×

Kilo Almak İçin İlaç Gibi Tavsiyeler

Kilo Almak İçin İlaç Gibi Tavsiyeler

Kilo Almak İçin İlaç Gibi Tavsiyeler

Vücut ağırlığımı yani kilomuzu, ölçmek için kullanılan alete baskül denir. Tartı gibi isimler verilir. Bu tür kilo ölçme aletlerinin elektronik ve mekanik çeşitleri vardır. Tartılırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus tartının doğru tartıp tartmadığından emin olmak gerekmektedir. Ve bu yüzden bu tür aletlerin zaman zaman kalibrasyon işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Ölçüm yapılırken doğrulama sağlanabilmesi ölçüm sonuçlarının doğruluğu ve devamdın da çok önemli rol oynamaktadır. Vücut ağırlığı, kişinin ağırlığını gösteren ve genellikle kilogram cinsinden gösterildiği için kilo olarak adlandırılan bir vücut ölçüsüdür. Örneğin kaç kilosun sorusuna verilen cevaplar genellikle 70 kiloyum yani 70 kilogram ağırlığında denmek istenir. Kilo Almak İçin İlaç Gibi Tavsiyeler;

Vücut ağırlığınız normal sınırlar içinde olup olmadığı özellikle ergenlik döneminden sonra birçok kişi tarafından merak edilen konular arasındadır. Bu konu kişinin genetik yapısına, ırkına ve yaşam koşullarına göre değişiklik gösterebilir. Aslında tüm insanlar için ideal kilo oluşturmak zordur. Ama yine de yapılan araştırmalar sonucu elde edilen formüller, ideal kilomuzu bulmamız için bize yardımcı olabilir. Tekrar hatırlatmak gerekir ise hesapladığınız sonuç ideal kilonuzu gösteren bir sonuç olmakla birlikte kesin sonuç olmayabilir. Çünkü her insanın genetiği vücut yapısı vs. farklıdır. Bu sonuçtan ortalama bir sonuç elde edilir. Formüllerin bize gösterdiği asıl sonuç hedeften sapma oranımızı bize gösterecek olmasıdır. Formüller bize direkt olarak hedef değeri göstermemelidir. Ayrıca buradan çıkan değeri başka formüller ile doğrulamaya çalışabilirsiniz. Örneğin vücut kitle indeksinizi de kontrol ederek daha verimli sonuçlara ulaşabilirsiniz. Unutmamanız gereken en önemli husus vücut kitle endeksinizin hesaplama gibi başka formüller de tam kesinlik içermez.

Kilo Almak İçin İlaç Gibi Tavsiyeler

Hızlı Kilo Alma Yöntemleri

Hızlı ve sağlıklı kilo alma yöntemleri ile formunuzu korumak mümkün. Eğer sizde hızlı kilo alma yöntemleri ile kilo almak isterseniz ve daha toplu bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz doğal diyet listeleri ile hedefe ulaşabilirsiniz. Sağlıklı kilo nasıl alınır, kilo sorunları dendiği zaman akla gelen ilk şey, fazla kilodan kurtulmak isteyen insanların uyguladığı zayıflatıcı diyetlerdir. Dış görünümüne önem veren kişiler kafaya taktıkları olaylar genellikle vücudun belirli bölgelerinde biriken yağ depolarından oluşan kilo sorunlarıdır. Kolay ve hızlı yollar ile zayıflamak isteyen insanlar kilo vermek için uyguladığı diyet programları dışında spor yapmakta zayıflamayı kolaylaştırır. Kilo vermenin ne kadar zor olduğu bilinse de almakta bir o kadar zordur. Tıpkı kilolu olmak ta zayıf olmak gibi zor bir durumdur. Abur cuburlardan uzak durarak sağlıklı kilo alma sağlıklı bir şekilde form tutmak. Ve bunu için fit görüntünüzü korumak mümkündür. Fit görünmek ne kadar zor olsa da korumak ta zordur bunun için beslenmenin yanında düzenli egzersizlere devam etmelisiniz.

Sağlıklı Kilo Alma Yöntemleri

Sağlıklı kilo alma yöntemleri için çoğu insan genellikle kilo verme programlarına katılırlar. Ve genelde bu yönde farklı diyet yöntemleri denenir. Ama işin diğer tarafında kilo alma sıkıntısı çeken insanlar öğünleri artırdığı halde bir yol kat edemeyen insanlarda vardır. Ve çoğunlukla olan kilolardan memnun olmayıp kilo almak isterler. Bunun için diyetisyenler tarafından ve alanında uzman doktorlar tarafından bir beslenme şekli oluştururlar. Ve kilo alımını sağlarlar. Günlük alınan kalori miktarını arttırmak ile başlayabilirsiniz. Kişinin kilo alabilmesi için mevcut aldığı kalori miktarının arttırması gerekir. Bun durumda normal alınan günlük kalori miktarının 300-500 fazlası alınarak kilo alımına yardımcı olur. Sağlıklı kilo almanın en değerli koşullarından birisi tabi ki protein alımıdır. Protein miktarını kaslara da fayda sağlamaktadır. Kişinin karbonhidrat ve sağlıklı yağları arttırması kilo alımını kolaylaştırır. Beslenme programında sağlıklı yağlardan eklenme gerekmektedir. Fakat dediğimiz gibi sağlıklı yağlardan dışında sağlıksız yağları tüketmek kalp damar hastalıklarına sebep olabilir. Enerjisi yüksek olan ürünler kuru yemişler, kuru meyveler, et, çikolata bu yiyecekleri tüketmek hem kişiye sağlıklı yoldan kilo almasına yardımcı olur hem de enerji alımını sağlar. Bu sayede kişi hem sağlığını bozmadan kilo alır hem de sağlını korur.

1 Haftada 5 Kilo Aldıran Diyet Listesi

1 haftada 5 kilo aldıran diyet listesi

  1. gün

Sabah kahvaltıda 2 adet yumurta ile hazırlanmış kaşarlı tereyağlı omlet ,1 bardak portakal suyu, 3 dilimli ay çekirdekli ekmek,3 tatlı kaşığı olan reçel ve maydanoz

Ara öğün 1 bardak süt

Öğle yemeğinde domatesli tavuk ,1kase tereyağlı pilav ,1kase zeytinyağı havuç

Ara öğün 1 bardak ayran, tuzlu badem

Akşam yemeğinde 1kase mercimek çorbası, domates salatası, orta boy domatesli pizza

Şeklinde örnek bir öğün ile beslenmenizi yapabilirsiniz.

Yorum gönder