×

Sağlıklı Yaşamak İçin Altı Altın Değerinde Tavsiye

Sağlıklı yaşamak için

Sağlıklı Yaşamak İçin Altı Altın Değerinde Tavsiye

Çoğu insanın hayali, kırışıklık ve sarkma problemleriyle karşılaşmadan yaşlılıkta genç görünmektir. Sağlıklı yaşamak için altı altın ipucu ile etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Egzersiz Alışkanlığı Kazan

Düzenli egzersiz, kalp hastalığı ve şeker hastalığı gibi kronik hastalık riskini en aza indirebilir ve sizi gün içinde daha aktif hale getirebilir.  Ayrıca stresi azaltarak ve cildinizin daha parlak görünmesini sağlayarak serotonin salgılanmasını artırabilir. Yaşlılara yatırım yapmak için haftada 2 ila 5 saat orta yoğunlukta egzersiz ve 1-2 saat içinde yüksek yoğunluklu egzersiz yapabilirsiniz. Vücuttaki farklı kas gruplarının kaslarını çalıştırmak için 1 veya 2 gün egzersiz yapmak önemlidir. Yaralanma riskini en aza indirmek ve egzersiz sırasında etkili bir egzersiz planı uygulamak için birçok fitness koçundan tavsiye alabilirsiniz.

Sağlıklı yaşamak için

Beslenmenize Özen Gösterin

Yıllar geçse bile kendini çok genç, hareketli ve enerjik hissetmek istiyorsan senin için bazı önerileri göz önünde bulundurmak senin açından faydalı olacaktır.

  • Paket içerisinde satılan yiyeceklerden lütfen uzak durmaya çalışalım.
  • Zararlı yağları tüketmekten kaçınarak zeytinyağı, fındık yağı gibi faydalı yağlar tüketebilirsiniz.
  • Kan basıncının yükselmemesi ve bu sayede de organlarının işlerini daha kolay yerine getirebilmesi için tuz tüketimini çok düşük bir miktarda tutmaya özen gösterebilirsin.
  • Kendini çok daha enerjik, hareketli ve mutlu hissetmek için Omega-3 içerikli yemekleri tüketmeye özen gösterebilirsin.

Kendini daha huzurlu hissetmeni sağlayacak aktiviteleri yaparak, olabildiğince stres altında kalmaktan uzak kalabilirsin.

Düzenli ve Kaliteli Uyumaya Özen Göster

Düzenli olan uyku, fiziksel ve zihinsel sağlık bakımından son derece önemlidir. İdeal uyku zamanı kişiden kişiye değişmekle birlikte 7-8 saat uyumaya özen göstermelisin. Ayrıca kaliteli uyku depresyon, obezite gibi problemlerle karşılaşma riskini azaltır. Yapılan bir araştırmaya göre, bilim adamlarının açıklamalarına göre, kaliteli, sağlıklı bir uyku uyumak için, gece erken yatmamız gerekiyor. Karanlık bir ortamda uyumamız lazım ve uyuyacağımız yerin de sessiz bir ortam olmasına özen göstermeliyiz. Bu şekilde uyuduğumuz taktirde, uykumuz kaliteli olacaktır ve sabaha daha zinde, daha mutlu, daha huzurlu ve daha enerjik bir güne uyanmamız mümkün hale gelecektir.

Bol Su İçin

Gün içerisinde yeterli miktarda su içmek enerjini çoğaltır. Normal bir insanın bir gün içerisinde ortalama olarak 2 veya 2 buçuk litre temiz su içmesi gerekmektedir. Temiz su yazmamın sebebi ise, günümüzde içtiğimiz suların bir kısmı gerçekten sağlıklı sular olmamakla birlikte, sadece susuzluğumuz gitsin diye içtiğimiz sulardır. Fakat tam olarak sağlıklı bir biçimde yaşamak için gün içerisinde, az önce dediğimiz gibi, 2 veya 2 buçuk litre temiz su içmemiz gerekiyor. İçmediğimiz taktirde vücudumuz susuz kalır. Bu susuzluğu, bir baş ağrısı olarak veya idrarda oluşan koyu renklerden anlayabiliriz. Bizde bu tarz durumlar oluştuğu zaman vücudumuzda su eksikliği olduğunu bilmemiz gerekiyor. Su içmek için illaki susamamız gerekmiyor. Susadığımız zaman, vücudun son raddesine gelmiş demektir. Vücudumuz su yokluğunu hissettiği zaman beynimize susadığını iletiyor. Bizler ise sağlıklı yaşamak için susamadan önce, birkaç saatte bir su içerek vücudumuzu susuz bırakmamamız gerekmektedir. Ve bu sayede de tam olarak sağlıklı bir birey olarak yaşamamız mümkün hale gelecektir.

Ağız Sağlığına Özen Gösteriniz

Ağız sağlığı sadece inci gibi gözüken bembeyaz dişlere kavuşmanı sağlamaz. Gün içerisinde en az 2 kere dişini fırçalamaya özen gösterebilir ve düzenli olarak bir dişçiye görünmeyi düşünebilirsin. Diş hekimine görünüp, dişlerimizi fırçalamakla da bitmiyor ağız temizliğimiz. Diş fırçamızı mümkünse 6 ayda bir değiştirmemiz gerekiyor. Kaliteli bir diş macunu kullanmamız gerekiyor. Diş macunu yerine karbonat da kullanıp dişlerinize sağlık ve beyazlık katabilirsiniz. Bu gibi sağlıklı aktiviteler yaparak vücudunuzu tam olarak sağlıklı bir şekilde tutabilirsiniz. Mutlu, sağlıklı, huzurlu, enerjik, kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz. Bu şekilde yaşlanabilirsiniz. Yaşlandığınızda diğer yaşıtlarınızdan farklı olarak onlara göre daha genç bir biçimde görünebilirsiniz.  Çünkü siz onlardan farklı olarak, kendinizi stresten uzak tuttunuz. Beslenmenize dikkat ettiniz. Uyku düzeninize özen gösterdiniz. Ağız ve kulak sağlığınızla güzelce ilgilendiniz. Ve bunun gibi bir sürü şey yaptınız. Bu yüzden siz diğer insanlar gibi, yaşlandığınız zaman yüzünüzde, vücudunuzda kırışıklar diğerlerine nispeten daha az olacaktır. Onlar kadar sağlık sorunları yaşamayacaksınız belki de. Onlardan daha dinç olacaksınız. Ve bu sebeple de daha mutlu olacaksınız. Daha fit olacaksınız. Ve daha huzurlu olacaksınız. Sağlıklı olmayı kendinize bir görev bilmeniz gerekmektedir. Kendinize iyi bakmalısınız. Bu üzerimizdeki vücut, deri bizim için bir emanet olduğunu unutmamalısınız.

Yorum gönder