×

Sağlıklı Kilo Almak İçin Hangi Yollara Başvurulmalıdır?

Sağlıklı Kilo Almak İçin Hangi Yollara Başvurulmalıdır

Sağlıklı Kilo Almak İçin Hangi Yollara Başvurulmalıdır?

Rejim söz konusu olduğunda ilk kafaya gelen kilo verme olsa da, yağ seviyesini arttırmak için de bir rejim düzeni oluşturmak lazımdır. Kas ve yağ yüklenmesine karşı bir sağlık engeli bulunmadığı zaman iyi bir düzenleme ile istenilen ağırlığa çıkılır. Şekilli ve formda bir bünyeye vakıf olmak için uzman hekim desteği almak ve bazı normlara riayet etmek önem gösteriyor. İlk olarak kesinlikle bir dahiliye ya da öbür iç hastalıklar hekimi ile muayene olunmalıdır. Hekim gerekli işlemi yapmanın akabinde, kas ve yağ almaya sorun olan fiziki bir hal bulunup bulunmadığı saptanır. Ana sebep kalıtsal olmakla beraber, mide yapısındaki rahatsızlıklar, bir takım hormonların aşırı çalışıyor olması, kaygı, yeme yanlışlığı sorunları, çok fazla fiziksel uğraş gibi haller de güçsüzlüğe sebep olur. Çok ince olmak da bir sürü rahatsızlığa engel çıkarıyor. Zayıflık düzeyi, fazla kilolu olma rahatsızlığının tespitinde kullanılan vücut kitle endeksi yapılarak belirlenir. olgunluğa ve bay veya bayan olmaya göre farklılaşmayla beraber erginlik yaşının aşağısında bulunan insanlara göre olan sayılar zayıflığa sebep göstermektedir. Gerekli vücut kilosu ve yağ seviyesi bulunmaması bağışıklık yapısının azalmasını, vitamin ve mineral azlığına dayalı rahatsızlıklar, saç kaybı, tırnak kopmaları, bayanlarda adet ayarsızlıkları, kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları tarzında sağlık sorunlarına sebep oluşturur. Sağlıklı Kilo Almak İçin Hangi Yollara Başvurulmalıdır?

Sağlıklı Kilo Almak İçin Hangi Yollara Başvurulmalıdır

Sağlıklı Kilo Almak İçin Bazı Tavsiyeler

Sabaha bir bardak veya bir bardak kadar saf kefir ile adım atın. Kalkar kalkmaz bunu ritüel şekline dönüştürün.

Kahvaltı etmeyi asla aksatmayın. Vücut ağırlığını arttırma çabasında olan kişilerin en isteksiz hissettiği zaman erken vakitleridir. Bir sürü yiyeceğin olduğu bir kahvaltı etmek mecburiyetinde bulunmasınız da yulaf ve eşliğinde bir ufak yumurta, birkaç parça beyaz peynir, birkaç parça zeytin gibi çeşitlikler de iyi bir öğün kabul edilecektir.

Saat on ikiden sonra ve akşam vakti yemeklerini kesin yiyin. Besin tüketmeye temel yiyecek ile merhaba deyin.

Bir gün için gereken protein porsiyonunuzu almaya dikkat edin.

Karb. yerken işlenmiş şeklindekileri değil sağlıklı besinleri yiyin. Tam buğdaylı un ve türevlerini, kuru gıdalara öncelik verin.

Gün içinde bir kaşık bal, tahin ya da pekmezden çoğunu yemeyin.

Gün içinde bir el içi kadar ceviz ve benzerlerini yiyin.

Günde birkaç tabak taze kaliteli o yerin meyvesini kesinlikle yiyin.

Bir günde dokuz on bardak su için. Bu suyu yemeklerle beraber değil yemek molalarında içmeyi deneyin.

Her iyileşme gibi tüketim yollarında da insana has olduğunu kafanızdan atmayın. Kesinlikle iyi bir hekim gözetiminde yol alın. Tüketimin yanında destek ürünlere akabinde takviye hastane yöntemlerine de gerek duyabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

Protein Tüketmenin Önemi

Kaliteli yağ ve kas almak için en mühim gıda çeşidi proteindir. Araştırmalar, çok fazla tüketimin gerçekleştiği zamanlarda, aşırı proteinli bir rejimin, artı olarak alınan enerjinin fazlasının kaslara dönmesinde takviye olduğunu açıklamaktadır. Üstelik proteinlerin, açlığı ve yemek yeme isteğini iyi ölçüde kısabileceği ve doygun hissettirici özelliği de vardır. Kilo almak isteyen bir birey, vücut kilosunun adeti başına bir ya da iki gram takviye almayı unutmamalıdır. Fazla proteinli besinler; et, yumurta, yulaf, tavuk gibi bir sürü süt gıdaları, baklagiller ve kuruyemiş örnek şeklinde sunulabilir. Peynir altı suyu ile elden edilen protein eklemeleri de, rejimlerde önemli ölçüde protein yenilmesi hususunda olumlu fayda yapabilir.

Kilo Alma Aşamasında Karbonhidrat Alımın Önemi

İstediğiniz kiloya ulaşmak için çok düzeyde karb. ve kaliteli yağlar (tereyağ, zeytinyağı vb.) bulunduran besinler yiyin. Her yemek yemede önemli seviyede protein, yağ ve karb. yemek kaliteli kilo edinme yönünden mühimdir. Gün içerisinde en az üç sefer tükettiğinizden emin olun ve olabildiğince besin değeri yüksek yemekleri tüketim listenize koymayı kafanızdan çıkarmayın.

Enerjisi Azla Besinlerin Yenilmesindeki Önemi

Öğünlerinizde baharat, sos ve mezeleri yiyin. Aşırı baharat, sos ve meze yemek, rafine besinlerden uzak kalarak daha çok kilo edinmenize kolaylık sağlar. Bütün bunların yenilmesi, öğünleri daha leziz duruma sokacak ve fazla yenilmesini arttıracaktır. Üstelik, aşırı karb. olan besinler yemeye uğraşın, ama bütün bunları uygularken rafine besinlerden olabildiğince uzaklaşarak kaçınmaya uğraşın. İstediğiniz ağırlığa ulaşmak için kaliteli besinleri tüketmek gerektiğini unutmayın. Ağırlık çalışın ve vücudunuzu geliştirin.

Aşırı besinlerin yalnızca yağ organizmalarının yerine kaslarınıza bağlandığından şüphe duymamak için, fitness yapmanız mutlaka çok mühimdir. Spor yerine başvurun ve haftada en az iki üç defa spor yapın. Üstelik gün içerisinde ağırlık gücünüzü ve hacminizi yükseltmeye uğraşın. Ağırlık çalışmaya gitmeden evvel, vücut sorunlarınız ya da bir takım sağlıksal probleminiz bulunuyorsa bir hekime gidin.

Yorum gönder