×

Metabolizmanı Hızlandırmanın 7 Kolay Yolu

Metabolizmanı Hızlandırmanın 7 Kolay Yolu

Metabolizmanı Hızlandırmanın 7 Kolay Yolu

Kilo almak ve hazımsızlık sorunu yaşamanın temel sebeplerinden birisi kesinlikle metabolizma hızının yavaş olması olmaktadır. Bu konuda pek çok kişi durudan şikayetçidir. Özellikle de genetik olmasının yanı sıra pek çok kişide beslenme alışkanlıkları sebebi ile metabolizma yavaşlamaktadır. Bu noktada metabolizmayı hızlandırmak adına belirli yöntemler denenebilir. Bu yöntemler sayesinde insanlar metabolizma hızını yeniden artırabilirler. Metabolizma hızının yavaş olması pek çok kişinin ideal kilolarının üzerinde olmasına da neden olmaktadır. Bu kişilerin de ideal kilolarına yeniden ulaşmak adına yapmaları gereken ilk şey genellikle yeme alışlıklarını değiştirerek metabolizma hızlarını artırmaktır. Bu şekilde metabolizma hızı yavaş olan kişiler bu durumu değiştirebilirler. Metabolizmanı Hızlandırmanın 7 Kolay Yolu;

Metabolizmanı Hızlandırmanın 7 Kolay Yolu

Metabolizma Nasıl Hızlandırılır?

Özellikle de kilo vermek konusunda metabolizmayı hızlandırmak oldukça etkili yöntemlerden birisidir. Metabolizma hızının yavaş olması gerek kilo konusunda gerekse de hazımsızlık konusunda oldukça önemli bir etkendir. Bu nedenle de sağlıklı bir yaşam içim metabolizma hızının normal bir seviyede olması gerekir. Bu kapsamda metabolizma hızı yavaş olan kişiler uygulayabilecekleri basit ve belirli yöntemler ile bu durumu değiştirebilirler. Metabolizma hızını yükseltmek adına kişilerin doğru beslenme ve su tüketimi gibi konulara önem vermeleri gerekir. Sağlıklı bir yaşam için aynı zamanda kişilerin metabolizma hızını artırmakla birlikte enerjik olmaları ve kendilerini daha hissetmeleri de oluşmaktadır.

Metabolizma Hızı Değiştirilir Mi?

Özellikle de metabolizmaları yavaş çalışan kişiler çok fazla yemek yemeseler bile kilo alabilmektedirler. Bu nedenle de metabolizma hızı konusunda sorun yaşayan kişiler metabolizma hızını değiştirmek adına belirli yöntemler denemektedirler. Yapılabilecek bir takım yöntemler ve tüketilebilecek bazı yiyecekler metabolizma hızını değiştirmek konusunda etkilidir. Abartmadan bu yöntemlerin uygulanması ile birlikte metabolizma hızı istenilen seviyeye getirilebilir.

Metabolizmayı Hızlandırmayı Sağlayan 7 Yöntem

Metabolizmayı hızlandıran yöntemler ile metabolizma hızları yavaş olan kişiler bu durumun önüne geçebilirler. Bunun için 7 farklı yöntem denenebilmektedir. Bu yöntemler şu şekildedir;

  • Gün içerisinde alınması gereken protein miktarına ulaşmak,
  • Çok fazla oturup kalmak yerine masa başı bir iş yapılsa bile yine de düzenli şekilde yürüyüş yapmak,
  • Baharatlı ve özellikle de acılı yiyecekler tüketmek,
  • İyi bir uyku düzenine sahip olmak,
  • Kasları güçlendirmek adına protein alımı kadar egzersizlere de önem vermek,
  • Günlük en az 2 litre su içmek.

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler Hangileridir?

Metabolizma hızını artırmak adına yapılabilecek yöntemlerin yanı sıra belirli yiyeceklerin tüketilmesi de son derecede etkilidir. Abartıya kaçmadan belirli yiyeceklerin tüketimine önem vermek de metabolizma hızını artıran faktörler arasında yer almaktadır. Bu yiyeceklerin özellikle de hazımsızlık sorunu yaşandığı zaman tüketilmesi, bu sorunun geçmesini sağlayacaktır. Bu yiyeceklerden bir tanesi yumurtadır. Özellikle de güne enerjik bir şekilde başlamak isteyen kişiler sabah kahvaltılarında yumurta yemeyi tercih edebilirler. Omlet şeklinde ya da haşlama olarak tüketilmesi durumunda hem gün içerisinde enerji vermekte hem de metabolizma hızına olumlu ölçüde katkı sağlamaktadır.

Acı yemekler ve özellikle de acı kırmızı biber metabolizma hızı açısından oldukça katkı sağlamaktadır. Bu pek çok kişi tarafından bilinen yöntemler arasında yer alır. Bu noktada acı kırmızı biber tüketimi konusunda aşırıya kaçılmaması gerekmektedir. Acının fazla tüketilmesi durumunda kişilerin sağlıkları olumsuz yönde etkilenebilir. Bu noktada kişilerin yemeklerin içerisine ekleyerek ideal miktarda tüketmeleri, sağlıklı bir şekilde metabolizmaya katkı sağlayacaktır. Metabolizmayı hızlandıran yiyecekler arasında mercimek de yer almaktadır. Özellikle de demir eksikliği sorunu yaşayan kişilerin metabolizma hızları düşüktür. Mercimek ve ıspanak gibi yiyecekler içerisinde bol miktarda demir yer alır. Bu nedenle de demir eksikliği olan kişiler bu yiyecekleri tükettikleri zaman metabolizma hızlarını artırabilirle. Bu yiyeceklerden bir diğeri ise kırmızı ettir. Yine aşırıya kaçılmadığı sürece sağlıklı koşullar altında pişirilmiş olan kırmızı et de metabolizma hızına olumlu yönde katkı sağlar.

Metabolizmayı hızlandırmak isteyen kişiler tarçın tüketerek de bu isteklerini gerçekleştirebilirler. Tarçın kan şekerini düzenlemesinin yanında metabolizmayı hızlandırmak konusunda da oldukça etkili yiyeceklerden bir tanesidir. Özellikle de suyun içerisine çubuk hali ile atılabilir. Bu hem su tüketimi hem de tarçın tüketimi imkanı sunar. Böylelikle de iki etkili faktör bir araya gelerek metabolizma hızı istenilen seviyeye getirilebilir yine tarçın ile ya da sade şekilde suyun içerisine limon dilimlerinin eklenmesi de metabolizmaya etki eder. Tüm bu besinlerin yanında greyfurt, kayısı, şeftali ve enginar gibi besinler de metabolizma hızını artıran yiyecekler arasındadır. Metabolizma hızı yavaş olan kişiler bu besinler ile metabolizmalarını hızlandırabilirler.

Yorum gönder