×

Kolajen Nedir? Ne İşe Yarar?

kolajen

Kolajen Nedir? Ne İşe Yarar?

Kolajen Nedir? Ne İşe Yarar? Günümüzde oldukça popüler bir hal alan kolajen, influencerların da tavsiye etmesiyle beraber adından sıkça söz ettirmeye başlamıştır. Sıklıkla cilt sağlığı ile anılır çünkü cilde çok iyi geldiği söylenir. Tüm vücudumuz için gerekli olan yapısal bir protein olarak tanımlanır. Vücudun yapı iskeletinin ham maddesi olarak ifade edilir ve esas görevi bağ dokusunu güçlendirmektir.  Bunun yanında vücut bütünlüğünü korur ve vücudun daha dinç olmasını sağlar. Bedene çok iyi gelen kolajen sizin zihninizin de daha pozitif hissetmesini sağlayacaktır. Tendon, eklem, kas ve kemiklerde de oldukça önemli görevleri olan kolajen için birçok kişi araştırma yapmaktadır. Bu bölgelerde yoğunlukla bulunan kolajen için günümüzde artık internet satışları da mevcuttur.

Özellikle cildin orta tabakasında büyük oranda bulunuz ve cildin güçlenmesini, elastik olmasını sağlar. Su tutma kapasitesini artırmasının yanında cildin esnekliğinin ve nemliliğinin kazanılmasında büyük etkiye sahiptir. Özellikle ilerleyen yaşlarda kolajen miktarının azalmasıyla beraber buna önem vermek gerekmektedir. Aksi takdirde kolajen eksikliğinden ötürü cilt ve saçta olumsuz değişimler yaşayabilir, erken yaşlanma görebilirsiniz. Özellikle genç kalmak ve vücudun yitirilebilir fonksiyonlarını geri kazanmak için düzenli kolajen kullanmak çok önemlidir. Belli bir yaşa geldikten sonra kolajen miktarı vücutta belirli bir oranda düzenli bir şekilde azalır. Bunun önüne geçilemeyeceği için de kaybedilen kolajeni yenisiyle doldurmak gerekecektir. Bunun için kolajen takviyesi almak ancak bunu da bir uzman gözetiminde yapmak çok önemlidir.

kolajen

Vücutta kolajene eksikliğinden dolayı cildin yanında saç ve tırnaklarda da birçok olumsuz durum meydana gelebilir. Tırnakların uzamaması veya çabuk kırılması, saçların dökülmesi ve kırılması, saçların kuruması gibi pek çok olumsuz etki söz konusu olabilir. Bu yüzden bir doktora göründükten sonra kolajen takviyesi almanız ilerleyen yaşınıza çok iyi gelecektir. Ayrıca güneş lekeleri oluşumunda da kolajen miktarının azalmasının büyük etkisi vardır. Ciltte meydana gelen kırışıklıklar, cildlin kuruması ya da sarkması, cildin elastik özelliğinin yitirilmesi, ciltte hassaslık, kaşıntı gibi etkiler kolajen eksikliğinin belirtisidir. Kolajen takviyesi kişinin ilerleyen yaşına rağmen yaşlılık belirtilerini çok göstermemesine ve daha parlak bir cilde kavuşmasına yardımcı olur. Canlı, solgun olmayan, sağlıklı bir cilt için kolajen takviyesi almak vazgeçilmezdir.

Cildin daha genç görünmesini sağlayan kolajen, eksikliği neticesinde daha yaşlı ve çabuk kırışmış bir cildiniz olmasına neden olacaktır. Özellikle kadınlar tarafından çok kullanılan kolajen, yaşlılığa meydan okuyan bir takviyedir. Cildi hassas ve kuru  olanların daha çok tercih etmesi gereken bir takviye olması da ekstra özelliğidir. Çünkü cildi kuru ve hassas olanlar kırışmaya, erken yaşlanmaya daha meyillidir. Ciltte nem azlığı erken yaşlanmaya ve ciltte derin çizgilerin oluşmasına neden olacaktır. Bu yüzden kolajen takviyesi alarak bunlardan kurtulmanız ya da oluşmamışsa meydana gelmelerini önleeyebilirsiniz.

Kolajen Nerede Bulunur?

Kolajen çeşitli online alışveriş sitelerinde ve eczanelerde bulunmaktadır. Kolajen alırken bilinen ve güvenilir markalar tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Size en yakın eczaneye giderek güvenilir bir markadan kolajen satın alabilirsiniz. Kolajenle alakalı bir uzmanla görüşerek kolajenin size uygun olup olmadığınz ilişkin  fikir edinebilirsiniz. Aksi takdirde herkese iyi gelen şey sizin vücudunuzda olumsuz etki yaratabilir. Bu yüzden mutlaka bir uzmandan yardım almalı ve derin bir araştırma yapmalısınız.

Kolajen Takviyesi İşe Yarıyor Mu?

Kolajen gibi takviyeler genellikle uzun süreli değil kısa süreli kullanıldığı için işe yarayıp yaramadığı konusunda net bilgi verilmemektedir. Birçok kişi bu tarz takviyeler almaya başlayıp kısa süre sonra bırakmaktadır ancak burada önemli olan istikrarlı bir şekilde kullanmaktır. Kolajeni düzenli kullandığınızda faydasını görür ve vücudunuzdaki olumlu değişimleri fark edersiniz. Artık yumuşak, gergin ve pürüzsüz bir cildin yanında ışıl ışıl parlayan saçlara sahip olabilirsiniz. Bunun yanında tırnaklarınız da sağlıklı ve güçlü olur, hemen kesmek zorunda kalmadan rahatlıkla uzatabilirsiniz. Doktor kontrolünde kullandığınız kolajen muhtemelen size yarar sağlar ve vücudunuzda önemli etkiler yaratır.

Kolajen Takviyesinde Düzenli Kullanım Şarttır

Kolajen takviyesini kullanmaya başlayanlar bu uygulamayı kısa süre için değil uzun bir süre için yapmalıdır. Aksi takdirde kolajenin tam bir faydasını göremeden bırakmış olursunuz ve bu da hiçbir işe yaramaz. Bu tarz uygulamalar istikrar ve sabır gerektirdiği için siz de düzenli şekilde kolajen kullanmalısınız. Özellikle belli bir yaşa geldikten sonra azalan kolajen miktarıyla savaşmak için bu takviyeyi almanız oldukça mantıklıdır. Bir doktor veya uzmanla görüşerek kolajen hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda internet sitelerindeki yorum ve bilgilerden yararlanarak de kolajenin ne işe yaradığı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Yorum gönder