×

Hangisi Vücuduna En Uygun Spor Stili

vücuduna en uygun spor sitili

Hangisi Vücuduna En Uygun Spor Stili

Sağlıklı bir yaşam sürmek ve ideal kiloya sahip olmak için bireyler düzenli bir şekilde spor yapmalıdırlar. Evde ya da spor salonlarında spor yapılabilir ancak kişi vücuduna en uygun spor sitili hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bunun için öncelikle kendi vücudunu tanımalı ve tam olarak ne istediğine karar vermelidir. Vücudun ihtiyacı olan egzersizleri yapmak daha sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlar ve yapılan egzersizden daha çok verim alınmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda yapılan spor devamlı ve düzenli olmalıdır. Kişi vücudunu tanıyıp yapılacak egzersizlere başlamış olsa bile bu egzersizleri doğru bir beslenme şekli ile desteklemeli ve su tüketimine dikkat etmelidir ki istenilen sonuçlara ulaşılsın.

Hangi Vücut Tipine Sahip Olduğunu Anlamak

Egzersizlere başlamadan önce bireyler kendi vücut tipine göre egzersizlere karar vermesi gerekmekte demiştik. Vücut tipi ve spor birbirini tamamlamakta ve etkilemektedir. Farklı dört türlü vücut tipi bulunmaktadır. Bu vücut tiplerine göre değişen spor dallarından kendinize doğru olanı seçerek ideal kilolarına ulaşabilir ve fiziksel olarak istediğiniz vücut şekline sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda spor yapmak kişiyi stresten uzaklaştırarak daha rahat bir yaşam tarzı sunmaktadır.

vücuduna en uygun spor sitili

Yuvarlak Vücut Tipi Ve Spor Stili

Spor stilleri her vücut tipine göre değişiklik gösterebilmektedir. Eğer ki birey vücut tipine uygun spor stilini bulup ona göre egzersizlerini yaparsa daha çok verim alacaktır. Yuvarlak vücuda göre spor stili için plates ve bisiklet sürmeyi örnek olarak verebiliriz. Yuvarlak vücut tipi aynı zamanda elma şekli vücut olarak da adlandırılmaktadır. Bu vücut tipinde kilolar orta kısma toplanmıştır bundan dolayı bel kıvrımı yok denecek kadar azdır. Vücudun alt kısmı ise geniş ve kalındır. Yuvarlak tipte vücutlar için bel ve alt kısımları çalıştıran egzersizler yapılmalıdır. Amaç bu bölgelerde biriken yağların erimesini sağlamak ve daha düzgün bir fiziğe sahip olmaktır. Bel kısmını çalıştırmak ve istenilen şeklin verilmesi için plates en uygun egzersizdir. Alt kısımdaki kasların çalıştırılması için ise bisiklet sürmek önerilmektedir. Hem bacak kaslarını güçlendirir hem de vücudun şekillenmesine yardımcı olmaktadır. Bunlar dışında yuvarlak vücut tipine sahip bireyler için yüzme de çok ideal bir spor dalıdır. Ekstra yağ yakımına sebep olarak vücutta biriken fazla yağlardan kurtulmanıza yardım eder.

Armut Tipi Vücut İçin Doğru Spor Stili Nedir?

Armut tipi vücut alt bölgenin üst bölgeye oranla daha geniş olması ile şekillenmektedir. Armut tipi vücuda sahip bireylerin omuz bölgesi dar, kalça ve basen bölgesi geniş ve alt bölgeye oranla daha ince bele sahiptirler. Armut tipi vücut için spor stili belirlenirken tüm bu belirgin özellikler göz önünde bulundurularak çalıştırılması gereken bölge belirlenmelidir. Armut tipi vücutlarda genelde alt bölgenin zayıflaması hedeflenmektedir. Bunun için ise en etkili spor vücudun alt bölgesini çalıştıran koşudur. Daha hızlı kilo vermek isteyen bireyler ilk 1-2 dakika hızlı koşu ve ardından yavaş tempolu koşu ile devam ederlerse daha etkili sonuç alırlar. Ayrıca basenlerden kurtulmak için yan pozisyonda kardiyo egzersizleri yapmak da etkilidir. Bu egzersizleri düzenli bir şekilde yapmak bireyin istediği vücut tipine sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

 Dikdörtgen Vücut Ve En Uygun Spor Stili

Dikdörtgen vücut tipine sahip bireylerde genelde vücut kıvrımları belirsiz olur. Bu bireyler aynı zamanda zayıf olmaktadırlar. Dikdörtgen Vücuda göre spor stili belirlenirken amaç vücut kıvrımlarını belirginleştirmektir. Birkaç egzersiz ile bu mümkündür. Vücut kıvrımları için omuz ve kalça egzersizleri yapmak en doğrusudur. Dikdörtgen vücut tipine sahip bireylerin vücut kıvrımları şekillenirken aynı zamanda bel şekli de toparlanmaktadır. Kıvrımlı vücut için spor stili uygulamak ve alt vücudun çalıştırılmasını sağlamak için en doğru egzersizler plates, yoga ve yüzmedir. Hedef vücudun alt kısımlarını ve diğer bölgelerini çalıştırarak kıvrımlı bir fiziğe sahip olmaktır. Bir de alt ve üst vücudun dengeli olduğu yani ulaşmak istenilen kum saati dediğimiz vücut tipi vardır. Belirgin ve ön planda göğüsler, ince bel, dolgun şekilli kalça ve düzgün bacaklardan oluşmaktadır. Bu vücut tipine sahip bireyler şanslıdırlar ancak vücut tipini korumak için bu kişiler de spor yapmaları gerekmektedir. İdeal bir vücuda sahip olmak spor yapılmayacağı anlamına gelmemektedir. Göğüslerin şeklini korumak için ağırlık çalışılmalıdır ve bunun için sırt esnetme egzersizleri yapılabilir. Bunlar dışında ideal vücut tipini korumak için koşma, bisiklet sürme ve plates yapılabilir. Ayrıca dans yapmakta etkili olacaktır. Mesela zumba ile hem eğlenceli vakit geçirip hem de vücut egzersizi yapılabilir.

Yorum gönder