×

Neden Ağırlık Egzersizleri Kardiyodan Önce Yapılmalı?

Neden ağırlık egzersizleri kardiyodan önce

Neden Ağırlık Egzersizleri Kardiyodan Önce Yapılmalı?

Neden ağırlık egzersizleri kardiyodan önce yapmak gerekiyor? Çünkü Kardiyodan önce yapılan ağırlık çalışmaları faydalıdır. Şüphesiz ki kilo vermek için en çok tercih edilen spor şekli kardiyo egzersizleridir. Vücudunuza kardiyodan önce ağırlık çalışması yaparsanız, kendinizi kardiyoya önceden alıştırmış olursunuz. Öte yandan birçok faydası vardır kardiyodan önce yapılan ağırlık egzersizlerin.

Daha fazla kalori yakmak isterseniz kardiyodan önce mutlaka egzersiz yapmalısınız. Kardiyodan önce ağırlık kaldırdığınızda, kalp atışınız hızlanır ve durumda iç sıcaklarınız yükselir. İç sıcaklığınız yükseldikçe vücudunuzun metabolik ihtiyaçları da yükselmiş olur. Yani çok çabuk acıkırsınız ve açıklama ile birlikte vücudunuzdaki yağ yakım oranı artar.

Neden ağırlık egzersizleri kardiyodan önce

Ağırlık Çalışması Yağ Yakar Mı?

Ağırlık çalışmaları yapıldığında vücut depoladığı yağları eritmeye başlar. Ardından yapılan kardiyo çalışmaları daha verimli olur. Tabii ki de öncesinde hem ağırlık ardından da hemen kardiyo çalışması vücuda fazlaca yüklenmek demektir. Bu yoğun çalışmayı herkes kaldırmayabilir. Iki egzersiz çalışmanın arda arda yapılması vücudu hem çok yorar hem de yorduğu kadar da vücuda fayda sağlar.

Ağırlık çalışmaları yapıldığında daha hızlı yağ yakmanızı sağlar. Kardiyodan önce yapılan ağırlık çalışmaları her zaman vücuda artı pozitif etki olarak geri döner. Tek kötü yönü kişinin çalışma sırasında yorgun düşeceğidir. Bu yorgunluklar zamanla aşılabilir.

Ağırlık Çalışmaları Nelerdir?

Kardiyo egzersizlerden önce yapabileceğiniz basit bir o kadar da pratik ağırlık çalışması nelerdir? İşte sizlere bu konuda vereceğimiz bilgiler sizleri aydınlatacak. İşte ağırlık çalışması yapabileceğiniz birkaç egzersiz örnekleri.

Burpe; çömelme hareketi ardından hemen şinav ve dikey sıçramayı hızlıca ardı ardına sıralamayı içermektedir.

Şinav türleri; 3 çeşittir. Yeni başlayanlar için hafif sınav hareketleri, orta düzey’dekiler için ortalama hareketler ve zor ileri düzey’dekiler içinde zor hareketler olarak sınıflandırılır.

Lunges; ağırlık çalışması bacak ve kasları çalıştırmanın en temel tekniklerinden biridir. Lunges çalışması sadece on bacak kalça değil aynı zamanda arka kaslarınızı çalıştırmanızda yardımcı olur.

Jumping jacks; tüm vücut kaslarınızı çalıştırmanıza yardımcı olan temel ve gerekli bir egzersizdir. Yapılışı, eller avuç içine dönük olacak. Nefes vererek bacaklarınızı yana açıp aynı anda kollarınızı yukarı doğru kaldırarak yapılır. Nefes alarak tekrar başlangıçta yapıldığı gibi yapılır.

Squat; başınızı ve göğsünüzü dik tutarak, ayakta iken nefes alıp çömelirken nefes vererek yapılan bir egzersiz hareketidir.

Bench dips; hareketi yapmak için düz bench yardımı ile vücut ağırlığınızı kullara yaptığımız arka koĺlar egzersizidir.

Plank; basit gibi görülse de aslında yapması çok zor bir harekettir. Sınav çekerek düz durulur. Kollar omuz genişliğini açmayacak şekilde açılır. Sınav şeklinde düz pozisyonunda yapılır. Plank hareketinin bir kaç şekli vardır.

Ağır egzersizler grubunda daha sayamadığımız birçok örnek var bunlar gibi. Siz de kardiyodan önce bu ağır çalışma egzersizlerden yapabilirsiniz.

Ağırlık Çalışması Herkese Göre Mi?

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. Çünkü aşırı kilolu biri ya da sağlık acısında sorunları olan biri kardiyodan önce ağırlık çalışması yapmamalı! Çünkü yoğun bir çalışma sonucu beden dayanamayabilir ve kişinin sağlık açısından sorunları artabilir. Beden olarak sağlıklı ve dirençli olmayan kişiler asla kardiyodan önce ağırlık çalışması yapmaması gerekir.

Kardiyo Nedir?

Kardiyovasküler” kalp ve kan dolaşım sistemine verilen addır. Kardiyo ise bu sistemi çalıştırmak için yapılan özel egzersizlere verin addır. Kardiyo kalp, damar ve akciğerleri özel olarak çalıştıran egzersiz türüdür. Kardiyo çalışmaları nelerdir? Koşu, yüzme, yürüme, tenis ip atlama gibi kalp ritmini hızlandıran egzersizlerden oluşur.

Peki Kardiyonun Yararları Nelerdir?

  • Kardiyo teknik egzersizleri, kan dolaşımını hızlandırdığı için damar tıkanıklıklarını engeller.
  • Kardiyo kemik yoğunluğunu artmasına sebep olacak damarları açar.
  • Doğru bir diyet programı ile kaslarınızı kaybetmeden hızlıca kilo vermenizi sağlar.
  • Kalbinizi güçlendirir ve kalbinizin kalp pompalama görevini daha iyi yapmasını sağlar.
  • Yüksek tansiyona bağlı olan tüm hastalıkların oluşmasını sağlar.

Kardiyodan önce ağırlık çalışmak oldukça etkilidir.Kardiyo yapmadan önce ağırlık çalışması yaparsanız, kardiyodan daha verim alırsınız. Tek başına kardiyo çalışması biraz kilo Merhaba erme konusunda az gelebilir. Özellikle hızlı bir şekilde kilo vermek isteyenler mutlaka kardiyo çalışması yapmadan önce ağırlık egzersizlerini yapmalıdırlar.

Kardiyo ile ilgili az bilinen bir takım hususlar bulunmaktadır. Doğru bir diyet beslenme programı ile kardiyo uygulandığında kısa zamanda kilo vermenizi hızlandırır. Yağ yakımını hızlandırarak, metibolizmaninizin daha fazla çalışmasını sağlar. Damar tıkanıklığını engellenerek, kemik yoğunluğunu artırarak kemiklerinizin daha güçlü ve daha sağlıklı olmasını sağlar. Kalp damarlarının sağlıklı güçlenmesini sağlar. Derinizi gerdirir hem yüzünüzün hem de vücudunuzu gerdirerek sizi gençleştirir ve daha genç görünmenizi sağlar. Üzerinizdeki yorgunluğu atar. Kendinizi daha dinç ve sağlıklı hissedersiniz.

Yorum gönder