×

Ne Yaparsam Yapayım Kilo Veremiyorum Ne Yapmalıyım?

Ne Yaparsam Yapayım Kilo Veremiyorum Ne Yapmalıyım

Ne Yaparsam Yapayım Kilo Veremiyorum Ne Yapmalıyım?

Ne Yaparsam Yapayım Kilo Veremiyorum Ne Yapmalıyım? diyenler sıklıkla rejim esnasında art arda bir sürü yola müracaat eder. Bu zamanda türlü türlü rejim programları yapılır, ilaçlar kullanılır, kim ne nerde anında o bile yapılır fakat bazı zamanlar aşırı kolay yollar akıllara gelmez ya da göz ardı edilir. Öyleyse size günün ilk vakitlerinde birtakım ritüelleri yaşamınıza sokmanız daha basit bir biçimde yağ yakmanızı gerçekleştireceğini söyleyebiliriz. Öyleyse siz de “Niçin yağlarımdan kurtulamıyorum?” takıntısının nedenini bir şekilde bulamadıysanız belki bir takım kolay yolları ihtimal dahilinde bulundurmuyorsunuz. Bu noktalara dikkat ettiğiniz zaman, rejiminizi ne vakit terk etmiş bulunsanız dahi her güneş doğduğu zaman sizler için sıfırdan bir meydan okuma olacak ve yataktan kalktığınızda bu ritüellerle güne adım atmak rejiminizi ve spor planlarınızı sağlayabilmek için size moral verecektir. Bütün bunlardan neye güvenerek mi bahsediyoruz? Çalışmalar ‘’sabah kişilerinin’’nin, “gece insanlarına kıyasla çok mühim seviyede daha çok yağ yaktığını meydana koyuyor. Bu bir takım sabah ritüeli ile istediğiniz ağırlığa kavuşmanız gerek daha çabuk gerek de daha basit şekilde olacaktır. Ne Yaparsam Yapayım Kilo Veremiyorum Ne Yapmalıyım?

Ne Yaparsam Yapayım Kilo Veremiyorum Ne Yapmalıyım

Güneş Işığından Faydalanmak

Gün aydınlığı bünyenizin olağan halini, yani vücut zamanınızı planlayan mavi ışıkları içerisinde bulunduruyor. Bu ritim bünyenizdeki fizyolojik ve hormonsal salınımı ve sindirim sistemini yirmi dört saat süresince planlıyor. Bir nevi uyku ve hormonsal ayarınızı, özet olarak da bünyenizin bütün çalışma prensibini tetikliyor. İşte iç planlama ve bu ritim, aç hissetme ve doymuşluk sinyallerini de kontrol altına alıyor. Akşam çok zaman ayakta olmak ve güneşin doğuşundan çok zaman sonra kalkan insanların iç planlaması ve bu ritmi mevzu bahis insanların daha basit yağlanmasına zemin oluşturuyor. Üstelik sabah ışığı yağ kaybını çabuklaştırıcı etki oluştururken, aç olmak ve yeme isteğinizi tetikleyen salınımlarım tükenmesine kolaylık sağlıyor.

Gün İçerisinde Çalışkan Olma

Sabah sporunun tavsiye ediliyor olmasının bir sürü doğru sebebi vardır. Bilim adamlarınca yazılan bir çalışma, kırk beş bayandan sabah kırk beş dakikalık hızlı koşu uygulayanların günün devam eden vakitlerinde fiziki uğraşlarında yükseliş olduğunu ve yemek yeme iştahlarının azaldığı yönünde söylemler meydana geliyor. Tabi ki sabah sporunun en fazla artı yönde katkısı neşe maddesi salınımını çoğaltması ve bu şekilde ruh durumunu sağlamlaştırarak bütün gününü daha olumlu bir duruma sokmasıdır.

Yeterli Ölçüde Protein Yemek

Öğleden önce ilk besin alımı güne kaliteli ve yüksek enerjili adım atmak için çok mühimdir. Bu yemek anının önemli düzeyde protein bulundurması doymuş hissetmenin çoğalmasını ve aç hissettiren salınımların baskılanmasını oluşturuyor. Üstelik, proteinin sindirim sistemini hızlandırma etkisinde çok olmasa da bir miktar katkısı oluyor. Sabahki öğünde masaya konulacak protein gıdaları içinde yulaf, süt, peynir, çökelek, balık ve köy yumurtası denilebilir.

Kilonu Sürekli Kontrol Etme

Uzmanlara göre haftada tek seferden fazla kez tartıya çıkmak çok fazla tavsiye edilmez, kilo kontrolü periyodunun rejime duyulan moralin üstündeki etkisi insandan insana farklılaşabiliyor. Son zamanlarda gerçekleştirilen bazı çalışmalar da, çok kilo kontrolü yapmamanın yağ kaybı için yararlı olabileceğini belirtiyor. Sürekli kilosunu kontrol eden insanların ağırlık kontrolü ve yağ kaybı hususunda daha az kilo kontrolü yapan insanlara oranla daha iyi oldukları da bu çalışmalarca meydana geliyor. Hemen söyleyelim: Kilo kontrolü yapmak için en uygun vakit kalktıktan ve lavabo ihtiyacını giderdikten hemen akabinde olmalıdır. Tartıda en uygun neticeyi almak için soyunuk halde veya hep aynı üstlerle kilo kontrolü yapmak da bir farklı önemsenmesi gereken husustur.

Daha Çok Uyku Uyuma

Yağ yakmam durakladı şikâyeti bulunanlar için bir diğer çözüm de uyku problemlerini ortadan kaldırmaktır. Çünkü uykusuz olmak da yağ yakmayı negatif yönde tetikleyen etmenlerden. Yeterli uykuyu alamayan insanlar, daha fazla yatmaya başladıklarında yeme isteklerinde ve şekerli gıdalara eğilim gösterme arzularında bitme oluşuyor, bunun yüzünden yağ yakmak daha da basitleşiyor. Bu halim aksine şekilde, altı ile sekiz saat aralığında yatan insanlar bir günde dört saat yatmaya çalıştıklarında o gün içerisinde aşağı yukarı üç yüz kalori daha çok vücuda sokuyorlar. Bundan dolayı uyku planınızı yapmalı, gerekli ölçüde ve planlı biçimde yatmalısınız.

Sabah Uyanıldığında Su Tüketmek

Uykudan kalkmanın akabinde öğünü yemeden evvel 2 adet su tüketmek de en önemli yöntemlerden biridir. Çünkü henüz ilk yemeği yemeden mideye gönderilen 2 bardak sıvı gün içerisinde besin alımını kısmada oldukça faydalı ve yardımcı oluyor. Bu yüzden her sabah su içmeyi unutmayın.

Yorum gönder