yağlarından kurtulmaya yeterli olduğunun düşünülmesidir. Mekik çekmek göbek eritmek için etkili olsa da tek başına yeterli değildir. Buna ek olarak plank egzersizi, bacak hareketleri, mountain climber ve flutter kicks vb. hareketleri de yapılmalıdır.

Yorum gönder